Jdi na obsah Jdi na menu

Nejlepší výkony uplynulého týdne

Už jen týden zbývá do uzavření nominace na halové atletické mistrovství ČR mužů a žen, o týden více mají na podání co nejkvalitnějšího výkonu junioři a dorost. Vzhledem k ubývajícím startovním příležitostem startovali kolínští atleti v uplynulém týdnu jen na mezinárodním atletickém mítinku v Otrokovicích a na přeboru Prahy.

V Otrokovicích potvrdil vyrovnanou výkonnost a příslušnost k české špičce výškař Matyáš Dalecký, který překonal 211 cm. V trojskokanské soutěži se Lukáš Kozárek, nová posila kolínské atletiky, přiblížil skokem dlouhým 14,65 m na jediný centimetr osobnímu maximu a zařadil se na šesté místo českých tabulek v kategorii mužů.

Na přeboru Prahy potvrdila vysokou výkonnost trojskokanka Šárka Vachata, která dolétla na 12,54 m, ale zároveň přišla o vedení v českých tabulkách. Sprinter Štěpán Hampl běžel 60 metrů za 6,85 s a juniorský tyčkař Jakub Vítek znovu prokázal skokem přes 490 cm jasné vedoucí tabulkové postavení ve své kategorii. Výbornou formu má také dorostenecká sprinterka Jana Šafránková, která se novým osobním rekordem na 60 metrů 7,75 s vyhoupla na aktuální druhé místo, a nominaci na MČR má takřka jistou i Kristýna Šlehubrová, jež běžela 7,91 s. Účast na šampionátu v běhu na 200 metrů si zajistil šestým nejlepším českým časem 22,07 s i junior Stanislav Jíra a těsně za nejlepší desítku se dostal výkonem 22,65 s ve stejné kategorii Marek Řehák.

Hned tři osobní rekordy si vytvořil dorostenec Lukáš Soukal, který zaběhl 60 m za 7,28 s, 200 m za 23,16 s a 400 m za 51,92 s a ve všech třech disciplínách se drží na postupových příčkách. Šanci na start na šampionátu si upevnil osobním maximem 12,54 m dorostenecký trojskokan Vojtěch Teplý a o nominaci se perou i Pavel Krejča, který si vrhem dlouhým 14,72 m vylepšil mezi muži-koulaři letošní maximum, dorostenecká patnáctistovkařka Vanessa Adamcová, jež běžela 5:15,36 min., ve stejné kategorii trojskokanka Helena Rothanzlová (10,45) a mezi dorostenci Josef Šedivý v běhu na 60 metrů překážek (8,65).