Jdi na obsah Jdi na menu

Jubilejní Silvestrovský běh vyhrál Milan Janoušek

Na start jubilejního 60. ročníku Silvestrovského běhu se před stadiónem Mirka Tučka v Borkách postavil rekordní počet 325 běžců a běžkyň. Na trati dlouhé 3000 metrů, vedoucí lesoparkem Borky a končící na atletickém stadiónu, byl jasně nejrychlejší domácí běžec Milan Janoušek, který tak potvrdil pozici nejlepšího současného kolínského vytrvalce.

Za ním dorazil do cíle letošní několikanásobný juniorský medailista z mistrovství České republiky Roman Pazdera rovněž z domácího Sokola Kolín-atletika a třetí příčku vybojoval další junior, tentokrát reprezentant AC Čáslav Martin Pecha. Mezi ženami byla nejrychlejší domácí juniorka Eliška Kliková, která předčila o tři sekundy Petru Dvořákovou z AC Čáslav a jako třetí proběhla cílem bývalá několikanásobná nejlepší sportovkyně Kolína Renata Hoppová, dlouhodobě žijící v Kuvajtu.

Závodu se účastnili i starosta města Kolína Michael Kašpar a první místostarostka Iveta Mikšíková a úžasnou kompletní účast ve všech dosavadních 60 ročnících (!) zkompletoval profesor Stanislav Plešinger z domácího klubu.

Výsledky