Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Volná místa na příměstském táboru 11. - 15.7.2022

Uvolnila se nám místa na příměstském táboru v termínu 11. - 15.7.2022. Více informací naleznete ZDE.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová byla nominována na mistrovství světa!

Český atletický svaz zveřejnil nominaci české výpravy na mistrovství světa 2022 v americkém Eugene. Mezi 24 nominovanými figuruje také členka naší T.J., závodící v barvách USK Praha, svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová. I přes nepříjemnost, kdy přišla na mistrovství ČR o start na 100 metrů překážek, a tím i o případné body do světového rankingu, jí nakonec při uzávěrce nominace patřilo právě poslední 40. postupové místo, a tak se může těšit na svůj druhý zámořský start na světovém šampionátu, tentokrát však v kategorii dospělých. GRATULUJEME!!! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz je světovým veteránským šampiónem!

Od 29. června do 10. července se koná ve finském Tampere letošní mistrovství světa veteránů, kterého se mohou zúčastnit muži a ženy, kteří dovršili minimálně 35 let věku a kteří závodí v kategoriích odstupňovaných po pěti letech. Kolínskou atletiku na světovém šampionátu zastupuje tradičně Pavel Peňáz, který si i po padesátce udržuje vynikající formu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mezistátní utkání se Jiřímu Synkovi nevydařilo

 

Ve středu 29. června proběhlo v maďarském Székesféhérváru letošní mezistátní dorostenecké čtyřutkání Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - Česká republika, na kterém zastupoval kolínskou atletiku čerstvý mistr České republiky v běhu na 100 metrů Jiří Synek. Zatímco česká reprezentace jednoznačně ve čtyřutkání dominovala, kolínskému sprinterovi reprezentační premiéra nevyšla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na LODM Pazdera a Šantrůček šestí, Schederová sedmá a Juřicová jedenáctá

 

Od úterý 28. června do čtvrtka 30. června probíhaly na letošním ročníku Letní olympiády dětí a mládeže v Olomouci atletické soutěže. Středočeský kraj reprezentovala také čtveřice závodníků Sokola Kolín - atletika. V kategorii starších žáků se představil v běhu na 100 metrů překážek a 300 metrů Kryštof Šantrůček, mezi staršími žákyněmi reprezentovaly rovněž v běhu na 100 metrů překážek Amálie Schederová a ve skoku vysokém Kristýna Juřicová a konečně mezi mladšími žáky Josef Pazdera v hodu oštěpem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské "béčko" znovu druhé

V neděli 26. června proběhlo na kolínském stadiónu třetí kolo přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen, ve kterém startovala také domácí mužská rezerva. Ta stejně jako v minulém kole obsadila druhou příčku za letos suverénním týmem ASK Dipoli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo absolvovalo třetí kolo v Kutné Hoře

Třetím a posledním kolem před prázdninovou přestávkou pokračoval v Kutné Hoře přebor Středočeského kraje družstev mladšího žactva skupiny B. Kolínským závodníkům se dařilo a chlapci i dívky skončili na druhé příčce. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pražáková a Buryan stříbrní, Novotná, Pazdera a Soukal v osmičce

 

Hodonínský stadión, poničený loni větrnou smrští, pouhý rok po této události hostil v pátek a v sobotu 24.-25. června vrchol tuzemské atletické sezóny – mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo sedm špičkových závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal a Jiří Synek míří na mezistátní utkání

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na mezistátní čtyřutkání U18 Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - Česká republika, které se uskuteční v Székesfehérváru 29.6., a na mezistátní pětiutkání U20 Slovinsko - Maďarsko - Slovensko - Polsko - Česká republika, které proběhne v Mariboru 16.7.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šest medailí z gigantu!

 

O předposledním červnovém víkendu hostil vítkovický stadión mládežnický gigant - mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo celkem 22 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve třetím kole žáci vítězní, žákyně druhé

V pátek 17. června se ve Staré Boleslavi odehrálo 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň skupiny B. Kolínští žáci v něm přesvědčivě zvítězili a žákyně stejně jako v předchozích kolech obsadily druhou příčku. Rozhodující ale bude až podzimní finále krajského přeboru, které rozhodne o postupujících do mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lenka Novotná stříbrná na Českých akademických hrách

Ve čtvrtek 16. června proběhly na českobudějovickém stadiónu letošní České akademické hry. Z kolínských atletů si jednoznačně nejlépe vedla svěřenkyně Veroniky Jelínkové Lenka Novotná.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na gigant se chystá 18 Kolíňáků

O následujícím víkendu 18. a 19. června proběhne na stadiónu v Ostravě - Vítkovicích letošní gigant, tedy mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Ve stále rostoucí konkurenci téměř dvou stovek oddílů bylo technickými delegáty na základě výkonnosti vybráno k individuálním startů 18 kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně skončili doma na třetí příčce

Den po ligovém kole bojovali v Kolíně ve 3. kole přeboru Středočeského kraje mladší žáci a žákyně. Za téměř tropického počasí vybojovali domácí chlapci a děvčata shodně třetí příčku a zajistili si postup do podzimního finále přeboru.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Osobní maxima sprinterů na 2. lize

 

Výborně si na 3. kole II. ligy znovu vedli kolínští sprinteři, hostující v dresu domácího AC TJ Jičín. Junior Lukáš Soukal si vyrovnal v silném protivětru téměř 2 m/s osobní rekord v běhu na 200 metrů časem 21,87 s a posunul se těsně před šampionátem na šesté místo českých tabulek a dorostenec Jiří Synek si časem 22,20 s vytvořil ve stejně silném protivětru osobní maximum a zařadil se dokonce na druhou příčku.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži i ženy v domácím prostředí druzí

 

V sobotu 11. června hostil kolínský atletický stadión Mirka Tučka v Borkách 3. kolo prvoligové soutěže mužů a žen. Zatímco kolínské ženy nastupovaly z první pozice s náskokem tří hlavních bodů, muži museli bojovat o šanci na postup do baráže o extraligu, kam se po čtyřech kolech podívají jen první dva celky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý oddílový rekord Zuzany Pražákové

Vynikající výkon předvedla na Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce tyčkařka Zuzana Pražáková. V kvalitní soutěži překonávala postupné výšky až do 420 cm na první pokus, se 430 cm si poradila napodruhé a druhým pokusem poté zdolala i výšku svého osobního maxima a nového kolínského historického rekordu 440 cm! GRATULUJEME!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová má po dramatu limit na světový šampionát!

 

Od pátku 3. června do neděle 5. června hostil stadión pražské Slavie v Edenu letošní vícebojařské mistrovství České republiky všech kategorií. Na šampionátu zastupovala kolínskou atletiku šestice závodníků, z nichž s největšími ambicemi nastoupila k soutěži juniorka Natálie Olivová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve 2. kole KP mládeže kolínská děvčata zdramatizovala boj

 

V sobotu 4. června hostil atletický stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách 2. kolo přeboru Středočeského kraje v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Zatímco kolínští chlapci v obou kategoriích znovu skončili druzí a v podstatě si zajistili postup do mistrovství Čech, dorostenky v domácím prostředí druhou příčkou zdramatizovaly boj o postup a juniorky vítězstvím boj o titul.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Početné kolínské zastoupení na vícebojařském šampionátu

Od pátku do neděle proběhne v pražském Edenu letošní vícebojařské mistrovství České republiky všech kategorií a kolínská atletika na něm bude mít neobvykle početné zastoupení, když technický delegát vybral k účasti na šampionátu hned šestici vícebojařů Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky