Jdi na obsah Jdi na menu

Na Prvomájovém kladivu padl rekord kolínského stadiónu

Dopoledne před 69. ročníkem Polabských závodů proběhl na kolínském stadiónu kladivářský mítink s názvem Prvomájové kladivo a i na něm byly k vidění špičkové výkony. Dominoval jim nový rekord stadiónu v podání ukrajinského kladiváře Volodymyra Myslyvchuka.

Svěřenec trenéra Dušana Krále, hájící barvy pražské Dukly, poslal své náčiní až na metu 74,71 m, a vylepšil tak svůj vlastní nejdelší hod, dosažený na kolínském hřišti. Výborný výkon předvedl i druhý kladivář Dukly Praha Patrik Hájek, jehož kladivo doletělo na 72,40 m. Současný nejlepší kolínský vrhač Martin Buryan zahájil sezónu velmi kvalitním hodem dlouhým 64,83 m, čímž zaostal o méně než metr za svým osobním i kolínským historickým rekordem.

Z dalších kolínských závodníků dosáhl junior Vlastimil Trnka při svém letošním prvním startu výkonu 59,46 m a i on zaostal o metr za svým maximem. Dorostenec Ondřej Veselý hodil 45,58 m.

V soutěži žen vyhrála Veronika Bártová z Dukly Praha, která překonala hranici 60 metrů o 26 centimetrů a porazila jak oddílovou kolegyni a kolínskou odchovankyni Kateřinu Šafránkovou, která hodila 58,56 m, tak staroboleslavskou Terezu Holcovou, jež dosáhla výkonu 57,58 m. Domácí Eliška Drábková zaostala hodem dlouhým 41,90 m jen těsně za osobním rekordem.