Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Žáci i žákyně vstoupili výborně do krajského přeboru

 

Více než tři stovky starších žáků a žákyň se sešly na 1. kole přeboru Středočeského kraje na vlašimském stadiónu. Výborně si vedly oba kolínské celky, když žáci s přehledem zvítězili a dívky, které postrádaly svou nejlepší závodnici Natálii Olivovou, obsadily druhou příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Žáci_1

Vydařený 63. ročník Polabských závodů

Foto: Václav Šanda

Sice konečně za jarně teplého, ale nepříjemně větrného počasí proběhl letošní už 63. ročník Polabských závodů, který byl zároveň Středočeským pohárem smíšených družstev mužů a žen v atletice. V klání 200 závodníků z 20 klubů byla k vidění celá řada velice kvalitních výkonů, a to i v podání kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Polabky

Kučera vítězem 59. ročníku KVOKu

 

Na start letošního 59. ročníku půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín, který se běžel jako jako Memoriál Jindry Stránského, se postavilo za slunečného, ale chladného počasí celkem 105 mužů a žen. V předprogramu byly k vidění dětské závody. Hlavnímu závodu zcela dominoval běžec VSK Univerzity Brno Martin Kučera, který zvítězil s velkým náskokem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: KVOK

Mladší žactvo vítězně v 1. kole KP

Za krajně nepříznivého počasí, chladu a stálého deště, vstoupilo do letošního přeboru Středočeského kraje jeho prvním kolem mladší žactvo. Závod proběhl na kutnohorském stadiónu a kolínští mladší žáci a žákyně ve své skupině B zcela dominovali.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na vrhačském čtvrtku se dařilo mladým kladivářům

Druhý kolínský vrhačský čtvrtek proběhl 27. dubna a na pořadu byly opět vrh koulí a hod kladivem. Dařilo se především mladým kolínským kladivářům a kladivářkám, z nichž nejen už "zkušení" dorostenci Dominik Král a Karel Hanuš, ale i další si řekli o start na letošních mistrovstvích České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šafránková a Hampl druzí mezi sportovci ČOS!

Výrazného ocenění se dočkali naši nejlepší atleti uplynulé sezóny Kateřina Šafránková a Štěpán Hampl na slavnostním vyhlašování nejlepších sportovců České obce sokolské, které proběhlo ve středu 26. dubna v Tyršově domě v Praze. Oba totiž obsadili ve svých kategoriích stříbrné příčky!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atletická sezóna v Kolíně začala

 

V úterý 25. dubna začala kolínská sezóna na dráze hned dvěma závody. Dopoledne se uskutečnilo okresní kolo Štafetového poháru ZŠ a odpoledne pak patřilo zahajovacím závodům žákovských kategorií. K vidění byla hned v prvním závodě celá řada velmi kvalitních výkonů, z nichž některé vynesly jejich autory na čelní místa průběžných českých tabulek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Zahajovačky

Hlasujte pro náš projekt v grantu TPCA!

Milí přátelé kolínské atletiky,

       i v letošním roce jsme se rozhodli ucházet v grantovém programu automobilky TPCA o finanční podporu, která by nám tentokrát pomohla vybudováním nakloněné rovinky vylepšit tréninkové možnosti od nejmenších dětí z přípravky až po mládež a dospělé.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Blíží se K-VO-K a Polabské závody

Už tento týden na ostro startuje letošní kolínská atletická sezóna. V úterý 25. dubna proběhne dopoledne okresní kolo štafetového poháru a odpoledne od 16.00 hod. zahajovací závody žactva a o dva dny později se uskuteční od 18.00 hod. již druhý kolínský vrhačský čtvrtek. V neděli a v pondělí pak čekají diváky dva velké kolínské závody - tradiční půlmaratón Kolín - Velký Osek - Kolín a Polabské závody.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král si upevnil vedení v českých tabulkách

Ve čtvrtek 20. dubna za velmi chladného počasí proběhl první Kolínský vrhačský čtvrtek. Z výsledků tentokrát nepříliš početného startovního pole opět vynikají výkony obou kolínských dorosteneckých kladivářů Dominika Krále a Karla Hanuše.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborní kladiváři na 1. kolínském vrhačském pětiboji

Letošní dráhovou sezónu na kolínském atletickém stadiónu otevřel už v sobotu 15. dubna 1. kolínský vrhačský pětiboj. Účast na něm byla bohatá, když se závodu zúčastnilo ve všech věkových kategoriích celkem 26 závodníků. A k vidění byly především v podání mladých kolínských vrhačů hned v úvodu sezóny vynikající výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dva Kolíňáci na MČR v půlmaratónu

Dva běžci Sokola Kolín-atletika ze skupiny běžců mimo dráhu startovali na mistrovství České republiky v půlmaratónu, které se běželo v sobotu 15. dubna v rámci tradičního Pardubického vinařského půlmaratónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pět zlatých z přeboru ČOS v krosu

 

V rámci tradičního Jaroměřského krosu se uskutečnil v neděli 9. dubna přebor České obce sokolské v přespolním běhu. Výprava kolínských běžců a běžkyň byla úspěšná, když z tratí v okolí pevnosti Josefov přivezla sedm medailí, z toho pět zlatých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Hlavní atletická sezóna v Kolíně začíná

Už v sobotu 15. dubna začíná prvním vrhačským pětibojem letošní už 117. dráhová sezóna kolínských atletů. Na druhou polovinu dubna je připraveno prvních šest letošních závodů, stejný počet se pak uskuteční v prvních deseti dnech měsíce května.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Herel a Sotonová přeborníky okresu v přespolním běhu

 

Ve středu 5. dubna proběhl tradiční okresní přebor v přespolním běhu. Na trati dlouhé 3000 metrů, která je shodná se Silvestrovským během a měla start na atletickém stadiónu a cíl na labské navigaci, se tentokrát utkalo celkem 32 běžců a běžkyň. (fotogalerii ze závodu naleznete zde)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šafránková a Hampl mezi nejlepšími sportovci kraje!

 

V prostorách Domu kultury v Mladé Boleslavi byly ve středu 29. března odtajněny výsledky ankety Nejúspěšnější sportovec Středočeského kraje za rok 2016, kterou pořádala krajská organizace České unie sportu. Mezi desítku oceněných se dostali i dva atleti našeho klubu, kteří byli nominováni do prestižních kategorií Jednotlivci dospělí a Talent roku. Gratulujeme!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Polabské závody tentokrát v novém!

 

Už za měsíc nás jako ostrý start do sezóny čeká 63. ročník Polabských závodů, který se tradičně uskuteční 1. května a jehož součástí bude stejně jako v posledních letech Středočeský pohár smíšených družstev mužů a žen. Zcela nově bychom ale chtěli po mnoha letech přilákat i v takto brzkém termínu na kolínský stadión českou špičku a do ochozů početnou diváckou kulisu. A tomuto záměru také díky našim sponzorům odpovídají finanční prémie pro nejlepší závodníky. Mítink tentokrát zahájí rovněž netradičně až od 14 hodin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští běžci získali osm medailí z přeboru kraje

V sobotu 25. března se v Čáslavi v rámci 76. ročníku tradičního Běhu sady Vodranty uskutečnil letošní přebor Středočeského kraje v přespolním běhu všech kategorií. Kolínští běžci na něm vybojovali celkem osm umístění na stupních vítězů, z toho dvakrát stáli na stupínku nejvyšším.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz je čtyřnásobným veteránským mistrem světa!

http://www.daegu2017.or.kr/images/comm/logo.png

Z pěti startů čtyři zlaté medaile. To je bilance Pavla Peňáze na veteránském mistrovství světa v jihokorejském Daegu. Pavel bojoval v kategorii nad 45 let a za sebou má start ve všech pěti vrhačských disciplínách - hodu břemenem, hodu diskem, hodu kladivem, hodu oštěpem a vrhu koulí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Letos budeme opět pořádat letní příměstské tábory!

Všeobecné informace ke stažení zde.

Přihláška.pdf

Přihláška.docx

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky