Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Lenka Novotná a Lukáš Soukal reprezentovali v Krakově

 

Dvojí zastoupení měla kolínská atletika na mezistátním utkání mužů a žen do 22 let Polsko – Ukrajina – Maďarsko – Česko, které se odehrálo v sobotu 20. července v polském Krakově.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Změna termínu posledního prvoligového kola

Upozorňujeme všechny prvoligové závodníky a termíny, že termín posledního kola, které se uskuteční v Jablonci nad Nisou, byl přesunut ze soboty 17. srpna na neděli 18. srpna!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na vícebojařském šampionátu startovali Vojtěch Slavík a Klára Teplá

Za horkého letního počasí, kdy teploměr vystoupil až nad třicetistupňovou hranici, začalo v sobotu 6. července ve staroboleslavské Houštce dvoudenní mládežnické mistrovství České republiky ve vícebojích. Kolínská atletika byla na šampionátu zastoupena v kategorii juniorů Vojtěchem Slavíkem a v kategorii mladších žákyň Klárou Teplou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínský trojlístek reprezentoval na mezistátním utkání dorostu

 

Slovenské Piešťany hostily v pátek 5. července mezistátní utkání týmů dorostenek a dorostenců Česko – Maďarsko – Slovensko. A příznivce kolínské atletiky rozhodně potěšilo, že v reprezentačním dresu České republiky se představila hned trojice atletů Sokola Kolín-atletika!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Byl zveřejněn seznam členů ASCM Kolín k 1.7.2024

V rubrice ASCM byl zveřejněn seznam aktuálně zařazených členů Atletického sportovního centra Kolín platný k 1. červenci 2024. Vyřazeno bylo celkem 10 sportovců a nově zařazeno na základě výsledků na letošních mistrovstvích České republiky bylo 16 členů. V současnosti má tedy ASCM Kolín 95 členů, z toho 56 z Kolína, 14 z Vlašimi, 12 z Benešova, 9 z Čáslavi a 4 z Kutné Hory. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lenka Novotná je stříbrná!

 

Letošní vrchol domácí atletické sezóny hostil o posledním červnovém víkendu zlínský stadión. Kolínským barvám, které podle startovních listin vytvořených technickými delegáty mělo reprezentovat deset závodníků, se sice v úvodním dnu soutěží v horkém letním počasí příliš nevedlo, ale vydařená neděle dojem výrazně vylepšila.. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mia Plačková vyběhla olympijské stříbro, Josef Pazdera přidal bronz!

 

Druhou kolínskou zástupkyni v dresu Středočeského kraje na Letní olympiádě dětí a mládeže Miu Plačkovou čekal ve středu po úterních vítězstvích v rozběhu i semifinále finálový závod na 60 metrů a Josef Pazdera se po vítězství v disku představil ve vrhu koulí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na "akademičkách" Lukáš Soukal zlatý a Anita Hrušková stříbrná

Pět kolínských atletů se představilo v týmech svých vysokých škol na letošních Českých akademických hrách, které hostil v úterý 25. června liberecký stadión. Nejlépe si vedli Lukáš Soukal a Anita Hrušková, kteří vybojovali medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Josef Pazdera vyhrál olympiádu ve skvělém výkonu

V úterý 25. června začaly v Českých Budějovicích atletické soutěže letošního ročníku Letní olympiády dětí a mládeže. Kolínskou atletiku reprezentují na této vrcholné mládežnické akci v dresu Středočeského kraje dva závodníci. A jak Josef Pazdera, tak Mia Plačková si vedli v prvním dnu soutěží skvěle. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženský B tým doma zabojoval o postup

Třetí kolo přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen hostil za krásného počasí kolínský stadión. Domácí rezervy mohly ještě zabojovat o titul a postup do baráže o II. ligu, když muži nastupovali k tomuto kolu z druhého místa jen s menším počtem pomocných bodů, ženy pak ztrácely dva body hlavní, a musely tak vyhrát, pokud si chtěly udržet šanci na titul.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Adéla Sahulková a Jiří Synek reprezentovali na mezistátním utkání

 

V sobotu 22. června se uskutečnilo v Brně letošní mezistátní juniorské utkání Česká republika - Polsko - Maďarsko - Chorvatsko - Slovensko. V reprezentačním dresu České republiky se představili také dva kolínští atleti - Jiří Synek, který nastoupil ve sprinterské štafetě na 4x100 metrů, a Adéla Sahulková, která si odbyla svou reprezentační premiéru jak na 400 metrů, tak ve čtvrtkařské štafetě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatí Adéla Sahulková a Antonín Adam a čtyři další medaile!

 

Letošní gigant, tedy Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek hostil krásný stadión v ostravských Vítkovicích. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo v individuálních soutěžích 22 atletů a atletek, z nich řada měla finálové či dokonce medailové ambice.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Josef Pazdera výrazně posunul žákovský český rekord

V pátek 14. června proběhlo ve staroboleslavské Houštce 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Kolínští žáci v něm zvítězili a dívky skončily druhé a je zřejmé, že oba týmy postoupí do podzimního finále. Ozdobou utkání byl nový český rekord v hodu kladivem v podání Josefa Pazdery.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská dvaadvacítka pro gigant

Už o tomto víkendu proběhne v ostravských Vítkovicích letošní gigant - tedy mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Mezi nejlepší českou čtyřiadvacítku ve sprintech a běhu na 800 metrů a mezi nejlepší šestnáctku v dalších disciplínách se nominovalo hned 22 kolínských atletů, což je výborné zastoupení. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Týmy mužů i žen vítězstvím zamířily do finále MČR

 

Za teplého letního počasí se v Novém Městě nad Metují na stadiónu generála Klapálka odehrálo třetí a zároveň předposlední kolo prvoligové soutěže mužů a žen. Kolínským týmům, ačkoli především ženy nastupovaly silně oslabené, se kolo vydařilo a před posledním dějstvím si s téměř stoprocentní jistotou zajistily postup do podzimního finále mistrovství ČR mezi nejlepší česká družstva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně vyhráli třetí kolo

Třetí kolo přeboru Středočeského kraje družstev mladšího žactva v naší skupině zavítalo tentokrát do Českého Brodu. Kolínským týmům se dařilo a letos poprvé oba dva současně vyhrály. Samozřejmě jejich pozice po třech kolech zajišťuje už v tuto chvíli postup do podzimního finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé tyčkařské výkony v Kolíně

Za ideálního atletického počasí se ve středu 5. června uskutečnil na stadiónu Mirka Tučka v Borkách mítink ve skoku o tyči, v hodu diskem a hodu oštěpem. Především tyčkařské závody za účasti 24 tyčkařů a tyčkařek měly výbornou úroveň.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci i žákyně ZŠ Kolín, Masarykova bojovali ve finále Poháru rozhlasu

Brno hostilo ve středu 5. června letošní finále Poháru rozhlasu. Žáci kolínské 7. ZŠ Masarykova dosáhli už velkého úspěchu tím, že se probojovali v bou starších kategoriích do finále mezi osm nejlepších týmů z celé České republiky. Zatímco starší žáci na konkurenci nakonec nestačili a skončili osmí, děvčata zabojovala a získala konečnou šestou příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné výkony Kolíňáků na Odložilově memoriálu

Celkem osm kolínských atletů se představilo na letošním ročníku Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce. V hlavním programu to byly překážkářka Lenka Novotná a tyčkařka Zuzana Pražáková, v rámci Dukla mítinku pak pětice sprinterů Lukáš Soukal, Jiří Synek, Jana Šafránková, Justina Špringrová a Aneta Bedrnová. Na hlavní trati Josefa Odložila, 1500 metrů, se bežel i závod veteránů, v němž startoval Vilém Gruml.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Klára Teplá vybojovala v pětiboji bronz

Na přeboru Středočeského kraje v pětiboji mladšího žactva, který pořádal ve skupině B na svém stadiónu SKP Olympia Kutná Hora v neděli 2. června, měl Sokol Kolín-atletika jedinou zástupkyni, kterou byla Klára Teplá. Ta si ovšem vedla v tomto závodě všestrannosti velmi dobře a dokázala vybojovat cenný kov.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky