Jdi na obsah Jdi na menu

Žákyně výrazně přispěly ke stříbru našeho kraje

V pražské hale Otakara Jandery ve Stromovce proběhlo v sobotu mezikrajové utkání staršího žactva. Mnohem lépe se dařilo středočeským žákyním, které vybojovaly stříbro, zatímco žáci skončili na deváté příčce. Ve středočeském výběru se rozhodně neztratili ani kolínští závodníci.

Suverénně nejlépe si vedla Natálie Olivová, která dokázala jako jediná z Kolíňáků připsat na konto Středočeského kraje plný počet bodů. Svěřenkyně Martina Radikovského si ve výškařském sektoru vedla skvěle, když na první pokud zdolávala výšky až do 162 cm a stále se držela na prvním místě. Na 165 cm uspěla napodruhé a v tu chvíli zůstala v soutěži už jen s Jihomoravankou Horváthovou, která ale měla horší zápis. Definitivně o svém vítězství rozhodla kolínská závodnice druhým úspěšným pokusem na 168 cm, čímž vyrovnala i své osobní maximum. V rámci přípravy na vícebojařský šampionát absolvovala i běh na 60 m překážek v čase 9,58 s.

Druhý nejvyšší počet bodů v utkání, v němž bodoval vždy jediný závodník za každý kraj, připsali členové smíšené štafety na 6x200 metrů, ve které startovalo hned pět závodníků našeho klubu - Kristýna Šlehubrová, Jana Šafránková, Tomáš Konvalina, Tadeáš Zákora a Jiří Šámal -  a která skončila třetí za 2:33,30 min. Výbornou čtvrtou příčku pak vybojovala v běhu na 60 metrů Jana Šafránková za 7,98 s, kvalitní čas 8,11 s zaběhla i Kristýna Šlehubrová. Šesté místo obsadil ve skoku vysokém Stanislav Bělka, který zdolal 173 cm, osm bodů za 7. místo ve finále běhu na 60 metrů v čase 7,52 s vybojoval Jiří Šámal. Stejný počet bodů získala pro Středočeský kraj v běhu na 800 metrů v novém osobním rekordu také Vanessa Adamcová za 2:25,43 min. Šest bodů vybojoval v běhu na 60 metrů překážek Tomáš Konvalina, který proťal cílovou čáru v čase 8,65 s, Josef Šedivý zaběhl čas 9,00 s. Posledním bodujícím dvěma body byl pak v závodě na 300 metrů Tadeáš Zákora, který absolvoval tuto trať v čase 39,34 s.