Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Roman Pazdera zaběhl pod čtyři minuty

 

Úterý 31. května bylo pro českou atletiku svátkem, v Ostravě se totiž konal největší český mítink Zlatá tretra, kterého se zúčastnili i kolínští závodníci. Z nich se nejvíce dařilo Romanu Pazderovi, který stlačil svoje osobní maximum na trati 1500 metrů pod čtyři minuty.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Fair play Anny Radikovské změnila ligovou tabulku

Zásluhou fair play činu Anny Radikovské se ještě změnila tabulka druhého prvoligového kola. Po kontrole výsledků závodu v hodu oštěpem totiž zjistila, že ji rozhodčí pravděpodobně omylem posunuli do osmičlenného finále, v němž nakonec svůj výkon z úvodních tří pokusů vylepšila a skončila na sedmé příčce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy ovládly druhé ligové kolo, muži skončili třetí

 

Druhé kolo prvoligové soutěže mužů a žen hostil v neděli pod Ještědem liberecký stadión. Toto kolo vyšlo skvěle týmu žen, který po druhé příčce v prvním dějství soutěže tentokrát jasně závod opanoval. Zlepšili se i kolínští muži, kteří po čtvrtém místě v Děčíně tentokrát skončili třetí, ale postup do baráže, který byl cílem týmu pro tuto sezónu, se hodně vzdálil.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské "béčko" ve 2. kole KP skončilo druhé

Druhé kolo přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen hostil v neděli 29. května českobrodský stadión. Rezerva kolínských mužů si vedla lépe než v prvním dějství a obsadila druhou příčku za letos jasně vládnoucím  ASK Dipoli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal zaběhl čtvrtku za 49,34 s

Výborný výkon předvedl Lukáš Soukal při 2. kole II. ligy v Rumburku, kde hostoval za tým Jičína, při svém letošním prvním startu na trati 400 metrů. Při svém vítězství zaběhl čas 49,34 s, kterým se zařadil na čtvrté místo kolínských historických tabulek mužů, když do oddílového rekordu mu nyní chybí 84 setin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci v dešti znovu první, žákyně třetí

Druhému kolu přeboru Středočeského kraje starších žáků a žákyň skupiny B, které proběhlo v pátek 27. května na kolínském stadiónu, vůbec nepřálo počasí. Závod téměř celý proběhl za neustálého deště a chladu, což výrazně ovlivnilo kvalitu výkonů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci 7. ZŠ Kolín druzí v krajském finále

Bohužel za stálého deště se ve středu 25. května uskutečnilo na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně letošní krajské finále Poháru rozhlasu. Kolínský okres v něm reprezentovaly tři týmy 7. ZŠ Kolín, Masarykova a mladší žáci ze 6. ZŠ Kolín, Ovčárecká. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Volné termíny na příměstský tábor

Stále máme volné termíny na příměstský tábor. Více informací naleznete ZDE.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Antonín Tvrzník a Sofie Bébrová bojovali o MČR

 

Benešovský stadión hostil o uplynulém víkendu přebor Středočeského kraje ve vícebojích v kategoriích dospělých, juniorů, dorostu a staršího žactva. Kolínskou atletiku na něm reprezentovali Pavel Krejča mezi muži, Antonín Tvrzník a Emílie Chrastinová v kategorii juniorů a starší žákyně Sofie Bébrová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Letošnímu Youth Athletics dominoval nejlepší český výkon Jiřího Synka

 

V sobotu 21. května hostil kolínský stadión Mirka Tučka letošní ročník mládežnického mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix. Ačkoli kvůli konkurenci řady dalších závodů byla tentokrát účast na mítinku méně početná a startovalo na něm 187 atletů a atletek, byla k vidění řada velmi kvalitních výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Petra Matoušková vyhrála KP mladších žákyň v pětiboji

Letošní přebor Středočeského kraje v pětiboji mladších žáků a žákyň byl rozdělen kvůli velkému počtu účastníků dokonce do tří skupin a kolínští závodníci byli zařazeni do skupiny, která bojovala o medaile i výkony, které by mohly znamenat postup na mistrovství České republiky, v Čáslavi. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera překonal i druhý rekord Oldřicha Košilky!

V neděli 15. května zahájila na ostravském stadiónu prvním kolem také extraliga mužů a žen. Na ní se představila i dvojice kolínských závodníků Roman Pazdera, hostující za Hvězdu Pardubice, a Zuzana Pražáková, závodící v barvách Dukly Praha, a rovněž kolínská odchovankyně Helena Jiranová, nyní už hájící barvy USK Praha.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Synek zaběhl výrazně pod jedenáct

 

Vedle prvoligového kola startovali kolínští atleti jako hostující závodníci také v nižších druholigových soutěžích. V nich si výborně vedli sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka, kteří závodili v barvách AC TJ Jičín v Bílině. Dorostenec Jiří Synek si výrazně vylepšil osobní maximum v běhu na 100 metrů a finále vyhrál ve skvělém čase 10,85 s a junior Lukáš Soukal skončil na dvojnásobné trati v silném protivětru druhý za 22,14 s. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy v první lize vykročily do baráže, muži skončili čtvrtí

 

Po dvou letech covidových improvizací se prvoligová soutěž mužů a žen opět vrátila do obvyklých termínů, a tak v sobotu 14. května uspořádali ústečtí atleti netradičně v Děčíně, kde většina kolínských atletů startovala poprvé v životě, první kolo letošního ročníku. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na téměř tropickém Poháru rozhlasu dominovala 7. ZŠ

V zatím letos nejteplejším dnu v roce se uskutečnilo po dvouleté pauze okresní kolo Poháru rozhlasu. Najednou bojovali žáci základních škol jak v kategorii 6.-7. třída, tak 8.-9. třída, a tak účast více než 450 závodníků znovu prověřila kolínské organizátory. Ve třech kategoriích zvítězily týmy 7. ZŠ Masarykova, v té čtvrté pak dominovali mladší žáci 6. ZŠ Ovčárecká.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo získalo na přeboru kraje 12 medailí

Poslední kategorií, která letos bojovala o tituly přeborníků Středočeského kraje, bylo starší žactvo. To si medaile rozdalo v neděli 8. května na kladenském Sletišti. Kolínští žáci si ve stále narůstající konkurenci 26 středočeských klubů, z nichž 19 mělo své zástupce na stupních vítězů, byli znovu výrazně vidět a stejně jako o den dříve dospělí, junioři a dorost obsadili v medailovém pořadí s 12 cennými kovy druhé místo za domácím Kladnem. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Matyáš Čudlý splnil limit pro mistrovství Evropy!

 

Opravdu zatěžkávací zkouškou pro kolínské pořadatele bylo v sobotu 7.5. uspořádání přeboru Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Více než 400 startujících v téměř 800 startů při současném nedostatku rozhodčích znamenalo, že tentokrát závody neproběhly tak hladce, jak jsme v Kolíně zvyklí. K vidění ale byla celá řada výborných výkonů, jimž dominoval splněný limit pro ME dorostu v podání výškaře Matyáše Čudlého. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na 68. Polabských závodech byly nejkvalitnější oštěpy

 

Už 68. ročník Polabských závodů se po dvou covidových letech vrátil do tradičního prvomájového termínu. Počasí bylo ideální, horší to ale bylo v některých disciplínách s počtem startujících, protože většina především mládežnických atletů měla za sebou sobotní závody. To však neplatilo o velmi dobře obsazených oštěpařských soutěžích, které byly vrcholem mítinku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo přivezlo z krajských přeborů osm medailí

Jako první kategorie mají za sebou letošní přebor Středočeského kraje jednotlivců na dráze mladší žáci a žákyně. Netradičně se uskutečnil v neděli 1. května na kutnohorském stadiónu a kolínští závodníci ve veliké konkurenci stovek závodníků z 25 klubů, z nichž 21 dosáhlo alespoň na jednu medaili, na rozdíl od loňského roku rozhodně nevyšli naprázdno.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

I mládežnické týmy zahájily boje v krajském přeboru

Na kladenském Sletišti začal v sobotu 30. dubna prvním kolem přebor Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Konkurence oproti minulým letům nástupem nových oddílů výrazně vzrostla, a tak druhé příčky kolínských juniorů, juniorek a dorostenců a třetí místo dorostenek jsou velmi dobrým vstupem do soutěže a dávají všem družstvům naději na postup do mistrovství Čech, kam po třech kolech postoupí v každé kategorii vždy dva nejlepší týmy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky