Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Starší žactvo znovu jasně zvítězilo

 

Za krásného počasí se v pátek 24. května v Čáslavi uskutečnilo 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Oba kolínské týmy bez problémů potvrdily přesvědčivé vítězství z kola prvého a znovu výrazně zvítězily.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý návrat Barbory Špotákové

 

Po téměř dvouleté pauze se na Kolínském vrhačském čtvrtku skvěle vrátila na scénu světového oštěpu Barbora Špotáková. Hodinu před startem závodu se nad stadiónem Mirka Tučka vyjasnilo nebe a nejlepší česká atletka tohoto století v téměř ideálním počasí předvedla divákům hned v prvním pokusu vynikající výkon 63,85 m!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte ve čtvrtek povzbudit Barboru Špotákovou při návratu do oštěpařského sektoru!

 

Podle slov Rudolfa Černého, trenéra dvojnásobné olympijské vítězky, trojnásobné mistryně světa a světové rekordmanky v hodu oštěpem Barbory Špotákové, by se měla s osmdesátiprocentní pravděpodobností tato nejlepší česká atletka 21. století poprvé po téměř dvouleté mateřské pauze představit znovu v oštěpařském sektoru při čtvrtečním mítinku na kolínském stadiónu v 18:00 hod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Boj o start na mistrovství republiky začal

Do startu letošního gigantu, tedy mistrovství České republiky juniorů a dorostu na dráze, které hostí na konci června Olomouc, zbývá ještě pět závodních víkendů, ale už teď začal boj o účast na něm, Tu si zajistí jen 24 nejlepších sprinterů, překážkářů a běžců do 800 m a 16 nejlepších Čechů v průběžných tabulkách v technických disciplínách s výjimkou dorostenecké dálky a oštěpu, kde letos poprvé proběhnou na třídenním šampionátu kvalifikace za účasti 26 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atleti i atletky vykročili k extraligové baráži

 

Za konečně krásného jarního počasí vybojovala družstva kolínských atletů a atletek na stadiónu v Hradci Králové první kolo prvoligové soutěže. A to se jim jaksepatří vydařilo! Oba týmy udělaly první krok k postupu do podzimní baráže o extraligu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo přivezlo z přeboru kraje 19 medailí

 

V neděli 12. května za teploty nepřesahující jednociferné hodnoty dokončili na kladenském stadiónu seriál atletických přeborů Středočeského kraje jednotlivců starší žáci a žákyně. V konkurenci 20 klubů si nejlépe vedli závodníci Sokola Kolín-atletika, kteří vybojovali 19 medailí, z toho 8 zlatých. Jen o jednu medaili hůře si při stejném počtu titulů vedli domácí atleti a třetí v medailovém pořadí skončili chlapci a děvčata ze Staré Boleslavi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Kladně bojovali o krajské tituly dospělí, junioři a dorost

 

V sobotu 11. května proběhl na kladenském Sletišti letošní přebor Středočeského kraje jednotlivců v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. I když počasí opět atletice nepřálo, závody provázel chlad, po většinu programu déšť a v jednu chvíli i kroupy, kolínská výprava vybojovala 19 prvních, 19 druhých a 11 třetích míst a závodníci v modrobílém předvedli řadu kvalitních výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo na vícebojařské medaile nedosáhlo

V pátek 10. května hostil kolínský stadión za překvapivě slunečného počasí přebor východní části Středočeského kraje v pětiboji mladšího žactva. Na startu se setkala početná konkurence více než pěti desítek žáků a téměř sedmi desítek dívek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařený mítink Youth Athletics s výkony roku

Za na letošní květen nečekaně slunečného počasí proběhl na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách mládežnický mítink Youth Athletics – Sokol Grand Prix. Soutěže v kategoriích dorostu a žáků ozdobila řada špičkových českých výkonů a blýskly se i mladé kolínské naděje, které vybojovaly v konkurenci 274 závodníků ze 36 klubů 11 zlatých, 8 stříbrných a 9 bronzových medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská fotogalerie Jiřího Kottase z Polabských závodů

 

Ve fotogalerii Jiřího Kottase ze 65. ročníku Polabských závodů naleznete fotografie kolínských závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Polabské závody 2019 | 0 Komentářů:

Mladšímu žactvu se na přeboru kraje nedařilo

V chladu, ale naštěstí bez deště, proběhl na kutnohorském stadiónu letošní přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva, který byl zároveň téměř poslední příležitostí nominovat se na letošní Letní olympiádu dětí a mládeže. Kolínským mladým atletům se tentokrát nedařilo a v obrovské konkurenci téměř 400 žáků a žákyň z 21 středočeských klubů, kdy v některých disciplínách startovalo i více než 100 atletů, vybojovali pouhé dvě medaile a deset umístění mezi nejlepší osmičkou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mládežnické týmy vykročily za postupem

Za velmi chladného počasí, ke kterému se přidal ve druhé polovině programu silný déšť a v samém závěru i sněžení, kvůli čemuž musela být zrušena poslední dívčí disciplína – hod diskem, proběhlo v Kladně 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev dorostu a juniorů. A kolínská družstva si i přes nepřízeň počasí vedla velmi dobře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařené Polabské závody ozdobili Šafránková a Hampl

 

Za chladnějšího počasí proběhl 1. května na stadiónu Mirka Tučka v Borkách za téměř rekordní účasti 304 závodníků z 25 klubů již 65. ročník Polabských závodů.  Z řady kvalitních výkonů, z nichž o mnohé se postarali domácí atleti, vyčnívaly výkony vítězů hodu kladivem žen a běhu na 100 metrů mužů Kateřiny Šafránkové a Štěpána Hampla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nový turnus příměstského tábora

Otevřeli jsme nový turnus příměstského tábora v termínu 19.- 23.8.2019. V případě zájmu kontaktujte pana Mgr. Ondřeje Paříka, Ph.D.. Tel: 724596607, email: ondrej.parik@seznam.cz

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo „převálcovalo“ své soupeře

 

Za téměř ideálního atletického počasí se ve Vlašimi uskutečnilo letošní 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Vzhledem k vysokému počtu přihlášených týmů je letos soutěž rozdělena do dvou skupin, z nichž prvních pět družstev po třech kolech postoupí do finále, které proběhne 1. září v Berouně. Kolínské týmy byly zařazeny do východní skupiny B.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zveme vás na 65. ročník Polabských závodů

 

Ve středu 1. května proběhne už 65. ročník Polabských závodů, který startuje ve 14 hodin. Kolínští organizátoři věří, že se jim i přes brzký termín podaří na kolínský stadión přilákat českou špičku jak v kategorii mužů a žen, tak v kategoriích mládeže, a do ochozů početnou diváckou kulisu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

"Béčko" mužů skončilo druhé

V neděli 21. dubna se ve Staré Boleslavi uskutečnilo za účasti 7 týmů první kolo krajského přeboru družstev mužů, v němž startuje i kolínské B družstvo vedené Vilémem Grumlem. V minisestavě s 10 závodníky obsadilo druhé místo za vítěznými atlety z Českého Brodu a před závodníky Sokola Roztoky u Prahy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na 1. kolínském vrhačském pětiboji se blýskli kladiváři

V sobotu 20. dubna se za účasti tří desítek vrhačů z celé republiky uskutečnil letošní první kolínský vrhačský pětiboj. Nejkvalitnější výkony podle očekávání předvedli mladí kolínští kladiváři, kteří se poprvé představili ve vyšší, juniorské kategorii. Celkovým vítězem pětiboje se ale s převahou stal Pavel Peňáz, který rovněž poprvé startoval v nové veteránské kategorii mužů nad 50 let. Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Keňští vítězové K-VO-Ku posunuli traťové rekordy

 

Za krásného téměř letního počasí, které ale běžci zase až tak moc nemilují, se více než stovka závodníků postavila v neděli 21. dubna na start už 61. ročníku obrátkového půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín. Závod svými výkony ozdobila podle očekávání výprava keňských atletů a vítězové kategorií mužů i žen posunuli traťové rekordy. Výsledky 61. ročníku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Již tuto neděli se běží populární K-VO-K

Už tuto neděli se v 10.00 hod. postaví běžci a běžkyně na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách na start už 61. ročníku obrátkového půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín. Závod se současně běží jako přebor Středočeského kraje mužů a žen v půlmaratónu a letošní ročník by mohla výrazně oživit čtveřice keňských běžců a běžkyň.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky