Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Čtyřboj přípravek v Českém Brodě

Na státní svátek ve čtvrtek 17. listopadu se sjeli zástupci atletických přípravek z našeho kraje k poměření svých sil v prvních halových závodech nové sezóny do tunelu v Českém Brodě. Před sebou měli čtyřboj v disciplínách 60m, skok do dálky, hod medicinbalem a překážkový běh. A i přes to, že kolínští malí atleti se sešli pouze v počtu dvanácti zástupců a navíc jenom ročníky 2006 a 2007, dali o sobě vědět a vybojovali krásná čtyři umístění na stupních vítězů, z toho hned dvě zlaté medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování IV

V dnešním pokračování nás čeká dokončení kategorie, v níž o umístění v první desítce bojují junioři a dorost. Představíme si další sedmičku závodníků a mezi nimi tři letošní mistry České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování III

V minulém pokračování jsme vám představili poslední pětici žáků a žákyň, která má díky svým letošním úspěchům reálnou šanci objevit se v nejlepší desítce kolínských atletů za rok 2016 v této kategorii. V dnešních charakteristikách se přesuneme ke starším atletům, konkrétně do společné kategorie juniorů a dorostu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování II

V dnešním díle představování nejlepších kolínských atletů letošního roku naleznete charakteristiky poslední pětice žáků a žákyň z šestnácky, která má největší šanci na umístění v top 10.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zimní příprava se rozběhla

Od počátku listopadu se naplno rozběhla letošní atletická zimní příprava. Zatímco dospělí, junioři, dorost a žactvo budou po celou zimu střídat venkovní tréninkové prostory s tělocvičnami, halami a atletickými tunely, naši nejmenší v atletických přípravkách se až do dubna přestěhovali do tepla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Zimní příprava

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování

V dnešním pokračování představování nejlepších kolínských atletů roku 2016 vás seznámíme opět v abecedním pořadí s další pěticí úspěšných závodníků v kategorii žactva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016?

Už jen poslední mistrovství ČR, to v přespolním běhu, nás dělí od konce letošní sezóny. Na sobotu je v televizi nachystané slavnostní vyhlašování atletů roku, a tak je nejvyšší čas i na tradiční anketu našeho oddílu o nejlepší atlety Kolína za rok 2016. Vyhlašovat budeme nejlepší desítku ve třech kategoriích - dospělí a muži a ženy do 23 let, junioři a dorost, starší a mladší žactvo. Pořadí určí dvacítka trenérů a činovníků našeho oddílu a vyhlášení bude letos s největší pravděpodobností premiérově v obřadní síni kolínské radnice. V následujících dnech bychom vám rádi postupně v abecedním pořadí představili po jednotlivých kategoriích ty závodníky, kteří mají na základě letošních výsledků největší šanci se umístit v top desítce naší ankety. Dnes začneme nejmladší kategorií - starším a mladším žactvem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ohlédnutí za sezónou 2016 - Díl IV. - Změnilo se 39 oddílových rekordů!

 

Poslední ohlédnutí za letošní kolínskou sezónou 2016 je věnováno překonaným historickým kolínským rekordům v jednotlivých kategoriích. Po 116 letech trvání atletiky v našem městě není překonání žádného oddílového rekordu, především pak těch v mistrovských disciplínách, rozhodně jednoduché. Řadu z nich drží současní i bývalí čeští a českoslovenští reprezentanti, ba i rekordmani, a k překonání kolínských rekordů bývá často potřeba mnohem kvalitnější výkon, než k zisku medaile z mistrovství ČR nebo dokonce mistrovského titulu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vrhači zakončili dráhovou sezónu domácím pětibojem

Až na konci října skončila pro kolínské vrhače letošní sezóna na dráze. Na státní svátek 28. října totiž uspořádali na domácím stadiónu letošní vrhačský pětiboj. Závodu, který se sestává z hodu kladivem, vrhu koulí, hod oštěpem, hodu diskem a hodu břemenem se zúčastnilo 22 závodníků a závodnic z 9 klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ohlédnutí za sezónou 2016 – Díl III. – Pět týmů do 6. místa v republice!

 

Třetí ohlédnutí za již téměř uplynulou sezónou věnujeme po našich úspěšných reprezentantech a mistrovských soutěžích jednotlivců celoročnímu působení našich družstev, které nám letos přineslo spoustu radosti, i když ne úplně vše se vydařilo. Ale postup pěti kolínských týmů do finále mistrovství České republiky, přičemž žádný z nich neskončil hůř než šestý a navíc dva vybojovaly medaile, nelze brát jinak než výrazný úspěch.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Družstva

Kolínští atleti zahajují přípravu v horách

Po krátkém přechodném období začali atleti Sokola Kolín-atletika přípravu na novou sezónu. Na úvodní kondiční soustředění do českých hor se jich vypravilo letos na 120!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: soustředění podzim

Kolínští běžci úspěšně na Velkoosecké "12"

 

V sobotu 24. října proběhl ve Velkém Oseku 2. ročník běžeckého závodu Eleven velkoosecká podzimní „12“ spojený s charitativním během na podporu Centra Paraple a závodem vozíčkářů na 14 km. V běžeckých závodech na 2, 6 a 12 km, v nichž startovalo celkem 213 běžců a běžkyň, se dařilo i závodníkům Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ohlédnutí za sezónou 2016 - Díl II. - Na šampionátech ČR 33 medailí!

 

Na letošních republikových šampionátech se závodníkům Sokola Kolín-atletika opět mimořádně dařilo, téměř stejně jako v rekordní sezóně 2015. Celkově to znamenalo zisk 12 titulů mistrů republiky, a to napříč všemi kategoriemi od starších žáků přes dorost, juniory, muže do 22 let až po dospělé, a zisk medailí se zastavil na počtu 33, druhém nejvyšším v historii oddílu. Umístění do 8. místa, tedy ve finále mistrovství, vybojovali naši atleti celkem 78.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Medailisté

Rozhovor Katky Šafránkové na webu ČAS

 

Web Českého atletického svazu uveřejnil rozhovor s olympioničkou, českou reprezentantkou a členkou našeho oddílu Katkou Šafránkovou na téma Atletická NEJ Kateřiny Šafránkové. Pro příznivce kolínské atletiky je to čtení nejen zajímavé, ale i příjemné. Článek najdete zde

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ohlédnutí za sezónou 2016 - Díl I. - V reprezentaci byli Kolíňáci hodně vidět

 

Skončila atletická sezóna na dráze, a protože před námi je už jediný český šampionát, a to v přespolním běhu, od kterého po pravdě nemůžeme moc očekávat nějaká vysoká umístění, je čas atletický rok 2016 v kolínské atletice bilancovat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Členové atletického centra mládeže Kolín se letos výrazně prosadili

 

Říjnovým mistrovstvím družstev žáků a žákyň skončila letošní atletická sezóna na dráze, která přinesla členům Atletického centra mládeže Kolín celou řadu špičkových úspěchů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Nejlepší z ACM

Jubilejní Drozdův běh s rekordní účastí

 

V neděli 9. října se v kolínských Borkách běžel jubilejní 90. ročník druhého nejstaršího běhu v České republice – Drozdova lesního běhu. Delší tradici než kolínský běh mají pouze slavné Běchovice a poprvé vyběhli běžci na tento závod do kolínského lesoparku už v roce 1925.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Drozďák

Pavel Peňáz vyhrál veteránský šampionát ve vrhačském pětiboji

V sobotu 1. října uspořádali kolínští organizátoři na čele s Petrem Sklenářem veteránské mistrovství České republiky ve vrhačském pětiboji. Soutěží ve vrhu koulí, hodu diskem, oštěpem, kladivem a břemenem se zúčastnilo 28 mužů a 9 žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci i žákyně vyšperkovali sezónu bronzem!

Posledním letošním atletickým šampionátem České republiky na dráze bylo v sobotu 1. října mistrovství ČR družstev žáků a žákyň. Za nádherného doslova letního počasí proběhlo na opavském stadiónu a oba kolínské týmy, které se probojovaly mezi deset nejlepších celků republiky, se chtěly po 6. místě dorostenců, 5. příčce žen a „bramborové“ medaili juniorek pokusit vybojovat při poslední letošní šanci pro kolínskou atletiku cenný kov.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR_družstva_žci

Finále krajského přeboru přípravek

V sobotu 24.9.2016 se uskutečnilo finále krajského přeboru družstev přípravek ve Staré Boleslavi a kolínští nejmenší atleti vyrazili do bojů o medaile se dvěma družstvy. Měli před sebou nejednoduchý úkol a to navázat na své loňské předchůdce, kteří finále přípravek vyhráli a odvezli si zlaté medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky