Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Velká cena Kolína ve změněném termínu 23.srpna!!!

 

Letošní 81. ročník Velké ceny města Kolína se měl původně uskutečnit v klasickém nedělním termínu 27. srpna. Pro termínovou kolizi s většinou ligových utkání ale byl tento termín změněn a mítink se uskuteční ve středu 23. srpna od 15.30 hodin. Propozice naleznete v sekci Termínovka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková před MS znovu za sedmdesát

 

Ve středu 2. srpna odlétá kolínská kladivářka Kateřina Šafránková s českou výpravou na své první mistrovství světa do Londýna. Poslední ostrou prověrkou formy pro ni byla sobotní Velká cena Nového Města nad Metují a do britské metropole může odjíždět s oprávněnými nadějemi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová přepisuje kolínské rekordy jeden za druhým!

Foto: Denisa Kisialová

Skvělou aktuální formu přetavila Helena Jiranová v další dva výrazně vylepšené kolínské historické rekordy. Tentokrát se o ně postarala na 37. ročníku Velké ceny Chebu, kde startovala na tratích 60 a 150 metrů. Oddílový rekord v kategorii žen do 22 let vylepšila na trati 600 metrů také Renata Vocásková.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král osmý na Evropském festivalu olympijských nadějí!

 

Čtvrtý kolínský reprezentant České republiky na vrcholných evropských akcích v letošním roce Dominik Král dosáhl výrazného úspěchu na Evropském festivalu olympijských nadějí v maďarském Györu. Svěřenec trenéra Tomáše Prajsnera obsadil na této špičkové akci určené pro závodníky a závodnice ve věku 15 a 16 let ve finále hodu kladivem výborné 8. místo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král ve čtvrtek nastoupí na EYOF ve finále kladiva

 

Po mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, mistrovství světa dorostu a mistrovství Evropy juniorů přišla v tomto týdnu na řadu poslední letošní velká mládežnická akce na dráze - Evropský festival olympijských nadějí, který probíhá od 24. do 29. července v maďarském Györu. Mezi osmnáctkou atletů, kteří reprezentují na této akci určené pro závodníky ve věku 15 a 16 let Českou republiku, je také svěřenec Tomáše Prajsnera, kladivář Dominik Král. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová porazila v rekordu nejrychlejší Češky!

Foto: Eduard Erben

Skvělý výkon předvedla na úterní Velké ceně Tábora svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová. V běhu na 100 metrů překážek porazila v přímém souboji obě letos nejrychlejší Češky Kateřinu Cachovou a Lucii Koudelovou, i když v o jejím vítězství rozhodovaly tisíciny vteřiny. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková nominována na MS do Londýna

V pondělí 24. července schválilo předsednictvo Českého atletického svazu nominaci 10 mužů a 13 žen na mistrovství světa, které se uskuteční 4.-13. srpna v Londýně. V nominaci figuruje také kolínská kladivářka Kateřina Šafránková, pro kterou jde o premiérovou účast na světovém šampionátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štafety běžců našeho oddílu vyhrály Ekiden 2017

Foto: Zdeněk Hejduk

V sobotu 22. července proběhl za rekordní účasti 28 štafet na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách závod Ekiden 2017, tradičně pořádaný automobilkou TPCA. Letos byl tento běh poprvé otevřen veřejnosti a v obou kategoriích vyhrály týmy složené z běžců a běžkyň Sokola Kolín-atletika. Na start běhu se v barvách Města Kolín postavili i starosta Vít Rakušan a místostarosta Michael Kašpar.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl na ME dvakrát v semifinále a se štafetou devátý

Foto: Denisa Kisialová

S kvalitní bilancí opouštěl nejlepší kolínský sprinter všech dob Štěpán Hampl juniorské mistrovství Evropy v Grossetu. Jak na 100 metrů, tak na 200 metrů se probojoval mezi evropskou elitou do semifinále, kde obsadil 15. a 17. místo, a se štafetou na 4x100 metrů zaostal o jediné místo a 16 setin za postupem do finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: ME_junioři

Výborný vrhačský čtvrtek ozdobila Kateřina Šafránková

Foto: Klára Tučková

Pátý kolínský vrhačský čtvrtek se konal tři dny před koncem nominačního období na mistrovství světa v Londýně a tento termín přilákal na jindy malý vrhačský závod řadu závodníků z absolutní české elity, z nichž někteří ještě limit splněný nemají. Vrcholem mítinku měl být skvěle obsazený oštěp mužů, ale výkony oštěpařů nakonec zastínil výborný výkon kladivářky Kateřiny Šafránkové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Vrhačský čtvrtek

Ve čtvrtek začíná v Itálii mistrovství Evropy juniorů

Foto: Denisa Kisialová

Ve čtvrtek 20. července začíná v italském Grossetu letošní evropský šampionát juniorů. Česká výprava, jejíž součástí je také kolínský sprinter Štěpán Hampl a jeho trenér Antonín Morávek, odletěla z pražské Ruzyně v úterý. Štěpána Hampla čekají individuální starty na 100 a 200 metrů a také start ve štafetě na 4x100 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve čtvrtek bude v Kolíně k vidění skvělý závod oštěpařů!

Foto: Matt Dunham

Tento čtvrtek 20. července se na atletickém stadiónu Mirka Tučka uskuteční již letošní 5. vrhačský čtvrtek a přihlášky slibují znovu jako loni vynikající závod v hodu oštěpem. Po loňských velehodech Jakuba Vadlejcha a Barbory Špotákové se letos představí trojice českých oštěpařů, usilující o splnění limitů na mistrovství světa v Londýně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělá Helena Jiranová sedmá ve finále mistrovství Evropy!

Foto: Denisa Kisialová

Aktualizováno Neděle 22:30 - Ve finálovém běhu na 100 metrů překážek dosáhla Helena Jiranová po stříbrných medailích Kateřiny Šafránkové spolu se sedmou příčkou výškaře Petra Elbogena na mistrovství Evropy mužů v 50. letech druhého největšího úspěchu, jakého kdy kolínský závodník na vrcholných světových a evropských akcích dosáhl, když vybojovala rovněž 7. místo!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: ME22_Jiranová

Zuzana Pražáková se do finále neprobojovala

Foto: Denisa Kisialová

Jako první ze dvou kolínských zástupkyň na mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let se na netradičně modrém sektoru v polské Bydhošti představila tyčkařka Zuzana Pražáková. V pětadvacetičlenném startovním poli se jí ale do dvanáctičlenného finále probít nepodařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: ME_Pražáková

Ve čtvrtek zahajuje ME do 22 let

V úterý odcestovala do polské Bydhošti, která bude od 13. do 16. července hostit mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, velmi početná česká výprava. Dvojnásobné zastoupení v ní má i kolínská atletika, neboť na start pro tuto kategorii vrcholné akce se postaví Helena Jiranová a Zuzana Pražáková. Do výpravy byl nominován i trenér Heleny Jiranové Ratislav Šedina.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Druhý vrhačský pětiboj ozdobili kladiváři

Za horkého letního počasí proběhl v sobotu 8. července na stadiónu Mirka Tučka letošní druhý vrhačský pětiboj. Účast byla opět velká, když o body v pěti vrhačských disciplínách bojovalo o body 25 mužů a 7 žen. K vidění byla řada kvalitních výkonů, mezi nimiž vynikaly hody obou vítězů kladivářského závodu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová okusila atmosféru Diamantové ligy

Historicky první kolínskou atletkou, která startovala na nejprestižnějším seriálu atletických mítinků na světě - Diamantové lize, se ve čtvrtečním večeru stala svěřenkyně trenéra Ratislava Šediny Helena Jiranová. Ta se totiž ve švýcarském Lausanne představila jako finišmanka české sprinterské ženské štafety na 4x100 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na „mezistátku“ Hampl první, Šuková druhá, Balát v kolínském rekordu!

 

Tři kolínští junioři si svými výkony na mistrovství České republiky i v průběhu celé sezóny vybojovali právo reprezentovat na mezistátním čtyřutkání Česká republika – Maďarsko – Slovinsko – Slovensko, které se uskutečnilo v pátek 6. července v Trnavě. Ačkoli na některých výkonech už byla znát náročnost a délka jarní sezóny, Štěpán Hampl, Martina Šuková i Jan Balát si vedli výborně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková osmá na World Challenge

Pouhý den po splnění limitu pro účast na mistrovství světa a vítězství na 2. kole české extraligy startovala Kateřina Šafránková po dlouhém přesunu na dalším z mítinků World Hammer Challenge, který hostil maďarský Székesfehérvár. Tímto startem zkompletovala kolínská kladivářka potřebný součet ze tří závodů této série a je průběžně na 8. místě této soutěže.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínské atletky vybojovaly postup, Kateřina Šafránková limit pro Londýn!

 

Jen výborné zprávy přineslo příznivcům kolínské atletiky 2. kolo Česká spořitelna extraligy, které mělo rozhodnout o šestici týmů, které postoupí do zářijového finále této soutěže – mistrovství České republiky, a o dvojici družstev, které čeká baráž s nejlepšími prvoligovými celky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Ostrava - J. Kottas