Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Na mezikrajové utkání žactva nominováni čtyři Kolíňáci

V sobotu 10. prosince se uskuteční v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce mezikrajové utkání staršího žactva. Do nominace Středočeského kraje se probojovali čtyři kolínští atleti, další tři pak figurují na pozicích náhradníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera na krosovém šampionátu devátý

Poslední letošní mistrovství České republiky, kterým byl šampionát mužů, žen, juniorů a juniorek v přespolním běhu, hostil uplynulou sobotu severočeský Rumburk. Jediným zástupcem kolínské atletiky byl v tomto závodě svěřenec Jany Šedinové Roman Pazdera, který startoval v závodě mužů vytrvalců.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek suverénně vyhrál 96. Drozdův lesní běh

 

Už po šestadevadesáté se postavili běžci na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách na start jednoho z nejstarších běhů na světě - Drozdova lesního běhu. Za krásného slunečného počasí na trať dlouhou 4200 metrů vyrazilo celkem 81 běžců a běžkyň. Svou výbornou podzimní formu znovu potvrdil domácí běžec Milan Janoušek.  Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Okresní přebor AŠSK v přespolním běhu

Ve čtvrtek 6. října proběhlo v kolínských Borkách okresní finále přeboru Asociace školních sportovních klubů. Bojovalo se celkem v osmi kategoriích a na start se postavilo více než pět stovek mladých běžců a běžkyň.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínský stadion hostil krajské finále Středoškolského poháru

Ve středu 5. října se uskutečnilo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách letošní středočeské krajské finále Středoškolského atletického poháru. Deset týmů chlapců a devět družstev děvčat, vítězů okresních kol, se utkalo nejen o poháry a medaile, ale také o postup do celostátního finále, které proběhne ve středu 12. října v jihomoravské Břeclavi. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští žáci jsou mistry České republiky!!!

 

Posledním mistrovským závodem letošní sezóny na dráze bylo mistrovství České republiky družstev starších žáků a žákyň. Do finálového závodu, který hostil v sobotu 1. října třinecký stadión, se mezi desítku nejlepších týmů naší republiky probojovali jak kolínští žáci, tak žákyně. A dali o sobě jaksepatří vědět.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek šestý na Běchovicích!

V neděli 25. září se uskutečnilo mistrovství České republiky v silničním běhu mužů a žen, které už tradičně proběhlo jako 126. ročník běhu Běchovice Praha. Kolínskou atletiku reprezentovali v kategorii mužů Milan Janoušek, Roman Pazdera a Luboš Herel, v kategorii žen pak Iva Kroužilová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky a junioři ve finále šampionátu sedmí

Vyvrcholení letošní sezóny bojů juniorských týmů hostila Mladá Boleslav. V sobotu 24. září se za slunečného podzimního počasí utkalo v kategorii juniorů i juniorek vždy šest nejlepších týmů, které postoupily z mistrovství Čech, se třemi nejlepšími týmy z Moravy a Slezska.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo ve finále KP uprostřed pole

Letošní ročník přeboru Středočeského kraje mladšího žactva vyvrcholil v sobotu 24. září na kutnohorském stadiónu finálovým závodem. Do něj postoupilo ze tří skupin dvanáct nejlepších středočeských týmů dívek i chlapců. Jasně se ukázal prudký nástup mladé atletiky z nedávno ještě atleticky neznámých center, jako jsou Nehvizdy, Černošice, Čelákovice a další. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve Středoškolském poháru postupují chlapci "stavebky" a dívky "zdravotky"

Za chladného počasí proběhlo v úterý 20. září na stadiónu Mirka Tučka okresní kolo Středoškolského poháru. Do krajského finále, které proběhne 5. října opět v Kolíně, postoupily dívky střední zdravotnické školy a po vyrovnaném boji se studenty SOŠ informatiky a spojů chlapci SOŠ stavební.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbrná štafeta, bronzoví Amálie Schederová, Antonín Adam a Kryštof Šantrůček!

 

Za deštivého a studeného počasí proběhlo v Jablonci nad Nisou letošní mistrovství České republiky v kategorii žáků a žákyň. Kolínskou atletiku na něm v konkurenci mladých atletů ze 141 (!) klubů reprezentovalo dvanáct chlapců a děvčat v individuálních disciplínách a dalších pět ve štafetách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Další rychlý závod Milana Janouška

Kolínský běžec Milan Janoušek se na sklonku sezóny dostal do životní formy. Po výrazném osobním rekordu na 1500 metrů ve třetím nejrychlejším čase kolínské historie vylepšil další své maximum, tentokrát v běhu na 5000 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz se stal veteránským mistrem ČR ve vrhačském pětiboji

Na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně se uskutečnil v sobotu 10. září veteránský šampionát mužů a žen ve vrhačském pětiboji. Závodníci soutěžili ve  vrhu koulí a hodech diskem, kladivem, oštěpem a břemenem s vahou náčiní odstupňovanou podle věku. O medaile se utkalo 24 mužů a 9 žen. Nejkvalitnější výkony předvedl největší favorit závodu - domácí Pavel Peňáz.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý zlatý double juniorů a juniorek!

 

V neděli 11. září proběhlo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. Kolínský tým juniorek do něj postoupil po zisku titulu přebornic Středočeského kraje a junioři z příčky druhé. Obě kolínská družstva ale nastoupila posílena o dorostenky a dorostence, a i když junioři postrádali velkou oporu Matyáše Čudlého a juniorky svou nejlepší sprinterku Elišku Elfmarkovou i skokanku Anitu Hruškovou, oba týmy dokázaly dokonale využít domácího prostředí. 

Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/mirilenici/Album/8889340

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbrné žákyně i bronzoví žáci postupují do finále!

 

V sobotu 10. září přivítal stadión v Novém Městě nad Metují letošní mistrovství Čech družstev starších žáků a žákyň. Po vítězství v přeboru Středočeského kraje se do něj probojovaly oba kolínské týmy. Zatímco dívky nastupovaly k utkání v podstatě kompletní, chlapcům scházela největší opora, skokan Jan Tobias Janků. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborná patnáctistovka Milana Janouška

Již na posledním prvoligovém kole v Jablonci nad Nisou si kolínský vytrvalec Milan Janoušek vylepšil osobní rekord na 1500 metrů na 4:01,22 min. To ale nebylo nic proti tomu, co předvedl na mítinku ve staroboleslavské Houštce ve středu 7. září.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína má za sebou již 86. ročník

V úterý 6. září se v přeloženém termínu uskutečnil již 86. ročník Velké ceny města Kolína. Znovu se bohužel potvrdilo, že vytlačení tohoto závodu z tradičního termínu o kolínském posvícení do všedního dne kvůli mistrovským závodům, které se v posledních letech posunuly již hluboko do srpna, se negativně odráží i na obsazení kolínského mítinku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci i žákyně jsou přeborníky Středočeského kraje!

 

Za krásného počasí přivítal kolínský stadión Mirka Tučka v Borkách v neděli 4. září finále přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň, do nějž postoupilo vždy po pěti družstvech ze západní a východní skupiny. A oba kolínské týmy dokonale využily domácího prostředí k zisku mistrovských titulů, i když v kategorii chlapců to bylo po pořádném dramatu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy obsadily výborné čtvrté místo v baráži o extraligu!

 

V sobotu 3. září proběhla na pražské Děkance letošní extraligová baráž. Kolínský tým vedený Klárou Tučkovou se do ní probojoval po vítězství v I. lize a vybojoval v ní výborné čtvrté místo. To znamená, že je letos desátým nejlepším družstvem v České republice a porazily jej pouze celky z Prahy, Brna, Ostravy, Plzně, Kladna a Opavy, tedy nepoměrně větších měst!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně vítězní ve 4. kole

Čtvrtým kolem ukončili mladší žáci a žákyně ve Vlašimi boje v základní skupině přeboru Středočeského kraje. Oběma kolínským týmům se dařilo, v kole zvítězily a bez problémů si tak zajistily postup do finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky