Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Kateřina Šafránková a Jiří Tuček představili kolínskou atletiku

V 9. pokračování seriálu "Kolín žije" představili společně Kateřina Šafránková a Jiří Tuček široké veřejnosti historii kolínské atletiky i její současnost. Ve spojení se záběry z Mistrovství České republiky, které náš oddíl uspořádal o minulém prodlouženém víkendu, vznikl i obrazově zajímavý dokument, který můžete zhlédnout ZDE.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé výkony na Odložilově memoriálu!

Foto: Eduard Erben

Na letošním Odložilově memoriálu na pražské Julisce byly k vidění nejen výkony světové úrovně v podání naší a zahraniční špičky, ale výborné výsledky předvedli také kolínští závodníci. Platí to především o Štěpánu Hamplovi, který v běhu na 100 metrů pokořil limit pro účast na mistrovství světa juniorů, a Zuzaně Pražákové, která výrazně posunula kolínský historický rekord ve skoku o tyči a na dohled má i limit pro evropský šampionát dospělých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žák Jiří Synek napsal zlatou tečku za kolínským vícebojařským šampionátem!

 

Po tři dny bojovali od rána do večera nejlepší mládežničtí vícebojaři na kolínském stadiónu Mirka Tučka na šampionátu České republiky. Maratónský časový pořad, obsahující 60 disciplín, trval celých 24 hodin. Diváci viděli dramatické boje o medaile i splněné limity pro účast na ME dorostu a MS juniorů. Kolínskou atletiku zviditelnili nejen organizátoři, kteří zvládli celé mistrovství na výbornou, ale také mladší žák Jiří Synek, který vybojoval titul mistra České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na kolínském stadiónu probíhá mistrovství ČR ve vícebojích

 

Na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách bylo v pátek dopoledne zahájeno mistrovství České republiky mládežnických kategorií ve vícebojích. Začátku bojů o mistrovské tituly předcházel v rámci kampaně k podzimnímu Kontinentálnímu poháru, na němž se v Ostravě utkají nejlepší atleti světa, Souboj kontinentů, v němž se utkali žáci I. stupně kolínských základních škol. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jakub Vítek překonal limit na "Evropu" i kolínský rekord!

 

V úterý 29. května startovala část špičky kolínské atletiky na tradičním mezinárodním Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Závod se nejvíce podařil dorostenci Jakubu Vítkovi, který ve skoku o tyči dokázal překonat na třetí pokus laťku ve výši 468 cm, čímž nejen překonal svůj vlastní kolínský historický rekord v dorostenecké, ale i v mužské kategorii, ale zároveň si splněním limitu Českého atletického svazu prakticky zajistil účast na prázdninovém mistrovství Evropy dorostu v maďarském Györu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nástupci Dvořáka a Šebrleho se o víkendu utkají v Kolíně!

 

Teprve potřetí ve 118 let dlouhé historii atletiky v Kolíně bude toto město na Labi hostit republikový šampionát. Již tento pátek se do Kolína sjedou mladí vícebojaři z celé země, aby se na stadiónu Mirka Tučka v Borkách utkali o letošní tituly mistrů České republiky. V třídenním klání se představí český mládežnický výkvět v celkem osmi kategoriích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští žáci dominovali krajskému přeboru jednotlivců

 

Zatímco v sobotu na kladenském stadiónu posbírali suverénně nejvíc medailí ze středočeského krajského přeboru dospělých, juniorů a dorostu domácí atleti, v nedělním téměř tropickém počasí na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně nenechali pro změnu kolínští žáci nikoho na pochybách o své současné dominanci v této kategorie, když vybojovali ze 30 vypsaných disciplín 11 titulů, 8 stříbrných a 3 bronzové medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeboru kraje skvělé Pešová a Pražáková

 

V sobotu 26. května se atletičtí dorostenci, junioři a dospělí utkali na kladenském Sletišti v letošním přeboru Středočeského kraje jednotlivců. Atleti Sokola Kolín-atletika vybojovali za krásného atletického počasí celkem 17 prvních 12 druhých a 13 třetích míst. Navíc tři z nich předvedli špičkové výkony evropského formátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

I mladší žactvo začalo prvním kolem krajský přebor

Mladší žáci a žákyně zahájili letošní mistrovskou soutěž 1. kolem krajského přeboru skupiny Východ na stadiónu ve Staré Boleslavi, která byla do této skupiny na rozdíl od předchozích let zařazena a kolínským chlapcům a dívkám tak přibyl těžký soupeř už v základní skupině před podzimním finále. Kolínští žáci si bez problémů s konkurencí poradili, děvčata po velké boji podlehla o tři body domácím atletkám.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na kolínském stadiónu vyvrcholil Štafetový pohár

Foto: Eduard Erben

Na kolínském atletickém stadiónu Mirka Tučka v posledních dnech závod stíhá závod. Dnes jej zaplnily stovky žáků prvého stupně základních škol, kteří bojovali v republikovém finále Štafetového poháru. Reportáž z tohoto závodu i bohatou fotogalerii Eduarda Erbena si prohlédněte na stránkách Českého atletického svazu. Reportáž  Fotogalerie  Videoreportáž

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín hostil středočeské finále Poháru rozhlasu

 

Kolínští organizátoři atletických závodů jdou v posledních dnech ze závodu do závodu. Po sobotním 1. kole prvoligové soutěže to v úterý 22. května bylo krajské finále jubilejního 50. ročníku Poháru rozhlasu. Mezi osmičkou nejlepších středočeských týmů v kategoriích mladších a starších žáků i žákyň měly významné zastoupení i školy z Kolínska, které si ve finále vedly velmi dobře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přípravka zabojovala v Nymburce

 

V neděli 20. 5. 2018 proběhl další závod přípravek tentokrát v Nymburce. Naši nejmenší atleti opět ukázali velkou bojovnost a skvěle reprezentovali oddíl Sokol Kolín-Atletika. Ročník 2007 jasně deklasoval soupeře ve štafetě na 8x200m.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženám i mužům se doma dařilo

 

Kolínští atleti a atletky vstoupili společně do letošní prvoligové sezóny v sobotu 19. května na domácím stadiónu Mirka Tučka v Borkách. Zatímco muži bojují v této soutěži už několikátým rokem, pro tým žen to byla po odchodu 12 závodnic z loňského extraligového družstva a „dobrovolném“ sestupu do nižší soutěže premiéra s téměř kompletně novou sestavou s 15 nováčky a věkovým průměrem jen něco přes 16 let.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci kolínské sedmičky vyhráli v okresním kole Poháru rozhlasu

Už jubilejní padesátý ročník píše letos nejznámější atletická náborová soutěž Pohár rozhlasu. Ve středu 16. května se na stadiónu Mirka Tučka utkali o postup z okresního do krajského kola této celorepublikové soutěže žáci 8. a 9. tříd ze 16 škol kolínského regionu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte v sobotu povzbudit kolínské atlety!

 

V sobotu 19. května od 10.30 hodin proběhne na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách první kolo letošní 1. ligy družstev mužů a žen. V této soutěži se po několika letech scházejí domácí týmy mužů a žen a kolínští závodníci věří, že jim v domácím prostředí pomůže i divácká kulisa.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stavba nakloněné roviny byla dokončena!

 

Kolínští sprinteři, kteří na čele s loňským semifinalistou juniorského mistrovství Evropy Štěpánem Hamplem patří k současným ozdobám kolínské atletiky, se dočkali na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách nové výborné tréninkové pomůcky. Tou je 90 metrů dlouhá nakloněná rovina, jejíž výstavba proběhla za podpory grantového programu TPCA pro Kolínsko a města Kolín prostřednictvím Správy městských sportovišť Kolín.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařená generálka na český šampionát ve vícebojích

 

Velkou generálkou na mistrovství České republiky mládežnických kategorií ve vícebojích, které proběhne v Kolíně během prvních tří červnových dnů, byl na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách víkendový společný přebor Středočeského a Plzeňského kraje ve vícebojích všech kategorií. Fotogalerie J. Kottase - sobota Fotogalerie J. Kottase - neděle

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Medailové žně přípravky v Čáslavi

 

Za krásného téměř letního počasí se v Čáslavi sešla atletická přípravka ročníků 2007 a 2008 v pro ni netradičních disciplínách. Mladé kolínské atlety to ani v nejmenším nezaskočilo a v běhu na 60 metrů překážek, skoku vysokém a běhu na 600m posbírali několik medailí. Největšími sběrači medailí se v ročníku 2007 stali Amálie Schederová a Kryštof Šantrůček a v ročníku 2008 Vojtěch Kofroň. Všichni tři získali medaile v každé disciplíně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařený 10. ročník Youth Athletics - Sokol Grand Prix

 

Celkem 234 závodníků a závodnic z 29 oddílů startovalo v úterý 8. května na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně - Borkách na jubilejním 10. ročníku mládežnického mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix, který byl jednou ze soutěží letošního XVI. všesokolského sletu. V kvalitní konkurenci se dařilo mladým domácím atletům, kteří z celkem 32 soutěží v kategoriích dorostenců, dorostenek, žáků a žákyň získali 8 zlatých, 13 stříbrných a 9 bronzových medailí. Fotogalerie na https://atletikakolin.rajce.idnes.cz/Youth_Athletics_by_Hrusa_Kolin_8.5.2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tři kolínská vítězství a limit na "svět" Štěpána Hampla!

 

Za krásného atletického počasí se v sobotu 5. května odehrálo ve staroboleslavské Houštce 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů a dorostu. Kolínští atleti naprosto dominovali ve třech kategoriích a Štěpán Hampl navíc skvělým kolínským historickým rekordem v běhu na 200 metrů splnil B limit ČAS pro účast na mistrovství světa juniorů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky