Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Vendula Hroudová reprezentovala ČR

 

V sobotu 14. srpna proběhlo v Brně letošní mezistátní utkání dorostu Česká republika - Polsko - Maďarsko - Slovensko. Jedinou zástupkyní kolínské atletiky byla oštěpařka Vendula Hroudová. Při svém debutu na mezinárodní scéně svěřenkyně Jiřího Jakoubka a Jiřího Tučka poslala oštěp posledním pokusem do vzdálenosti 39,91 m a skončila na šesté příčce, když porazila obě reprezentantky Slovenska.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tabulkou ženské prvoligové soutěže zamíchal chodecký závod

Ačkoli druhé prvoligové kolo proběhlo už na začátku července, tak teprve nedělní chodecký závod určil definitivní pořadí v soutěži mužů i žen. Zatímco v kategorii mužů se po započítání bodových zisků z chůze nic podstatného nezměnilo, tak v letos velmi vyrovnané soutěži žen došlo ke změnám jak tabulky druhého kola, tak i šancí na postup do extraligové baráže.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal vybojoval s českou štafetou šesté místo!

Foto: Soňa Maléterová

V poslední den bojů na evropském šampionátu juniorů v estonském Tallinnu zasáhl do bojů také druhý zástupce kolínské atletiky Lukáš Soukal. Ten se objevil v sestavě české reprezentační štafety na 4x100 metrů, kterou na mistrovství koučuje Lukášův osobní trenér Antonín Morávek, na třetím úseku. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová vybojovala na šampionátu juniorů 18. místo

V estonském Tallinnu probíhá od čtvrtka do neděle juniorské mistrovství Evropy 2021. Z našeho oddílu na něj byli nominováni sprinter Lukáš Soukal pro štafetu na 4x100 metrů a Natálie Olivová pro soutěž sedmibojařek. A právě svěřenkyně Martina Radikovského a ve vrhačských disciplínách Jiřího Tučka se představila hned ve čtvrtečním dopoledni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mítink Youth Athletics - Sokol Grand Prix se vydařil

 

V neděli 11. července přivítal stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách další ročník už tradičního mládežnického mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix. A že i o prázdninách je zájem o závodění, potvrdila účast téměř dvou stovek mladých atletů ze 45 (!) klubů z celé České republiky. K vidění byla celá řada velmi kvalitních výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová a Lukáš Soukal nominováni na "Evropu"!!!

V pondělí 5. července zveřejnil Český atletický svaz nominaci na evropský juniorský vrchol sezóny - mistrovství Evropy, které proběhne ve dnech 15. - 18. července v estonském Tallinu. A k radosti příznivců kolínské atletiky se v ní objevila i dvě jména kolínských atletů. Kolínská atletika tak bude mít i v letošním roce zastoupení na vrcholném atletickém podniku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Po 2. kole I. ligy drží oba týmy postupovou příčku

V sobotu 3. července proběhlo na stadiónu v Mladé Boleslavi druhé kolo prvoligové soutěže mužů a žen. Zatímco v kategorii mužů se na prvých dvou příčkách zopakovalo pořadí z prvního dějství, a kolínští atleti tak mají ve třetím kole postup do baráže na dosah, mezi ženami se pořadí pořádně zamotalo a šanci na extraligovou baráž živí ještě čtyři týmy včetně toho kolínského.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vojtěch Slavík si řekl o start na vícebojařském šampionátu

 

Vzhledem k tomu, že letošní mistrovství České republiky ve vícebojích staršího a mladšího žactva bylo přesunuto na polovinu srpna a šancí absolvovat víceboj a kvalifikovat se kvalitním výkonem na tento šampionát je pomálu, absolvovali tři svěřenci Jiřího Robovského v Praze vícebojařský mítink mladšího a staršího žactva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Volná místa na příměstském táboře 5. - 9.7.2021

Uvolnila se nám místa na příměstském táboře v termínu 5. - 9.7.2021. Více informací naleznete v rubrice Tábor. V případě zájmu se přihlašujte na: https://atletikakolin.iddm.cz/prihlaseni

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková veze bronz, Martin Buryan rekord!!

 

O uplynulém víkendu proběhly na zlínském stadiónu boje na letošním mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm nakonec reprezentovalo v individuálních disciplínách šest mužů a čtyři ženy, kteří se vesměs postarali o to, že kolínská stopa na šampionátu byla víc než znatelná.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská jedenáctka pro šampionát dospělých

O víkendu se uskuteční ve Zlíně vrchol letošní tuzemské sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm bude reprezentovat jedenáctka závodníků, která splnila nominační kritéria a byla ke startu vybrána technickým delegátem. Startovat mezi českou elitou bude sedmička mužů a čtveřice žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci znovu první, žákyně tentokrát až třetí

Hned týden po prvním kole přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva skupiny B se na vlašimském stadiónu odehrálo druhé dějství této soutěže. Kolínští žáci znovu výrazně soutěž ovládli, zatímco dívky, postrádající některé opory, po výhře v úvodním kole skončily tentokrát až třetí, což nicméně nijak neohrožuje jejich postupovou pozici pro zářijové finále na domácí půdě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Novotná a Hroudová stříbrné, Šafránková, Dudáš a Čudlý bronzoví!

 

Za tropického počasí probíhaly po celý uplynulý víkend na kladenském Sletišti boje o tituly mistrů České republiky na atletickém „gigantu“ – mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Z kolínské třicítky, která se na šampionát nominovala, nakonec zbylo 25 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci a žákyně zahájili vítězně

Za úmorného vedra proběhlo na kolínském stadiónu Mirka Tučka opožděné 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva skupiny B. Kolínským týmům se v domácím prostředí dařilo, oba zvítězily a o jejich postupu do zářijového finále není pochyb.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Třicet juniorů a dorostenců si vybojovalo start na MČR

Již tuto sobotu a neděli proběhne podle meteorologické předpovědi za tropického horka na kladenském Sletišti letošní "gigant", tedy mistrovství České republiky kategorií juniorů a dorostu. Techničtí delegáti zveřejnili výběr účastníků a na letošní šampionát se podívají tři desítky kolínských mladých atletů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera a Natálie Olivová jsou Sportovci Kolína 2020!

Foto: Zdeněk Hejduk

Se čtyřměsíčním zpožděním, způsobeným epidemickou situací, byly v úterý 15. června vyhlášeny výsledky tradiční ankety Sportovec Kolína 2020. Slavnostní večer se tentokrát nekonal v městském divadle, ale přivítala jej zbrusu nově otevřená sportovní hala v kolínských Borkách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková překonala 436 cm!

Ve vynikající formě je těsně před mistrovstvím České republiky kolínská tyčkařka Zuzana Pražáková. Potvrdila to v sobotu 12. června, kdy ve vloženém závodě při utkání 2. ligy zdolala na plzeňském stadiónu 436 cm a posunula vlastní kolínský historický rekord o plných 11 centimetrů na výkon evropské úrovně!  Video rekordního skoku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži i ženy vykročili postupovým umístěním

Po zrušeném prvním kole zahájila letošní prvoligová soutěž mužů a žen původním druhým dějstvím ve staroboleslavské Houštce. Po loňské sezóně, v níž byla soutěž zkrácena a uzavřena, takže se z ní nepostupovalo ani nesestupovalo, se letos od prvního kola rozhořel boj o postup do extraligové baráže i o udržení v soutěži. Utkání, v němž výkonnost jednotlivých družstev byla velkou tajenkou, přineslo dramatický souboj s dobrým koncem pro kolínská družstva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci zahájili vítězně, žákyně druhé

V pátek 11. června zahájily na stadiónu v Benešově boje letošního přeboru Středočeského kraje ve skupině B mladšího žactva. Ze tří skupin KP se na podzim bude postupovat do jednorázového finále krajského přeboru, které je pro tuto kategorii nejvyšší soutěží. Kolínským týmům se po lockdownu, který odsunul začátek soutěže o téměř dva měsíce, dařilo, když chlypci vybojovali vítězství a dívky skončily druhé. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová je juniorskou vícebojařskou šampiónkou!

Foto: Tomáš Edelman

Letošní mistrovství České republiky ve vícebojích dospělých, juniorů a dorostu proběhlo 5.-6. června na třebíčském stadiónu a kolínská atletika na něm měla trojnásobné zastoupení. V kategorii juniorek startovaly loňská dorostenecká mistryně Natálie Olivová a na své mistrovské premiéře také Anita Hrušková, v kategorii mužů pak Pavel Krejča.                                

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky