Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Pavel Peňáz je světovým veteránským šampiónem!

Od 29. června do 10. července se koná ve finském Tampere letošní mistrovství světa veteránů, kterého se mohou zúčastnit muži a ženy, kteří dovršili minimálně 35 let věku a kteří závodí v kategoriích odstupňovaných po pěti letech. Kolínskou atletiku na světovém šampionátu zastupuje tradičně Pavel Peňáz, který si i po padesátce udržuje vynikající formu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mezistátní utkání se Jiřímu Synkovi nevydařilo

 

Ve středu 29. června proběhlo v maďarském Székesféhérváru letošní mezistátní dorostenecké čtyřutkání Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - Česká republika, na kterém zastupoval kolínskou atletiku čerstvý mistr České republiky v běhu na 100 metrů Jiří Synek. Zatímco česká reprezentace jednoznačně ve čtyřutkání dominovala, kolínskému sprinterovi reprezentační premiéra nevyšla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na LODM Pazdera a Šantrůček šestí, Schederová sedmá a Juřicová jedenáctá

 

Od úterý 28. června do čtvrtka 30. června probíhaly na letošním ročníku Letní olympiády dětí a mládeže v Olomouci atletické soutěže. Středočeský kraj reprezentovala také čtveřice závodníků Sokola Kolín - atletika. V kategorii starších žáků se představil v běhu na 100 metrů překážek a 300 metrů Kryštof Šantrůček, mezi staršími žákyněmi reprezentovaly rovněž v běhu na 100 metrů překážek Amálie Schederová a ve skoku vysokém Kristýna Juřicová a konečně mezi mladšími žáky Josef Pazdera v hodu oštěpem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské "béčko" znovu druhé

V neděli 26. června proběhlo na kolínském stadiónu třetí kolo přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen, ve kterém startovala také domácí mužská rezerva. Ta stejně jako v minulém kole obsadila druhou příčku za letos suverénním týmem ASK Dipoli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo absolvovalo třetí kolo v Kutné Hoře

Třetím a posledním kolem před prázdninovou přestávkou pokračoval v Kutné Hoře přebor Středočeského kraje družstev mladšího žactva skupiny B. Kolínským závodníkům se dařilo a chlapci i dívky skončili na druhé příčce. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pražáková a Buryan stříbrní, Novotná, Pazdera a Soukal v osmičce

 

Hodonínský stadión, poničený loni větrnou smrští, pouhý rok po této události hostil v pátek a v sobotu 24.-25. června vrchol tuzemské atletické sezóny – mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo sedm špičkových závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal a Jiří Synek míří na mezistátní utkání

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na mezistátní čtyřutkání U18 Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - Česká republika, které se uskuteční v Székesfehérváru 29.6., a na mezistátní pětiutkání U20 Slovinsko - Maďarsko - Slovensko - Polsko - Česká republika, které proběhne v Mariboru 16.7.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šest medailí z gigantu!

 

O předposledním červnovém víkendu hostil vítkovický stadión mládežnický gigant - mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo celkem 22 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve třetím kole žáci vítězní, žákyně druhé

V pátek 17. června se ve Staré Boleslavi odehrálo 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň skupiny B. Kolínští žáci v něm přesvědčivě zvítězili a žákyně stejně jako v předchozích kolech obsadily druhou příčku. Rozhodující ale bude až podzimní finále krajského přeboru, které rozhodne o postupujících do mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lenka Novotná stříbrná na Českých akademických hrách

Ve čtvrtek 16. června proběhly na českobudějovickém stadiónu letošní České akademické hry. Z kolínských atletů si jednoznačně nejlépe vedla svěřenkyně Veroniky Jelínkové Lenka Novotná.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na gigant se chystá 18 Kolíňáků

O následujícím víkendu 18. a 19. června proběhne na stadiónu v Ostravě - Vítkovicích letošní gigant, tedy mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Ve stále rostoucí konkurenci téměř dvou stovek oddílů bylo technickými delegáty na základě výkonnosti vybráno k individuálním startů 18 kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně skončili doma na třetí příčce

Den po ligovém kole bojovali v Kolíně ve 3. kole přeboru Středočeského kraje mladší žáci a žákyně. Za téměř tropického počasí vybojovali domácí chlapci a děvčata shodně třetí příčku a zajistili si postup do podzimního finále přeboru.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Osobní maxima sprinterů na 2. lize

 

Výborně si na 3. kole II. ligy znovu vedli kolínští sprinteři, hostující v dresu domácího AC TJ Jičín. Junior Lukáš Soukal si vyrovnal v silném protivětru téměř 2 m/s osobní rekord v běhu na 200 metrů časem 21,87 s a posunul se těsně před šampionátem na šesté místo českých tabulek a dorostenec Jiří Synek si časem 22,20 s vytvořil ve stejně silném protivětru osobní maximum a zařadil se dokonce na druhou příčku.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži i ženy v domácím prostředí druzí

 

V sobotu 11. června hostil kolínský atletický stadión Mirka Tučka v Borkách 3. kolo prvoligové soutěže mužů a žen. Zatímco kolínské ženy nastupovaly z první pozice s náskokem tří hlavních bodů, muži museli bojovat o šanci na postup do baráže o extraligu, kam se po čtyřech kolech podívají jen první dva celky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý oddílový rekord Zuzany Pražákové

Vynikající výkon předvedla na Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce tyčkařka Zuzana Pražáková. V kvalitní soutěži překonávala postupné výšky až do 420 cm na první pokus, se 430 cm si poradila napodruhé a druhým pokusem poté zdolala i výšku svého osobního maxima a nového kolínského historického rekordu 440 cm! GRATULUJEME!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová má po dramatu limit na světový šampionát!

 

Od pátku 3. června do neděle 5. června hostil stadión pražské Slavie v Edenu letošní vícebojařské mistrovství České republiky všech kategorií. Na šampionátu zastupovala kolínskou atletiku šestice závodníků, z nichž s největšími ambicemi nastoupila k soutěži juniorka Natálie Olivová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve 2. kole KP mládeže kolínská děvčata zdramatizovala boj

 

V sobotu 4. června hostil atletický stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách 2. kolo přeboru Středočeského kraje v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Zatímco kolínští chlapci v obou kategoriích znovu skončili druzí a v podstatě si zajistili postup do mistrovství Čech, dorostenky v domácím prostředí druhou příčkou zdramatizovaly boj o postup a juniorky vítězstvím boj o titul.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Početné kolínské zastoupení na vícebojařském šampionátu

Od pátku do neděle proběhne v pražském Edenu letošní vícebojařské mistrovství České republiky všech kategorií a kolínská atletika na něm bude mít neobvykle početné zastoupení, když technický delegát vybral k účasti na šampionátu hned šestici vícebojařů Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera zaběhl pod čtyři minuty

 

Úterý 31. května bylo pro českou atletiku svátkem, v Ostravě se totiž konal největší český mítink Zlatá tretra, kterého se zúčastnili i kolínští závodníci. Z nich se nejvíce dařilo Romanu Pazderovi, který stlačil svoje osobní maximum na trati 1500 metrů pod čtyři minuty.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Fair play Anny Radikovské změnila ligovou tabulku

Zásluhou fair play činu Anny Radikovské se ještě změnila tabulka druhého prvoligového kola. Po kontrole výsledků závodu v hodu oštěpem totiž zjistila, že ji rozhodčí pravděpodobně omylem posunuli do osmičlenného finále, v němž nakonec svůj výkon z úvodních tří pokusů vylepšila a skončila na sedmé příčce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky