Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Matyáš Čudlý a Jiří Synek vezou z MU DNA druhou příčku!

 

Ve španělské metropoli Madridu proběhlo ve středu 22. února halové juniorské mezistátní utkání DNA (dynamická atletika). Soupeři českého výběru, v jehož barvách startovali také Matyáš Čudlý a Jiří Synek, byly silné celky Velké Británie, Francie, Španělska, Portugalska a Irska. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková získala na šampionátu stříbro!

O víkendu 18. a 19. února proběhl v hale Otakara Jandery ve Stromovce letošní halový šampionát České republiky v kategoriích mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm reprezentovala oproti původní nominaci pouze pětice atletů. Ale sobotní soutěž tyčkařek ukázala, že zásluhou Zuzany Pražákové opět neodejde kolínská atletika z vrcholu domácí sezóny bez medaile!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Synek a Matyáš Čudlý byli nominováni na juniorské MU DNA

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na juniorské halové mezistátní utkání DNA (dynamická atletika), které se uskuteční ve středu 22. března v Madridu. V osmnáctičlenném týmu na tuto zcela netradiční akci nebudou chybět ani dva kolínští lídři juniorských tabulek Jiří Synek a Matyáš Čudlý. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionát mužů a žen je nominováno sedm Kolíňáků

Český atletický svaz zveřejnil nominaci a víkendové halové mistrovství České republiky, které proběhne v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce. Kolínskou atletiku na něm bude v individuálních disciplínách zastupovat sedmička závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na KP mladšího žactva zlatý double Vanessy Stachové

V neděli 12. února proběhl v nafukovací hale na pražském Strahově přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva. V poslední době v již tradičně obrovské konkurenci téměř 350 závodníků z 25 klubů se dokázala v celkem 18 disciplínách prosadit na stupně vítězů z kolínských závodníků pouze Vanessa Stachová. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na vícebojařském šampionátu Chrastinová pátá, Tvrzník šestý

 

Na mistrovství České republiky v halových vícebojích, které proběhlo v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce, zastupovala kolínskou atletiku čtveřice závodníků. Zatímco Pavel Krejča mezi muži, Antonín Tvrzník v závodě juniorů a v Vojtěch Slavík v kategorii dorostenců bojovali v sobotu i v neděli, juniorka Emílie Chrastinová absolvovala svůj pětiboj celý v sobotu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Sportovci Kolína získali atleti čtyři nejvyšší ocenění!

 

V úterý 7. února proběhl v kolínském divadle galavečer ankety Sportovec Kolína 2022, který tentokrát moderoval Petr Svěcený. Během dvouhodinového vydařeného programu se velkého uznání dočkali naši atleti, když z 31 ocenění si odnesli v silné konkurenci desítek kolínských klubů a oddílů více než třetinu a vítězství jim patřilo ve čtyřech ze sedmi vyhlašovaných kategorií!  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V pátek začíná seriál halových šampionátů

Už tento pátek 10. února zahájí v hale Otakara Jandery seriál letošních mistrovství České republiky. Tím prvním bude třídenní šampionát vícebojařů a kolínská atletika na něm bude mít několikanásobné zastoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý Matyáš Čudlý v Hustopečích

Na tradičním výškařském mítinku v Hustopečích se ve skvělém světle předvedl svěřenec Martina Radikovského Matyáš Čudlý. Účastník loňského dorosteneckého mistrovství Evropy si na začátku druhého měsíce v juniorské kategorii vylepšil osobní rekord o tři centimetry a překonal 210 centimetrů. Tímto výkonem vede letošní juniorské české tabulky.   Video ze skoku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Uspořádali jsme oddílový mítink v Nymburce

V pátek 3. února uspořádal náš oddíl za účasti 150 (!) závodníků v nymburském tunelu oddílový závod, na němž se někteří mladí atleti blýskli velmi kvalitními výkony, které je posunuly blízko k možnosti startu na halovém mistrovství České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínské šance v polovině halové sezóny

První měsíc halové sezóny 2023 je za námi a přiblížila se série mistrovství České republiky všech kategorií. Ačkoli české tabulky, které jsou rozhodující pro nominaci na halový vrchol sezóny, ještě zcela určitě doznají řady změn, už nyní se dá odhadovat, kteří z kolínských závodníků mají šanci se nominovat, případně i výrazně uspět. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel František Skřivánek

 

V pondělí 30. ledna zemřel ve věku 79 let někdejší vynikající středotraťař našeho klubu a člen naší skvělé atletické generace šedesátých let František Skřivánek (na fotografii vpravo). V dlouhodobých tabulkách našeho klubu mu v běhu na 800 metrů stále patří druhá příčka výkonem 1:52,1 min., který zaběhl v roce 1964 ve svých dvaceti letech.   Smuteční oznámení

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Příměstské tábory 2023

Příměstské tábory budou v tomto roce pořádány přímo Mgr. Ondřejem Paříkem, Ph.D. Informace a online přihlašování naleznete od dnešního dne nově na webu: www.sportjezivot.cz. S veškerými dotazy se prosím obracejte přímo na Ondru Paříka (tel.:724596607, email.: tabory@sportjezivot.cz)

plakat-2023.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výroční zpráva a tabulky za rok 2022

Jako každý leden vydáváme výroční zprávu o činnosti naší T.J. a oddílu v roce 2022, která bude po účetním uzavření předchozího roku doplněna ještě o zprávu o hospodaření. V publikaci naleznete vedle úvodního slova hodnocení uplynulé sezóny, přehled reprezentačních startů, umístění našich atletů na mistrovství ČR a přeborech kraje, výsledky soutěží družstev, překonané oddílové rekordy, hodnocení našich článků sportovní přípravy a oblastí činnosti a také kompletní tabulky výkonů.   Tabulky 2022

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kvalitní výkony v Ostravě, Jablonci i ve Stromovce

Řada kolínských závodníků kategorií mládeže a dospělých využila uplynulého víkendu k dosažení výkonů, kterými si řekli o účast na halových mistrovstvích České republiky. Kolínská špička se tak představila jak na přeborech Plzeňského kraje, tak na Jablonecké hale nebo na mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo získalo čtyři medaile

 

Přebor Středočeského kraje staršího žactva, který proběhl na pražském Strahově v neděli 22. ledna, přinesl kolínským mladým atletům zisk čtyř medailí - dvou stříbrných a dvou bronzových. Závod opět ukázal obrovský vzestup kvality mládežnické atletiky v našem kraji, kdy v nejedné disciplíně medaile visely na úrovni medailového výkonu na mistrovství ČR. Nejúspěšněji si tentokrát vedly výpravy A.C. TEPO Kladno (10 medailí), Sokola Nehvizdy (rovněž 10 medailí) a Atletiky Líbeznice (7 medailí).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Čtyři desítky medailí z krajského přeboru

V neděli 8. ledna spolupořádal Sokol Kolín-atletika v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce první mistrovský závod sezóny 2023 - přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. V obrovské konkurenci pěti stovek závodníků, kteří v devítihodinovém programu uskutečnili na 900 startů, si kolínští atleti vedli velmi dobře a získali celkem 40 medailí, z toho 12 zlatých. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

63. ročník Silvestrovského běhu ovládl Milan Janoušek

 

Na start už 63. ročníku Silvestrovského běhu se v poslední den roku 2023 postavilo před stadiónem Mirka Tučka v Kolíně celkem 269 běžců a běžkyň. Závod, jehož 3000 metrů dlouhá trať vedla kolínskými Borky, ovládl v závěrečných stovkách metrů jasně Milan Janoušek.   Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

63. ročník Silvestrovského běhu - systém přihlašování

Letošní 63. ročník Silvestrovského běhu se uskuteční v sobotu 31. prosince v 10.30 hod. Vzhledem k očekávané vysoké účasti byl změněn systém startu a přihlašování. Přihlásit se lze předem do 29.12. do 20.00 hod. na webových stránkách www.atletika.cz (návod níže) nebo až na místě, v tom případě ale vzhledem ke startu ve vlnách bez nároku na startovní pozici v předních vlnách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínské kvarteto na mezikrajovém utkání

Čtyři závodníci Sokola Kolín-atletika reprezentovali Středočeský kraj na halovém mezikrajovém utkání staršího žactva v pražské Stromovce. Sofie Bébrová, Amálie Schederová, Kryštof Šantrůček a Štěpán Veselý výrazně přispěli ke skvělému výsledku našeho kraje, když žáci se stali vítězi utkání a žákyně skončily druhé.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky