Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Anna Radikovská vybojovala na domácím šampionátu bronz

 

Druhý den Mistrovství České republiky žáků a žákyň z kolínského pohledu vyšperkovala svěřenkyně Martina Radikovského a Jiřího Tučka Anna Radikovská bronzovou medailí z hodu oštěpem. Finálová umístění vybojovali také Vlastimil Trnka, Mojmír Pavlík, Šimon Kratochvíl a Barbora Štěrbová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štafeta žáků těsně čtvrtá v prvním dnu šampionátu

 

Natletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách zahájilo v pátek 20. září třídenní Mistrovství České republiky žáků a žákyň, na kterém startuje na 700 nejlepších mladých atletů z Čech, Moravy a Slezska. Do pátečních bojů zasáhlo 23 kolínských závodníků a největšího úspěchu dosáhla štafeta starších žáků na 4x60 metrů, které chyběly pouhé dvě setiny sekundy k zisku bronzových medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu žáků se představí 20 domácích závodníků

 

V úterý byl zveřejněn výběr závodníků na Mistrovství České republiky žáků a žákyň, které proběhne od pátku do neděle na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách. Domácí Sokol Kolín-atletika na něm bude v individuálních soutěžích v konkurenci více než 600 nejlepších českých závodníků reprezentovat 20 žáků a žákyň! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Junioři přidali do kolínské medailové sbírky stříbro!

 

Generálkou kolínských pořadatelů na nadcházející mistrovství České republiky žactva bylo v neděli 15. září pořádání mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. A závod této nejprestižnější mládežnické kategorie se za krásného počasí vydařil nejen pořadatelsky, ale také sportovně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá sobota kolínské mládežnické atletiky!

 

Sobota 14. září byla v atletické termínové listině vyhrazena Mistrovství Čech družstev dorostu a staršího žactva. Kolínská atletika měla v akci všechny čtyři týmy, které se do soutěže probojovaly z prvého či druhého místa v přeboru Středočeského kraje. A závody se jim jaksepatří vydařily, když tři z nich se vracely domů s tituly mistrů Čech!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČ_19

EKAG Brno 2019

Od 9. do 12. září bojovali naši atleti o medaile na Evropském týdnu atletiky v Brně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V baráži o extraligu kolínští muži čtvrtí, ženy sedmé

 

Muži i ženy Sokola Kolín-atletika vybojovali v neděli 8. září na stadiónu pražské Slavie po postupu z prvního, respektive druhého místa prvoligové soutěže baráž o postup do extraligy 2020. Ten si z osmiutkání 7. a 8. týmu z letošní extraligy a 1. a 2. týmů ze tří prvoligových skupin zajistily první dva celky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně postoupili do krajského finále

V pátek 6. září proběhlo na kutnohorském stadiónu závěrečné 4. kolo skupiny B přeboru Středočeského kraje družstev mladšího žactva. Kolínská děvčata v něm vybojovala druhou příčku a chlapci, kterým se příliš nedařilo, skončili čtvrtí. Oba týmy si vybojovaly postup do finálového utkání.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínskou desítku vyhrál Vošvrda

Za tropického vedra proběhl v neděli 1. září letošní 13. ročník Kolínské desítky. Na start závodu se postavilo 99 běžců a běžkyň, v doprovodném dětském programu pak soutěžilo 18 malých závodníků. Obrátkový závod vedoucí po asfaltu a lesních cestách se stal kořistí mladoboleslavského Sebastiana Vošvrdy a chotěbořské Markéty Gajdorusové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žákyně jsou přebornicemi kraje, žáci jsou stříbrní

 

V neděli 1. září hostil berounský atletický stadión finále přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Kolínským týmům se vrchol krajské soutěže vydařil, když děvčata s převahou získala přebornický titul a chlapcům v dramatickém závěru chybělo k titulu pouhých 5 bodů. Obě družstva si tak zajistila postup do mistrovství Čech, které se uskuteční v sobotu 14. září v Pardubicích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenky a junioři jsou přeborníky kraje

 

Třetí a poslední kolo atletického přeboru Středočeského kraje družstev dorostu a juniorů hostil v poslední srpnový den stadión ve staroboleslavské Houštce. Zatímco v soutěži dorostenek bylo o titulu kolínských dívek rozhodnuto už po předchozích kolech, dorostenci a junioři měli po dvou kolech vyrovnanou bilanci s kladenskými rivaly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy nečekaně doprovodí muže do extraligové baráže!

 

Čtvrté a poslední prvoligové kolo hostil v sobotu 24. srpna mladoboleslavský stadión. Zatímco o postupu kolínského týmu mužů do zářijové baráže o extraligu bylo rozhodnuto už po jejich třech vítězstvích v předchozích kolech, ženy měly šance na postup už spíše jen v rovině teorie.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína má za sebou 83. ročník

Foto: Václav Škvor

Už 83. ročník jednoho z nejstarších českých atletických závodů - Velké ceny města Kolína - proběhl ve středu 21. srpna za příjemného atletického počasí. Pro většinu závodníků byl tento mítink prověrkou připravenosti před sobotním posledním ligovým kolem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Úspěšná premiéra Štěpána Hampla v reprezentační štafetě

 

V sobotu 3. srpna Štěpán Hampl absolvoval premiéru v sestavě reprezentační štafety mužů. Ta startovala na mezinárodním Citius Meetingu konaném ve švýcarském Bernu. Ačkoliv Štěpán odcestoval v roli náhradníka, nakonec zaklekl do bloků v hlavní sestavě kvůli zdravotním potížím Zdeňka Stromšíka. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl je nominován do české reprezentace na superligu mistrovství Evropy!

 

Ve dnech 9. – 11. srpna bude česká atletická reprezentace bojovat v Bydhošti v superlize mistrovství Evropy družstev mužů a žen o setrvání mezi evropskou elitou v této nejsilnější skupině. A to bude tentokrát velmi obtížné, neboť pro příště se soutěž vrací k modelu pouze osmi zemí v nejvyšší soutěži, a jistotu startu tak bude mít jen první sedmička.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šárka Vachata vybojovala bronz, Zuzana Pražáková další čtvrté místo

 

V sobotním programu šampionátu mužů a žen měla kolínská atletika pateré zastoupení a většině závodníků start na mistrovství vyšel. Nejvýše se dostala trojskokanka Šárka Vachata, která dokázala vybojovat druhou kolínskou medaili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá štafeta a troje "brambory"

 

V letošním roce nezvykle už v pátek zahájily v Brně dvoudenní boje atletů o tituly a medaile na vrcholu letošní tuzemské sezóny – mistrovství České republiky mužů a žen. Do soutěží vstoupilo také 21 reprezentantů kolínské atletiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na "mistráku jako Brno" startuje přes dvacet Kolíňáků

 

Od pátku do soboty se v Brně schází domácí atletická elita na "mistráku jako Brno", jak domácí pořadatelé nazvali letošní mistrovství České republiky mužů a žen. V nezvykle pozdním termínu, daném tím, že mistrovství světa se tentokrát odehraje až na přelomu září a října, bude podle rozhodnutí technických delegátů startovat i 21 (!) atletů Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve středu 24. 7. není možné trénovat na hlavním stadiónu!

Ve středu 24. července proběhne kompletní přelajnování stadiónu včetně sektorů. Vstup na hlavní stadión tak nebude v tento den možný!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na ME juniorů uvízli všichni čtyři Kolíňáci v sítech kvalifikací

Hned první den soutěží na juniorském mistrovství Evropy ve švédském Boras se představili ve svých individuálních disciplínách tři kolínští závodníci - Jakub Vítek, Stanislav Jíra a Denisa Pešová. Ani jednomu z nich se však nepodařilo na vrcholu sezóny předvést výkon na úrovni svého maxima, a tak kvalifikační boje pro ně byly konečnou. V neděli se pak k této trojici přidal ve štafetě i Matyáš Koška.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky