Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Naše T.J. získala dotaci z MŠMT v rámci Programu VIII

Významnou pomoc v zajištění sportovní činnosti našeho atletického oddílu T.J. Sokol Kolín-atletika znamená dotace z Programu VIII - Organizace sportu ve sportovních klubech, kterou v těchto dnech získal z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Hlavním kritériem pro přidělení této dotace byla velikost členské základny mládeže, a tak se nám rozhodně vyplatila aktivita v oblasti sportování našich nejmenších členů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Barbora Špotáková ozdobila kolínské ligové kolo

V sobotu 1. července hostil atletický stadión Mirka Tučka v Borkách 3. kolo prvoligové soutěže družstev mužů a žen. Vrcholem závodu byl druhý kolínský start dvojnásobné olympijské vítězky Barbory Špotákové, která také ozdobila toto kolo vynikajícím hodem dlouhým 63,74 m a přispěla k suverénnímu vítězství pražské Dukly. Mez muži zajímal kolínské diváky především boj domácího týmu o udržení v soutěži.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková na Zlaté tretře těsně pod 70 metrů

 

Tradičně s jednodenním předstihem před hlavním programem Zlaté tretry se v Ostravě dnes uskutečnil skvěle obsazený závod World Hammer Challenge. V letošním prozatím nejkvalitnějším závodě na světě se neztratila ani Kateřina Šafránková, i když pokořit limit pro londýnský světový šampionát se jí opět nepodařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Sprinterky Jana Šafránková a Kristýna Šlehubrová stříbrné ve štafetě!

 

Od pondělí do středy proběhly na letošní Olympiádě dětí a mládeže v Brně atletické soutěže. Mladí kolínští atleti tvořili více jak třetinu výpravy Středočeského kraje, neboť jich bylo na tuto vrcholnou událost konající se jednou za dva roky nominováno čtrnáct. A hned v úvodní den byli Kolíňáci pořádně vidět.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: odm

Na gigantu se Kolíňákům zadařilo!

 

Skvěle vyšel mladým kolínským atletům první den „gigantu“, tedy mistrovství České republiky dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek, který se letos uskutečnil za krásného letního počasí v Jablonci nad Nisou. Ideální podmínky kazil jen příliš silný vítr, který znehodnotil řadu skvělých sprinterských a dálkařských výkonů. Fotogalerie A. Morávka 

 
Celý příspěvek

Kateřina Šafránková na ME družstev sedmá

Foto: Aleš Gräf

Poslední prodloužený červnový víkend patřil vrcholné evropské soutěži týmů – Mistrovství Evropy smíšených družstev mužů a žen. Český tým postoupil do nejvyšší ze čtyř skupin, tzv. superligy, v níž se po vyloučení Ruska utkalo 11 nejlepších týmů Evropy. Hlavním cílem českého výběru, do nějž byly nominovány i kolínské Kateřina Šafránková a Helena Jiranová, bylo udržet příslušnost mezi elitou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci v kraji zlatí, žákyně stříbrné!

 

Přebor Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň pokračoval za horkého letního počasí v Berouně, a to třetím kolem, které rozhodovalo o medailích v krajském přeboru, nikoli tentokrát o postupu do mistrovství Čech. Fotogalerie A. Morávka

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Barbora Špotáková se znovu představí v Kolíně!

 

V sobotu 1. července přivítá kolínský atletický stadión Mirka Tučka v Borkách utkání I. ligy mužů a žen, na kterém se představí nejen tým domácích mužů, ale v dresu pražské Dukly také dvojice vynikajících oštěpařek. Po roce znovu zavítá do Kolína bronzová medailistka z loňských olympijských her v Riu de Janeiro Barbora Špotáková a s ní také letošní vítězka mistrovství NCAA (americká Národní vysokoškolská atletická asociace) Irena Šedivá.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na víkendový "gigant" míří rekordní výprava

O posledním červnovém víkendu se uskuteční v Jablonci nad Nisou letošní "gigant", jak se říká společnému mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Z Kolína na něj míří rekordní výprava, když z 30 přihlášených závodníků vybrali techničtí delegáti mezi nejlepší českou šestnáctku (ve sprintech čtyřiadvacítku) hned 26 Kolíňáků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky znovu ve hře, ostatní týmy již postupují

Za ideálního atletického počasí se v neděli 18. června uskutečnilo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev mládeže. Všechna domácí družstva si vedla na jedničku. Junioři a dorostenci bez problémů potvrdili první příčku z úvodního dějství, stejně jako dorostenky místo druhé a v podstatě si již před posledním kolem tyto týmy zajistily spolu s kladenskými postup do mistrovství Čech. Juniorky se výrazným vítězstvím po až třetí příčce v 1. kole znovu v nejnabitější kategorii vrátily do hry o postup.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková pátá na World Challenge v Šamoríně

V předprogramu tradičního slovenského mítinku Pravda - Televízia - Slovnaft v Šamoríně se uskutečnil čtvrtý závod letošní kladivářské World Hammer Challenge, obdoby Diamantové ligy pro tuto disciplínu, v níž loni Kateřina Šafránková dosáhla na vynikající umístění, když skončila v konečném hodnocení šestá.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý oddílový rekord a limit Dominika Krále na "mezistátku"

 

Na mezistátním dorosteneckém čtyřutkání Maďarsko-Slovinsko-Slovensko-Česká republika bojovala dnes v maďarském Miškolci v dresu České republiky trojice kolínských dorostenců. Jako první zasáhl do bojů kladivář Dominik Král, po něm Dominik Holub v dálce a Jakub Vítek v tyči.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová a Katka Šafránková nominovány na Superligu

Předsednictvo Českého atletického svazu schválilo na svém zasedání nominaci českého reprezentačního výběru na Mistrovství Evropy družstev mužů a žen. Jeho nejvyšší skupina, tedy 12 nejlepších týmů starého kontinentu, nazývaná superliga, se uskuteční o příštím víkendu 23.-25. června ve francouzském Lille.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Náš oddíl získal grant TPCA

Foto: Zdeněk Hejduk

Ve čtvrtek 15. června byly v kolínském Kině 99 slavnostně předány šeky na podporu projektům, které byly odbornou porotou vybrány v rámci 12. ročníku grantového programu TPCA pro Kolínsko. Mezi vybranými projekty byl i ten náš atletický s názvem "Z kopce do kopce trénujeme sportovce", na jehož podporu byla určena částka 150 000,- Kč.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nový termín příměstského tábora!

Kvůli velkému počtu zájemců jsme přidali nový termín příměstského tábora a to od 17. do 21.7.2017
 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Trojice kolínských dorostenců v reprezentaci

Netradičně v pátek 16. června se uskuteční v maďarském Miškolci letošní mezistátní čtyřutkání dorosteneckých výběrů Maďarska, Slovenska, Slovinska a České republiky. Čest obléknout reprezentační dres mají vždy dva nejlepší dorostenci v průběžných republikových tabulkách a tohoto umístění dosáhla také trojice kolínských závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tří stříbra a osm finále ze šampionátu mužů a žen!

Foto: Eduard Erben

Po pátečním prologu, který na třineckém náměstí obstarali tyčkaři, proběhl v sobotu a v neděli vrchol letošní tuzemské atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Z Kolína na něj odcestovala početná čtrnáctičlenná výprava, která měla nemalé medailové ambice. Ta nejvyšší pak byla spojována se startem nejlepší kolínské sportovkyně uplynulého roku Kateřiny Šafránkové, která letos doma nenašla přemožitelku a výkonem 69,77 m vedla české tabulky v hodu kladivem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo vykročilo za postupem vítězně

 

Za příjemného atletického počasí proběhlo na kladenském Sletišti 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Letošní systém přeboru je trochu komplikovaný, neboť v 1. a 3. kole se bojuje o přebornický titul bez hostujících závodníků a ve 2. a 4. kole jde o postup do mistrovství Čech, kdy za každý tým mohou nastoupit až 3 hostující závodníci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dva kolínské rekordy na Odložilově memoriálu!

O dva velmi hodnotné kolínské historické rekordy v kategorii žen se postaraly na pondělním Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce Zuzana Pražáková a Šárka Buranská. Tyto výkony jsou pro ně i velkým příslibem před víkendovým mistrovstvím České republiky, které se koná v Třinci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo vyhrálo i 2. kolo KP

V pátek 2. června proběhlo na kolínském stadiónu 2. kolo přeboru Středočeského kraje skupiny B družstev mladšího žactva. Za krásného počasí dominovaly domácí týmy v kategorii chlapců i dívek, druhá místa obsadili zatím neoficiálně chlapci Nymburka a děvčata Čáslavi a na třetí příčce skončili chlapci z Kutné Hory a dívky z Nymburka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky