Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Letos budeme opět pořádat letní příměstské tábory!

Všeobecné informace ke stažení zde.

Přihláška.pdf

Přihláška.docx

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Předání cen nejlepším mládežnickým atletům oddílu

 

V pátek 10. března byla v příjemném prostředí restaurace Steak Land předána ocenění nejlepším atletům Sokola Kolín - atletika v kategorii žactva a společné kategorii dorostu a juniorů. Slavnostním ceremoniálem provázeli Antonín Morávek a Jiří Linka. Průběh akce zachytil objektivem fotoaparátu Lukáš Kupka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Vyhlášení 2016

Kateřina Šafránková prokletí velkých závodů nezlomila

V Las Palmas, hlavním městě Kanárských ostrovů, proběhl letošní Evropský vrhačský pohár, který je pro vrhače hlavním závodem zimní sezóny, stejně jako pro ostatní atletické disciplíny Mistrovství Evropy v hale. Kateřina Šafránková odjížděla k tomuto závodu s vědomím velmi dobrých výsledků v tréninkových testech a s tajným přáním pokořit hned v prvním závodě limit pro srpnové mistrovství světa.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rozloučení s Václavem Šircem v úterý v 11 hodin

 

Minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek tragicky zemřel atlet našeho oddílu a přední český umělecký fotograf Václav Širc. Poslední rozloučení s jedním z nejplatnějších členů prvoligového týmu mužů proběhne v kolínské obřadní síni v úterý 14. března v 11 hodin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková překonala český rekord v břemenu

V neděli 5. března se konal už 40. ročník tradiční Velké ceny Pardubic v hodu břemenem, což je doplňková disciplína pro vrhače, především pro kladiváře. Ve velice dobře obsazené soutěži žen dominovala naprosto jasně Kateřina Šafránková, která potvrdila, že je týden před Evropským vrhačským pohárem, který proběhne v Las Palmas na Kanárských ostrovech, ve vynikající formě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Halové šampionáty zakončí o víkendu žáci

Letošní seriál halových mistrovství České republiky zakončí o nadcházejícím víkendu kategorie starších žáků a žákyň. Techničtí delgáti vybrali ke startu v pražské hale Otakara Jandery celkem deset mladých kolínských atletů, šest chlapců a čtyři dívky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šárka Buranská je mistryní republiky!

 

Poslední únorový víkend patřil už skoro tradičně halovému mistrovství České republiky v kategoriích mužů a žen. To letošní proběhlo v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce a kolínská atletika na něm měla početné zastoupení osmi atletů a atletek, z nichž polovina patřila ve svých disciplínách k favoritům.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Cinkne na šampionátu mužů a žen medaile?

O nastávajícím víkendu se v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce uskuteční letošní mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm bude zastupovat osmička atletů, která bude usilovat v konkurenci nejlepších českých atletů o další rozšíření letošní kolínské medailové kolekce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jakub Vítek posunul tyčkařský rekord!

Foto: Eduard Erben

Mužský kolínský rekord Tomáše Kořínka ve skoku o tyči 451 cm je minulostí. V úterý jej na Zimní pražské tyčce v obchodním domě na Zličíně posunul před dvěma měsíci ještě žák, svěřenec trenéra Pavla Berana, Jakub Vítek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Další dvě stříbra přidali Štěpán Hampl a dorostenecká štafeta

 

Jako první z kolínských závodníků se na halovém šampionátu juniorů a dorostu v Ostravě v neděli představili dorostenečtí výškaři Štěpán Šanc a Tomáš Puczek. Ti se spolu s další desítkou úspěšných vypořádali s výškou 182 cm, ale následujících 185 cm už vystavilo stopku Tomáši Puczkovi, který tak obsadil 8. místo. Štěpán Šanc byl napodruhé úspěšný a pokračoval v soutěži v sedmičce nejlepších. Po úspěchu na 188 cm se už Štěpán dostal mezi poslední pětici, ale výš už se kolínský výškař nedostal a obsadil 5. místo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo přivezlo sedm medailí

Souboje kategorií mladších žáků a žákyň zakončily seriál letošních halových přeborů Středočeského kraje. Na pražském Strahově se kolínským závodníkům dařilo o něco hůře než před rokem, když vybojovali sedm medailí, z toho jeden přebornický titul.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V sobotu zlato a dvě stříbra!

Foto: Denisa Kisialová

Šestnáctičlenná výprava kolínských juniorů a dorostenců se na halovém mistrovství České republiky v Ostravě rozšířila v sobotním programu letošní medailovou sbírku, kterou začala minulý týden na vícebojařském šampionátu ziskem zlata starší žákyně Natálie Olivová, ziskem zlaté a dvou stříbrných medailí. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Do Ostravy na halový gigant jede 16 Kolíňáků

Techničtí delegáti zveřejnili výběr závodníků na letošní halové mistrovství juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, které se uskuteční o nadcházejícím víkendu v Ostravě. O kvalitě kolínské mládežnické atletiky svědčí, že všech 16 přihlášených atletů a atletek prošlo výběrem mezi 16, ve sprinterských disciplínách pak 24 nejlepších Čechů. O víkendu tak budete moci na této stránce sledovat živé zpravodajství ze šampionátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Fotogalerie z vyhlašování Sportovce Kolína 2016

Zde naleznete fotogalerii ze slavnostního vyhlašování ankety Nejlepší sportovec Kolína za rok 2016. Foto:Zdeněk Hejduk

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Sportovec_16

Mistrovství ČR v chůzi a víkendové mítinky

O uplynulém prodlouženém víkendu se nekonala jen mistrovství České republiky v halových vícebojích, ale proběhl i halový šampionát v chůzi a další mítinky, na nichž se před vrcholy halové sezóny představila i řada závodníků Sokola Kolín - atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová je po dramatu mistryní ČR!

 

Dnes začal v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce měsíční seriál halových mistrovství České republiky. Jako první bojují o tituly mistrů ČR vícebojařky a vícebojařky. Po výběru startujících měli Sokol Kolín-atletika reprezentovat na tomto mistrovství dva závodníci, ale protože Jindřicha Semotama na poslední chvíli nepustila na start nemoc, je jedinou kolínskou zástupkyní Natálie Olivová. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR_víceboje

Šafránková a Hampl sportovci Kolína za rok 2016!

 

V úterý 7. února proběhl v kolínském městském divadle slavnostní galavečer vyhlašování nejlepších sportovců Kolína za uplynulý rok 2016 a naši atleti na něm byli jaksepatří vidět. Vždyť z celkových 31 trofejí si jich ve veliké konkurenci odnesli plných 13! Navíc v prestižních kategoriích jednotlivců si hlavní ceny odnesli Kateřina Šafránková a Štěpán Hampl!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští žáci přivezli z přeborů kraje 15 medailí

 

O den později než dospělí, junioři a dorost se utkali v hale na pražském Strahově o tituly atletických přeborníků Středočeského kraje starší žáci a žákyně. V konkurenci 14 klubů bylo k mání ve 22 disciplínách celkem 66 medailí. Mladí kolínští závodníci jich vybojovali 15 a z toho zisku bylo 5 medailí zlatých spojených s tituly krajských přeborníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Hustopečích výborná Pešová, v Praze Jiranová, Buranská a Vítek

Skvěle obsazeného výškařského mítinku Hustopečské skákání se v sobotu na jihu Moravy zúčastnila také dvojice svěřenců trenéra Ratislava Šediny Denisa Pešová a Matyáš Dalecký. Denisa Pešová se představila ve společném B závodě žen a kategorií juniorek a dorostenek, Matyáš Dalecký pak startoval v "béčku" mužů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na krajských přeborech se dařilo sprinterům a dálkařům

 

Prvním mistrovským závodem letošní sezóny byl pro kolínské atlety sobotní přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Celkem závodníci Sokola Kolín-atletika vybojovali 34 medailových umístění, z toho 13 prvních míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky