Jdi na obsah Jdi na menu

Na "mistráku jako Brno" startuje přes dvacet Kolíňáků

Od pátku do soboty se v Brně schází domácí atletická elita na "mistráku jako Brno", jak domácí pořadatelé nazvali letošní mistrovství České republiky mužů a žen. V nezvykle pozdním termínu, daném tím, že mistrovství světa se tentokrát odehraje až na přelomu září a října, bude podle rozhodnutí technických delegátů startovat i 21 (!) atletů Sokola Kolín-atletika.

V běhu na 100 metrů se představí Štěpán Hampl, Matyáš Koška a Jana Šafránková, na čtvrtce Tadeáš Krakuvčík a v běhu na 5000 metrů Roman Pazdera. V rozbězích na 400 metrů překážek zakleknou do bloků Daniel Bezucha, Jiří Kunt a Lenka Novotná. Největší zastoupení bude mít kolínská atletika ve skokanských disciplínách. Ve skoku vysokém budou náš oddíl reprezentovat Matyáš Dalecký, Lukáš Kozárek a Denisa Pešová, ve skoku o tyči Jakub Vítek a Zuzana Pražáková a v trojskoku Dominik Holub, Lukáš Kozárek, Michal Sebera a Šárka Vachata. V hodu kladivem budou bojovat Dominik Král a Karel Hanuš a v hodu oštěpem Pavel Krejča. Startující v individuálních disciplínách doplní ještě ve štafetách na 4x100 m Stanislav Jíra a Rozárrie Znamínková.

Z kolínských atletů může celá řada směle pomýšlet na umístění ve finálové osmičce, někteří mohou pošilhávat i po boji o medaile. To platí o Šárce Vachatě, tabulkově druhé české trojskokance, Matyáši Daleckém a Denise Pešové, shodně letos třetích nejlepších výškařích, Štěpánu Hamplovi, letos čtvrtém nejrychlejším českém sprinterovi, Dominiku Královi, rovněž čtvrtém kladiváři, Jakubu Vítkovi, pátém českém tyčkaři, Zuzaně Pražákové, šesté tyčkařce, Romanu Pazderovi, sedmém mezi startujícími na 5000 metrů, Lukáši Kozárkovi, který drží stejnou příčku mezi trojskokany, a vysoko určitě může pomýšlet i mužská štafeta.

Příznivci kolínské atletiky budou držet palce i odchovankyním kolínské atletiky, startujícím již v dresech pražských klubů a útočícím na medailové či finálové příčky - kladivářce Kateřině Šafránkové, oštěpařce Petře Andrejskové, překážkářce Heleně Jiranové a středotraťařce Renatě Vocáskové.