Jdi na obsah Jdi na menu

Výborné výkony kolínských atletů na Memoriálu Ludvíka Daňka

V úterý 23. května proběhl v Turnově velmi kvalitně obsazený tradiční mítink Memoriál Ludvíka Daňka. Na něm startovali i příslušníci špičky kolínské atletiky a vedli si výborně.

Nový kolínský historický rekord v běhu na 200 metrů pokořila Helena Jiranová, když zaběhla čas 23,86 s, kterým obsadila třetí místo a porazila o téměř tři desetiny při jejím prvním letošním startu i mistryni světa Zuzanu Hejnovou. Výborně si vedl také výškař Matyáš Dalecký, který překonal 216 cm, čímž vyrovnal svůj osobní i kolínský rekord, porazil nejlepšího českého skokana posledních let Jaroslava Bábu a v závodě zvítězil.

Výborně zaběhli také sprinteři v běhu na 100 metrů. Štěpán Hampl vybojoval v závodě obsazeném kompletní českou špičkou čtvrté místo, když v protivětru zaběhl výborných 10,61 s. Osobní rekord si vyrovnali i Stanislav Jíra (10,96) a Aleš Moravec (11,06). Posledně jmenovaný pak startoval i v běhu na 200 metrů (22,43).

stafeta-turnov.jpgNejlepší kolínští sprinteři se představili také v reprezentačních štafetách České republiky. Helena Jiranová spolu s Dvořákovou, Hofmanovou a Pírkovou tvořily kvarteto reprezentace do 22 let, které zaběhlo rychlých 44,66 s a Štěpán Hampl a Stanislav Jíra byli spolu Němejcem a Trafinou v sestavě juniorského výběru, který zaběhl velmi kvalitních 40,60 s.

Méně už se dařilo ostatním Kolíňákům. Jiří Kunt v závodě na 400 m překážek zaběhl čas 55,44 s, osmistovkaři Martin Coubal a Martina Procházková Uvizlová 2:02,15 a 2:14,91 min. a dorostenecký dálkař Dominik Holub skočil 659 cm.