Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Na krajských přeborech se dařilo sprinterům a dálkařům

 

Prvním mistrovským závodem letošní sezóny byl pro kolínské atlety sobotní přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Celkem závodníci Sokola Kolín-atletika vybojovali 34 medailových umístění, z toho 13 prvních míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová posunula "osobák" ve výšce

 

Únorovou sérii halových závodů, která vyvrcholí mistrovstvími České republiky všech kategorií, zahájili kolínští žáci hned ve středu 1. února mítinkem v hale pražského Olympu ve Stromovce. O jednoznačně nejkvalitnější výkon kolínské výpravy se postarala svěřenkyně trenéra Martina Radikovského Natálie Olivová, která do kategorie starších žákyň vstoupila teprve před měsícem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští sprinteři změřili síly s Kimem Collinsem!

 

Velkým zážitkem byl pro kolínské sprintery sobotní start na mezinárodním mítinku Jablonecká hala 2017. Na něm totiž mohli změřit síly nejen s loňským mistrem České republiky mužů Janem Velebou, ale také z legendárním sprinterem Kimem Collinsem ze Svatého Kryštofu a Nevisu, mistrem světa z roku 2003, který v loňském roce ve svých 40 letech vylepšil národní rekord tohoto malého ostrovního státu v běhu na 100 metrů na vynikajících 9,93 s.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tabulky Sokola Kolín-atletika 2016

Právě byly vydány tabulky našeho oddílu za rok 2016. Najdete v nich všechny důležité sportovní výsledky našich členů i družstev za minulý rok, rozbor hospodaření a jednotlivých oblastí naší činnosti a samozřejmě tabulky všech výkonů našich závodníků. Pokud naleznete nepřesnosti, což je při stovkách a tisících údajů velmi pravděpodobné, nahlaste je prosím na email jiri.tucek@email.cz. Na této adrese si můžete také objednat za poplatek 20,- Kč jejich tištěnou verzi. Tabulky 2016 můžete stáhnout zde: Tabulky 2016

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělá šedesátka Štěpána Hampla!

 

Další halový start absolvovali sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka na úterním mítinku v pražské Stromovce. A je vidět, že formu mají při startu do nové sezóny výbornou. Zaskvěl se především jen nedávno sedmnáctiletý Štěpán Hampl, který po svém čerstvém vstupu do kategorie juniorů překonává jeden kolínský rekord za druhým.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dařilo se sprinterům, skokanům a Vocáskové

Naplno se rozběhl seriál halových mítinků a přeborů, a tak kolínští atleti v uplynulém týdnu závodili nejen na pondělním akademickém mistrovství ČR na pražském Strahově, ale také v úterý na stejném místě na přeboru sportovních gymnázií, ve středu na mítinku v Jablonci nad Nisou, v pátek i v sobotu znovu na závodech na Strahově a v neděli v Českém Brodě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Změna termínu závodů přípravek

Závody přípravek, které se měly konat 22.1.2017 v neděli jsou přesunuty na sobotu 4.2.2017. Místo závodů zůstavá ve Veletově.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiranová a Vocásková akademickými mistryněmi ČR!

 

V pondělí 9. ledna se v hale na pražském Strahově utkali vysokoškoláci o tituly akademických halových mistrů pro rok 2017. Kolínská atletika měla v týmech jednotlivých vysokých škol čtyřnásobné zastoupení a Kolíňáci byli v prvním závodě sezóny pořádně vidět, když vybojovali dva tituly akademických mistryň a po jedné stříbrné a bronzové medaili!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladí atleti zahájili sezónu v Chemnitzu

 

První závod letošního roku absolvovali kolínští mladí atleti z tréninkové skupiny Antonína Morávka na mládežnickém halovém mítinku v německém Chemnitzu. Vstup do juniorské kategorie se podařil především nejlepšímu současnému kolínskému sprinteru Štěpánu Hamplovi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Křeček premiérově vítězem Silvestrovského běhu

 

Ačkoli 57. ročníku tradičního Silvestrovského běhu tentokrát úplně nepřálo počasí, když závod proběhl za zamračeného počasí za teploty -2˚C, málem opět padl účastnický rekord. Na startovní čáře se totiž, kvůli ne zcela bezpečné době pod dohledem ozbrojených policistů, tísnilo 301 běžců a běžkyň, což je pouze o 5 méně, než při loňském rekordním ročníku.

Fotogalerie na www.svoboda.info.cz

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte se na silvestra proběhnout!

 

Už po sedmapadesáté připravili kolínští atleti na sobotu 31. prosince populární Silvestrovský běh. Start závodu na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách je tradičně v 10.30 hodin a netradičně se po loňské vysoké účasti více než 300 běžců bude na stadión i dobíhat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Krásné Vánoce a úspěšný rok 2017!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tyčkař Jakub Vítek se na konci sezóny zaskvěl

 

Halová atletická sezóna se především v kategoriích mládeže už rozeběhla naplno a kolínští mladí atleti startovali v uplynulém týdnu hned na čtyřech závodech. Skvělý výkon podal především tyčkař Jakub Vítek, který si na veřejném závodě na pražském Strahově nejen podstatně vylepšil skokem přes 435 cm osobní rekord, ale posunul také o 14 cm kolínský historický rekord!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští mladší žáci výborně reprezentovali Středočeský kraj

 

V sobotu 10. prosince proběhla ve třech atletických halách mezikrajová utkání mladšího žactva. V Ostravě se utkaly krajské výběry z Moravy a Slezska, v pražské Stromovce se sešly výběry Prahy, Plzeňského, Karlovarského, Jihočeského kraje a kraje Vysočina, v Jablonci nad Nisou pak bojovali žáci a žákyně z krajů Ústeckého, Libereckého, Pardubického, Královéhradeckého a Středočeského.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz je veteránským mistrem světa!

Tak trochu v utajení a stranou pozornosti proběhlo v listopadu atletické veteránské mistrovství světa. Jeho pořadatelem byla Austrálie a o medaile ve veteránských kategoriích, odstupňovaných vždy po pěti letech, se bojovalo na jihozápadě tohoto kontinentu v Perthu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínskými atlety roku Šafránková, Hampl a Holub

 

Celkem 17 kolínských trenérů a činovníků zvolilo nejlepší desítku atletů T.J. Sokol Kolín-atletika v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu a žactva. Ani v jedné ze tří kategorií nedošlo k překvapení a žádný velký boj o vítězství se nekonal. Mezi dospělými jasně dominovala olympionička Kateřina Šafránková, která vyhrála u všech tipujících.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová předvedla český výkon roku!

 

Početná výprava kolínských žáků a žákyň se v sobotu 3. prosince zúčastnila tradičního mezinárodního halového Pomerančového mítinku v Jablonci nad Nisou. V konkurenci několika stovek atletů ze 46 klubů z Polska, Německa a České republiky si skvěle vedla především mladší žákyně Natálie Olivová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování VI

V dnešním pokračování představování nejlepších kolínských atletů roku 2016 se věnujeme druhé abecední polovině závodníků z kategorie dospělých a mužů a žen do 22 let. V příštím, posledním pokračování našeho miniseriálu vám na konci týdne již odtajníme konečné výsledky letošní ankety.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kdo budou nejlepší atleti Kolína za rok 2016? - pokračování V

V uplynulých dnech jsme vám představili nejlepší kolínské atlety v kategoriích dětí a mládeže a dnes se dostáváme ke kategorii nejprestižnější - kategorii mužů a žen. Ačkoli je jasné, že prosadit se mezi dospělými v konkurenci špičkových závodníků - českých reprezentantů a členů vrcholových středisek je nesmírně obtížné a vyžaduje to mnohaletou tréninkovou dřinu, na rozdíl od let minulých se to daří celé řadě kolínských atletů. V letošním roce se pět kolínských atletů radovalo z medailového zisku na republikovém šampionátu mužů a žen či mužů a žen do 22 let!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Silvestrovský běh letos s registrací předem!

Ačkoli do konce roku 2016 chybějí ještě čtyři desítky dnů, kolínští organizátoři na čele s Václavem Milerem se už po loňském účastnickém boomu chystají na letošní již 57. ročník Silvestrovského běhu dlouhého 3000 m. Aby případný nápor běžců, kterých se loni postavily na start více než tři stovky (!) hladce zvládli, rozhodli se letos pro novinku - přihlášku běžců předem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky