Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Kdo jsou letošní nejlepší kolínští atleti?

 

Zcela nově ve slavnostním tónu proběhne v kolínském hotelu Theresia letošní vyhlašování nejlepších atletů našeho města. Ve čtvrtek 30. listopadu od 17 hodin zde budou oceněni nejlepší závodníci v kategorii dospělých, ve společné kategorii mládeže a v kategorii žactva. Zároveň bude také odměněn tým letošních mistrů České republiky v kategorii dorostu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na posledním letošním vrhačském pětiboji se dařilo kladivářům

I přes nepříznivé počasí a úplný konec letní dráhové sezóny se na posledním letošním kolínském vrhačském pětiboji v sobotu 28. října sešla dokonce mezinárodní konkurence 32 (!) vrhaček a vrhačů. Z kolínských závodníků se blýskli dalekými hody mladí kladiváři Dominik Král a Jan Balát, kteří jen těsně zaostali za kolínskými historickými rekordy svých kategorií.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jan Balát vylepšil kolínský kladivářský rekord

I na samotném konci atletické sezóny se ještě dá prodat výborná forma. Přesvědčil o tom Jan Balát, který na mítinku v brněnských Žabovřeskách dokázal posunout svůj vlastní kolínský historický rekord v kategorii juniorů, když šestikilové kladivo poslal do vzdálenosti 58,13 m, čímž vylepšil svůj nejlepší výkon z mezistátního utkání téměř o metr.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín hostil republikové finále Atletického čtyřboje ZŠ

Na úplný závěr letošní dráhové sezóny se do Kolína sjela nejlepší česká vícebojařská družstva základních škol, aby vybojovala republikové finále Atletického čtyřboje ZŠ. O titul školy s nejvšestrannějšími atlety se utkalo 14 chlapeckých a 14 dívčích týmů, které se do finále probojovaly sítem okresních a krajských kol.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Poděbradští gymnazisté s Kolíňáky v čele bronzoví ve Středoškolském poháru

 

Na břeclavském stadiónu vyvrcholil celorepublikovým finále letošní 36. ročník Středoškolského atletického poháru. Kolín sice nebyl v klání nejlepších středoškoláků zastoupen žádným týmem, ale kolínští atleti ze skupiny Antonína Morávka byli tahouny družstva Gymnázia Jiřího z Poděbrad.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drozdův běh vyhrál slávista Michal Šmahel

 

Kolínská atletika se může chlubit třetím nejstarším běžeckým závodem na světě. V neděli 8. října se v kolínských Borkách běžel už 91. ročník Drozdova lesního běhu. Delší tradici než kolínský běh mají pouze slavné Běchovice a Silvestrovský běh v brazilském Sao Paulu. Fotogalerie Stanislava a Martiny Valtových

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Drozdak_17

Žákyně dělily od medailí čtyři tisíciny sekundy!

 

Posledním vrcholným závodem letošní atletické sezóny na dráze bylo finále mistrovství České republiky družstev starších žáků a žákyň, které proběhlo za téměř zimního a deštivého počasí v Jablonci nad Nisou. Kolínská atletika měla mezi deseti nejlepšími českými týmy zastoupení v obou kategoriích a děvčata nakonec měla neuvěřitelně blízko k zisku medailí. Fotogalerie Lenky Šedinové ZDE

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mezikrajovém utkání mladšího žactva nejlépe Anna Radikovská

Na závěr atletické sezóny se uskutečnilo na vlašimském stadiónu mezikrajové utkání mladšího žactva skupiny Jihozápad. Do středočeského výběru byla nominována i sedmička mladých kolínských atletů, jimž konkurovali reprezentanti krajů Plzeňského, Pardubického, Jihočeského a Vysočina.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín hostil krajské finále Středoškolského poháru

Za krajně nepříznivého, chladného a deštivého počasí proběhlo na kolínském stadiónu Mirka Tučka v úterý 3. října krajské finále Středoškolského atletického poháru. Z okresních škol postoupilo do krajského vyvrcholení celkem 14 družstev chlapců a 12 týmů děvčat. I přes zcela neatletické podmínky byla pod dohledem hvězd české atletiky tyčkařů Jana Kudličky a Jiřiny Ptáčníkové k vidění řada výborných výkonů a urputné boje o postup do celostátního finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně ve finále krajského přeboru stříbrní!

Foto: Lenka Šedinová

Po kategoriích juniorů a dorostu zakončili svou sezónu na dráze také mladší žáci a žákyně. Ti ale nemají na rozdíl od starších kategorií vyvrcholení roku v podobě mistrovství České republiky, ale jejich konečným závodem je finále přeboru Středočeského kraje. To letos proběhlo na berounském stadiónu a zúčastnilo se jej 10 týmů chlapců a 11 družstev děvčat, jež postoupila ze skupin krajského přeboru. Fotogalerii Lenky Šedinové naleznete ZDE.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Po dramatu jsou dorostenci mistry České republiky!

 

Na stadiónu pražské Slavie v Edenu se uskutečnilo za finále mistrovství České republiky družstev dorostu. Kolínský tým dorostenců vedený Antonínem Morávkem po vítězství v mistrovství Čech k němu odjížděl s medailovými ambicemi a v dramatickém utkání je dokázal potvrdit.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu družstev juniorky sedmé, junioři osmí

 

V silně oslabené sestavě odjížděli na finálové utkání mistrovství České republiky do Ostravy kolínské týmy juniorů i juniorek. V závodě devíti nejlepších družstev z Čech, Moravy a Slezska tak bylo tentokrát hlavním cílem obou týmů neskončit na konci celkového pořadí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR_dr_jri_17

Atletická přípravka bramborová v krajském finále

 

V sobotu 23. 09. 2017 jako již tradičně na staroboleslavském stadionu v Houštce proběhlo finále přeboru Středočeského kraje přípravek. Naše družstva nejmenších atletů odjížděla na finále s ambicemi na získání medaile, avšak náhlá absence Valentýny Olivové napověděla, že boj nebude jednoduchý.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbro a dvanáct finále z žákovského šampionátu

 

Jako poslední kategorie bojovali o tituly republikových šampiónů na dráze o uplynulém víkendu v Břeclavi žáci a žákyně. Přestože kolínští žákovští atleti letos nemají ve svém středu závodníky té nejužší české špičky, tak se jednadvacetičlenná kolínská výprava v konkurenci 570 chlapců a děvčat ze 122 klubů rozhodně neztratila. Z jižní Moravy se totiž vrátili se ziskem jedné stříbrné medaile a dvanácti umístění mezi nejlepší českou osmičkou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tři týmy jdou ve Středoškolském poháru dál

 

V pátek 22 září proběhlo na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách letošní okresní kolo Středoškolského atletického poháru. Vítězi se stali chlapci ze SOŠ stavební Kolín a děvčata z obchodní akademie. Kromě těchto družstev si postup do krajského finále, které proběhne v Kolíně 3. října, postoupili díky vysokému bodovému součtu i chlapci z kolínského gymnázia.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Náš oddíl získal pořádání mistrovství ČR mládeže ve vícebojích

 

Předsednictvo Českého atletického svazu rozhodlo o kandidaturách na pořádání atletických mistrovství České republiky v roce 2018 a mistrovství ČR mužů a žen na dráze v roce 2019. Mezi kluby, kterým bylo přiděleno pořadatelství šampionátu, je i Sokol Kolín-atletika, jenž bude pořadatel mistrovství ČR ve vícebojích juniorů, juniorek, dorostenců, dorostenek, staršího a mladšího žactva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dvě desítky kolínských žáků čeká o víkendu mistrovství ČR

 

Na břeclavském stadiónu proběhne o tomto víkendu poslední letošní individuální mistrovství České republiky na dráze, a to šampionát žáků a žákyň. V kategorii, která je tradičně nejvíce "našlapaná" a probojovat se v ní mezi 18 nejlepších Čechů je velmi obtížné, bylo technickým delegátem na základě výkonnosti ke startu v individuálních disciplínách vybráno 18 Kolíňáků, další pak ještě doplní štafety na 4x60 a 4x300 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

To nejlepší nakonec - dorostenci jsou mistry Čech!

 

Po sobotním úspěšném vystoupení kolínských družstev žáků, žákyň, juniorů a juniorek čekal nedělní boj o medaile na mistrovství Čech na domácím kolínském stadiónu týmy dorostenců a dorostenek. Zatímco nejlepší kolínské dorostenky posílily v sobotu juniorky, a tak družstvo nemělo žádné ambice, dorostenci pomýšleli nejen na postup, ale i na medailové umístění.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínským týmům na mistrovství Čech pršely medaile!

 

Třetí zářijový víkend patřil bojům mládežnických týmů ve všech kategoriích o medaile z mistrovství Čech a o postup na vrchol sezóny – mistrovství České republiky. V sobotu se představila kolínská družstva žáků a žákyň na Kladně a juniorů a juniorek v Pardubicích. I když chladné a deštivé počasí rozhodně atletickým výkonům nepřálo, tři z kolínských týmů vybojovaly medaile a všechny čtyři postup!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na EKAGu v Brně zlatá Olivová a dalších šest medailí!

Foto: Antonín Morávek

Na letošní 12. ročník Europian kids athletics games se do Brna sjel rekordní počet 1600 žákovských atletů z 15 zemí Evropy. A v početném startovním poli se výrazných úspěchů dočkali i mladí atleti Sokola Kolín-atletika, kteří vybojovali v těžké konkurenci 7 medailí a dalších 13 umístění ve finálové osmičce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky