Jdi na obsah Jdi na menu

Denisa Pešová překonala 180 cm!

O uplynulém víkendu začal kolotoč atletických halových šampionátů republiky mistrovstvím ve vícebojích a chůzi. Kolínská atletika zde letos zastoupení neměla, a tak první Kolíňáci vstoupí do boje o medaile až za týden, kdy se utkají v Ostravě nejlepší Češi v kategoriích mužů a žen.

Příležitosti nominovat se na vrchol sezóny pro všechny kategorie rychle ubývají, přesto se i v tomto týdnu představili někteří kolínští atleti ve výborném světle. Platí to především o juniorské výškařce Denise Pešové, která se po změně trenéra i techniky představila v nové kategorii úplně poprvé a v Banské Bystrici to byla premiéra jaksepatří. Denisa při ní překonala výborným výkonem 180 cm nejen vlastní osobní rekord, ale o centimetr i historický kolínský rekord v této kategorii a vyrovnala 27 let starý absolutně nejlepší kolínský výkon Ivany Skalkové mezi ženami!

Na mezinárodním mítinku v rakouském Linci se představil v běhu na 60 metrů Štěpán Hampl. Po výborném začátku sezóny se ale stále nemůže dostat do top formy a v rozběhu i ve finále, v němž vyhrál Američan D´angelo za 6,71 s a kolínský sprinter skončil na 5. místě, zaběhl totožný čas 6,85 s. Na Zimní pražské tyčce junior Jakub Vítek prokázal stálou formu, když překonal 480 cm a znovu neúspěšně atakoval magickou hranici pěti metrů. V Jablonci nad Nisou starší žákyně Anna Pátková vyrovnala ve skoku vysokém svůj letošní nejlepší výkon skokem přes 158 cm a prozatím jí patří v českých tabulkách 10. místo, které by jí zajistilo účast na šampionátu.