Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

KP žactva kvůli přívalovému dešti zrušen, první velká jména pro středeční mítink

 

Nedělní přebor Středočeského kraje staršího žactva musel být zrušen, když dlouhotrvající přívalový déšť proměnil kolínský stadión v koupaliště. Dva dny před ukončením přihlášek na středeční mítink ČAS jsou už potvrzena první velká jména na startovní listině.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně na druhém kole se dvěma oddílovými rekordy

 

Za krásného červnového počasí se v pátek 12.6. konalo na čáslavském atletickém stadionu druhé kolo krajského přeboru družstev mladších žáků a žákyň. Představení mladých kolínských atletů bylo výborné.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeborech kraje padesátka umístění v prvé trojce

Na kladenském stadiónu se v sobotu 13. června odehrál letošní přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Početná kolínská výprava na něm vybojovala 21 prvních, 19 druhých a a 11 třetích míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Předprodej vstupenek na mítink ke 120 letům kolínské atletiky zahájen

 

Již za týden, ve středu 17.června, proběhne na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách velký mítink u příležitosti letošních oslav 120 let kolínské atletiky a dnes byl zahájen předprodej zhruba stovky vstupenek, více diváků se totiž na stadión kvůli opatření o akcích pro maximálně 500 osob nevejde. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nejkvalitnější výkon vrhačského pětiboje předvedl Jan Balát

V sobotu 6. června se uskutečnil na kolínském stadiónu letošní první vrhačský pětiboj. Nejkvalitnější výkon klání ve vrhu koulí a hodech diskem, kladivem, oštěpem a břemenem předvedl domácí kladivář Jan Balát, který si hodem dlouhým 58,23 m nejen výrazně polepšil osobní maximum, ale stejně výrazně posunul i kolínský historický rekord v kategorii mužů do 22 let a jen těsně zaostal za absolutním kolínským rekordem Dominika Krále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Všechny mládežnické týmy vykročily za postupem

V sobotu 6. června proběhlo na vlašimském stadiónu 1. kolo letošního přeboru Středočeského kraje v soutěžích družstev mládeže. Z tohoto tříkolového přeboru postoupí na konci prázdnin vždy dva nejlepší týmy do zářijového mistrovství Čech. A kolínským družstvům se v prvním dějství dařilo ve všech čtyřech kategoriích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci i žákyně zahájili přebor výhrou

S více než měsíčním zpožděním zahájil na kolínském stadiónu Mirka Tučka letošní přebor Středočeského kraje družstev staršího žactva skupiny B prvním ze tří kol ve skupinách, z nichž pět nejlepších týmů postoupí do jednorázového finále. Oba kolínské týmy v domácím prostředí dokázaly, že s postupem rozhodně problémy mít nebudou, a zvítězily.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oslavy 120 let kolínské atletiky zahájí 17. června velký reprezentační mítink

Kolínská atletika slaví v letošním roce 120 let svého trvání, což znamená, že po AC Praha 1890 a dalších pražských klubech Spartě a Slavii je čtvrtým nejstarším atletickým klubem v naší republice! Souhra náhod spojených s letošním zrušením všech světových a evropských vrcholů způsobila, že na zahájení oslav tohoto výročí se uskuteční ve středu 17. června na kolínském stadiónu velký mítink s účastí naprosté české atletické špičky!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské béčko zahájilo vítězně

V neděli 31. května zahájilo svou letošní soutěž přeboru Středočeského kraje B družstvo mužů. První kolo soutěže se odehrálo na stadiónu v Roztokách u Prahy a v konkurenci závodníků ze sedmi týmů svedla kolínská rezerva vyrovnaný boj o vítězství právě s domácím družstvem. V konečném účtování nakonec rozhodlo ve prospěch kolínských závodníků 13 bodů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská stopa v projektu Spolu na startu

 

Kolínská atletika se výrazně podílela na úspěchu velkého projektu Českého atletického svazu Spolu na startu, v rámci kterého bojovalo v jediném dnu na 17 000 atletů na 173 stadiónech v celé České republice. A tři stadióny, mezi nimi právě ten kolínský, byly televizní tváří dvouhodinového přenosu. Díky České televizi tak viděli záběry z 66. ročníku Polabských závodů v síti Eurovize diváci po celé Evropě i v dalších částech světa.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné vrhačské výkony na Hájkově memoriálu

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oznámení k Polabským závodům 1.6.

Všichni přihlášeni závodníci jsou do závodu vybráni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně zahájily vítězně

 

V pátek 29.5.2020 kategorie mladších žáků a žákyň odstartovala letošní opožděné soutěže družstev. O co nejlepší výsledek v prvním kole družstev skupiny B a zároveň i v krajském přeboru ve vícebojích se bojovalo na vlašimském stadiónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Televizní Polabské závody 1. června

Zveme všechny atlety v rámci projektu SPOLU NA STARTU na odložený 66. ročník Polabských závodů, který se uskuteční netradičně přesně s měsíčním zpožděním v pondělí 1. června 2020 od 14:40 hod. na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách. Vzhledem k trvajícím opatřením ale tentokrát bez diváků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

1. června a 17. června nás čekají velké mítinky

 

Letošní zcela atypická sezóna přivede nečekaně na kolínský stadión českou atletickou špičku. V pondělí 1. června se totiž na téměř 200 stadiónech v celé České republice uskuteční závody v rámci projektu SPOLU NA STARTU a v Kolíně bude Česká televize předtáčet dvě reprezentační disciplíny v rámci 66. Polabských závodů a ve středu 17. června proběhne poslední a největší ze šesti reprezentačních mikromítinků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhly už 4. a 5. veřejné závody

 

Ve středu 20. května jsme uspořádali na našem stadiónu už 4. a 5. veřejné závody. A stejně jako na těch předchozích bylo vidět, že někteří závodníci mají za sebou i přes koronavirovou pandemii kvalitní přípravu, kterou už teď na začátku sezónu přetavili ve velmi dobré výkony.

Autorem fotogalerie je Jiří Kottas.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: 20_05_20

Byla zveřejněna termínovka krajských soutěží

Po termínech soutěží, které řídí Český atletický svaz, byla zveřejněna také termínovka závodů žízených Středočeským krajským atletickým svazem. Vzhledem k tomu, že soutěže letos začínají o více než měsíc později a v podstatě všechny krajské soutěže zůstaly zachovány, bude letošní sezóna pořádně našlapaná!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nevybraní závodníci na veřejné závody 20.5.

Z důvodu výrazného překročení maximálního povoleného počtu závodníků na 4. veřejné závody 20.5.2020 v Kolíně oznamujeme, že jsme museli ze startovních listin vyškrtnout všechny závodníky z cizích oddílů s výjimkou AC Čáslav, AK Sokol Nehvizdy, AK Olymp Brno a SK Aktis Praha.
Děkujeme za pochopení!
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na třetích závodech se blýskli Šámal, Trnka, Drábková a Olivová

Třetí závod letošní sezóny se na našem stadiónu uskutečnil v sobotu 16. května a soutěžilo se na tratích 100, 200 a 400 metrů a v kouli disku a kladivu. Nejlépe si vedli sprinteři Jiří Šámal, Marek Řehák a Kristýna Šlehubrová a ve vrzích Vlastimil Trnka, Eliška Drábková, Natálie Olivová a Vojtěch Otta.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

ČAS zveřejnil termínovku mistrovských soutěží

Český atletický svaz zveřejnil termínovou listinu mistrovských soutěží pro rok 2020. Zároveň s ní byl zveřejněn i formát soutěží pro rok 2020. Z těchto dokumentů vyplývají termíny letošních mistrovství České republiky i výrazné úpravy soutěží družstev dospělých pro rok 2020.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky