Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Všechny mládežnické týmy postoupily do mistrovství Čech

Třetí a poslední kolo letošního přeboru Středočeského kraje družstev dorostu a juniorů se konalo na vlašimském stadiónu. Bohužel celodenní déšť výrazně ovlivnil kvalitu výkonů, a tak šlo především o boj o body.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci i žákyně vyhráli 4. kolo

Poslední 4. základní kolo letošního krajského přeboru družstev staršího žactva proběhlo za dusného počasí v pátek 25. srpna ve staroboleslavské Houštce. Oba kolínské týmy, které měly již postup do finále krajského přeboru v podstatě jistý, i tak v tomto posledním klání dominovaly, byť prázdniny byly na většině výkonů vidět.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ozdobou Velké ceny Kolína byly sprinty a kladivo

 

Ve středu 23. srpna se za tropického počasí uskutečnil již 87. ročník Velké ceny města Kolína. Mítink, na kterém startovalo téměř 200 závodníků a závodnic z 20 klubů, měl tentokrát velmi kvalitní úroveň a jeho ozdobami se staly především souboje sprinterů a kladivářů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína bude kvalitně obsazená

Ve středu 23. srpna proběhne již 87. ročník jednoho z nejstarších závodů na území České republiky - Velké ceny města Kolína. A diváci se mohou těšit na velmi kvalitní obsazení řady disciplín. Vzhledem k počtu přihlášených závodníků byl také aktualizován časový pořad závodu, který naleznete na webových stránkách ČAS.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži i žen vyhráli prvoligovou soutěž!!!

 

Čtvrté a poslední kolo prvoligové soutěže družstev mužů a žen hostil za třicetistupňového vedra liberecký stadión. Oba kolínské týmy pod vedením Michala Satrapy a Kláry Tučkové potvrdily v závěrečném dějství své postavení lídrů tabulky a po jasném vítězství v druhé české nejvyšší soutěži si vybojovaly právo účasti ve finále mistrovství ČR, které proběhne na začátku září v Hodoníně za účasti všech extraligových týmů a vítězů tří prvoligových skupin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na VC Kolína bohužel dva nové memoriály

Ve středu 23. srpna proběhne na stadiónu Mirka Tučka v Borkách už 87. ročník Velké ceny města Kolína. Závod s jednou z nejdelších tradic v České republice bude letos bohužel rozšířen o dva nové memoriály na počest zesnulých Ivana Kargera a Zdeňka Hejduka. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřela Jitka Michalcová

 

V neděli 6. srpna zemřela ve věku 83 let Jitka Michalcová, rozená Čábelková, bývalá kolínská atletka, vrhačka a skokanka, a členka družstva žen z konce padesátých a z šedesátých let minulého století. Na archivním snímku týmu z roku 1959 je Jitka Michalcová druhá zleva. Poslední rozloučení proběhne v rodinném kruhu.  Smuteční oznámení

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu pět finálových umístění

 

Letošní vrchol tuzemské atletické sezóny, mistrovství České republiky mužů a žen, hostil o posledním červencovém víkendu Tábor. První den se na šampionátu představilo v individuálních disciplínách sedm kolínských atletů a také obě sprinterské štafety, v neděli bylo v akci osm Kolíňáků..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

ZDENĚK HEJDUK - ATLET

 

Takhle si budeme Zdendu navždycky pamatovat ze soustředění, závodů i stupňů vítězů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Fotogalerie - Zdeněk Hejduk

Poslední rozloučení se Zdeňkem Hejdukem

 

Poslední rozloučení s tragicky zesnulým Zdeňkem Hejdukem proběhne ve středu 26. července ve 13 hodin v obřadní síni na kolínském hřbitově. Rádi bychom informovali všechny z vás, kteří by chtěli finančně pomoci Zdeňkově rodině, že okresní fotbalový svaz Kutná Hora zorganizoval finanční sbírku na transparentním účtu 131-1013790237/0100

Smuteční oznámení

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velmi vydařený kolínský vrhačský čtvrtek

Tradiční kolínský vrhačský čtvrtek, který proběhl na kolínském stadiónu 20. července a měl na pořadu vedle pěti vrhačských disciplín i skok o tyči, měl krátce před domácím šampionátem mužů a žen velmi kvalitní obsazení a tomu odpovídaly i dosažené výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Pražských memoriálech startovala kolínská pětice

Letošní ročník tradičního mítinku Pražské memoriály proběhl ve čtvrtek 20. července v pražském Edenu. Z našeho oddílu se na něm představila pětice závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tragicky zahynul Zdeněk Hejduk

 

Ve středu v noci při tragické dopravní nehodě kolínských hasičů zahynul člen našeho oddílu, skvělý kamarád a držitel kolínského historického rekordu v běhu na 3000 metrů překážek Zdeněk Hejduk. Bude nám na stadiónu strašně chybět!  O termínu posledního rozloučení se Zdeňkem vás budeme informovat. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Denisa Pešová čtvrtá na ME do 22 let!

Foto: Soňa Maléterová

Na mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, které hostilo finské Espoo, dosáhla výrazného úspěchu odchovankyně kolínské atletiky Denisa Pešová. Bývalá svěřenkyně Veroniky Jelínkové a poté Ratislava Šediny, se z celé české výpravy, která tentokrát nezískala žádný cenný kov, umístila nejvýše.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Memoriál Josefa Hájka vyhrál Patrik Hájek

V sobotu 8. července proběhl na kolínském stadiónu 8. ročník Memoriálu Hájka v hodu kladivem za účasti 30 závodníků  a závodnic. Hlavní soutěž mužů vyhrál český reprezentant Patrik Hájek před ukrajinským vrhačem Volodymyrem Myslyvchukem a domácím mistrem České republiky mužů do 22 let Martinem Buryanem. Závod žen vyhrála staroboleslavská vrhačka Tereza Holcová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Martin Buryan mistrem, Lenka Novotná bronzová!!!

Foto: Adolf Horsinka

První dva prázdninové dny patřily na krásném ostravském stadiónu jen pár dnů po Zlaté tretře republikovému šampionátu mužů a žen do 22 let. Kolínskou atletiku na něm mělo reprezentovat celkem 18 závodníků, ne všichni se však nakonec na mistrovství republiky představili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Antonín Adam vyhrál mezikrajové utkání

 

V neděli 25. června proběhlo ve staroboleslavské Houštce mezikrajové utkání staršího žactva. V klání reprezentantů deseti českých krajů reprezentovalo kraj Středočeský také šest kolínských mladých nadějí, které výrazně přispěly k vítězství Středočechů v obou kategoriích. Toto vítězství zároveň potvrzuje vysokou úroveň středočeské atletiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské "béčko" skončilo v domácím prostředí třetí

Na kolínském stadiónu Mirka Tučka proběhlo v neděli 25. června třetí dějství přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen. Kolínský B tým obsadil v domácím prostředí třetí pozici.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šimon Kratochvíl reprezentačně

V soboru 24. června proběhlo ve slovenské Banské Bystrici mezistátní juniorské čtyřutkání Česká republika - Polsko - Maďarsko - Slovensko. Kolínskou atletiku měli reprezentovat dva sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka Jiří Synek a Šimon Kratochvíl, k reprezentačnímu startu nakonec nastoupil pouze Šimon Kratochvíl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži krůček od finále, ženy drží náskok

Za krásného letního počasí hostil atletický stadión Emila Zátopka ve staroboleslavské Houštce třetí dějství prvoligové soutěže družstev mužů a žen. Přestože kolínské týmy nastoupily v silně zdecimovaných sestavách a tentokrát ani jeden z nich nevyhrál, udržely oba naději na postup do finále mistrovství České republiky, přičemž muži už jsou před posledním kolem jen kousek od něj.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky