Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Juniorky zlaté, junioři a dorostenci stříbrní, dorostenky bronzové

Ve středu 31. srpna vyvrcholil na kolínském stadiónu 3. kolem boj o tituly přeborníků Středočeského kraje a postup do mistrovství Čech v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Všechny kolínské týmy obsadily medailové pozice a s výjimkou dorostenek se probojovaly do dalších bojů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek vyhrál Kolínskou desítku v kvalitním čase

V neděli 28. srpna se konal již 16. ročník Kolínské desítky. Na start letošního ročníku se postavilo celkem 69 běžců a běžkyň a tentokrát jim přálo počasí, což se odrazilo i na dosažených výkonech. V kategorii mužů dominoval domácí Milan Janoušek a kategorii žen vyhrála Gabriela Veigertová z AC Jičín.  Výsledky Kolínské desítky 2022

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal, Roman Pazdera a sprinterská štafeta bronzoví na MČR U23

 

Poslední srpnový víkend byl v termínové listině české atletiky vyhrazen mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let, které letos proběhlo v Brně. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo 11 atletů v individuálních disciplínách a sprinterské štafety mužů i žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci postoupili z první příčky, žákyně z druhé

V pátek 25. srpna proběhlo na čáslavském stadiónu čtvrté a poslední kolo skupiny B letošního přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Žáci opět suverénně zvítězili, žákyně tentokrát byly až čtvrté, ale oba týmy tak potvrdily postup do finále krajského přeboru, které proběhne v neděli 4. září na kolínském stadiónu.
 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci kolínského SpS vyhráli trojutkání

V předprogramu mezinárodního mítinku IVM 2022 proběhlo trojutkání sportovních středisek Univerzitního sportovního klubu Praha a Školního atletického klubu Pardubice,Benešovka. V něm nejvíce bodů posbírali domácí mladí atleti, druhou příčku obsadili pražští závodníci a třetí skončili žáci a žákyně z Pardubic. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

International Visegrad Match vyhrál český výběr

 

V úterý 23. srpna proběhl na kolínském stadiónu 3. ročník obnoveného mezinárodního juniorského závodu International Visegrad Match. Po omluvě maďarských zástupců nakonec proběhlo trojutkání za účasti atletů z Polska, Slovenska a České republiky. V něm dominoval český výběr před polskými a slovenskými atlety.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V úterý proběhne International Visegrad Match

V úterý 23. srpna proběhne na kolínském stadiónu Mirka Tučka po několika letech obnovený International Visegrad Match U20. Původně se v něm měli utkat junioři a juniorky regionálních výběrů z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky, ale maďarští atleti na poslední chvíli účast odřekli, a tak Kolín uvidí mezinárodní trojutkání.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy vyhrály I. ligu, muži celkově třetí!

 

Stadión na jablonecké Střelnici hostil v sobotu 20. srpna čtvrté a poslední kolo letošní prvoligové soutěže. Kolínské ženy, silně oslabené neúčastí řady závodnic, dokázaly udržet třetí příčkou celkové vítězství, muži si ani tentokrát neporadili s týmy Hradce Králové a domácího Jablonce nad Nisou, po třetí příčce obsadili stejnou pozici i celkově a baráž o extraligu jim tak letos unikla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Změna termínů 3. kola KP mládeže a VC Kolína

Z důvodu kolize původního termínu 3. kola KP družstev mládeže a baráže o extraligu,  v níž startují týmy Kladna, Kolína, Staré Boleslavi a Vlašimi, změnil výbor SKAS termín 3. kola na středu 31.8.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera a Martin Buryan reprezentovali na mezistátku

Dva kolínští atleti oblékli v pátek 5. srpna v maďarském Györu reprezentační dres na mezistátním utkání mužů a žen do 22 let. Soupeři jim byli reprezentanti domácího Maďarska a Polska, zatímco Slovinci k původně plánovanému čtyřutkání nedorazili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová po zdravotních komplikacích na MS devatenáctá

Foto: Soňa Maléterová

Ve středu 3. srpna začal pro Natálii Olivovou dosavadní vrchol její sportovní kariéry na juniorském mistrovství světa v kolumbijském Cali. Bohužel už tři dny před startem ji spolu s dalšími členy výpravy postihly zřejmě z místní stravy silné zažívací obtíže, které ji v podstatě na tři dny zcela "vyřadily z provozu" a uzavřely na hotelový pokoj. Být start sedmiboje o den dříve, vůbec by na šampionátu nemohla startovat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Trutnově se dařilo Vojtěchu Ottovi

 

Na vrhačském mítinku v Trutnově, který se uskutečnil za tropické teploty ve středu 20. července, startovali také tři atleti Sokola Kolín - atletika. Za úmorného vedra se nejvíce dařilo dorostenci Vojtěchu Ottovi, který si posunul osobní maxima ve dvou vrhačských disciplínách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová byla nominována na mistrovství světa

 

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na největší letošní vrchol mládežnické atletiky, na mistrovství světa juniorů. To proběhne od 1. do 6. srpna v kolumbijském Cali. Díky o jediný  bod splněnému účastnickému limitu v sedmiboji na něj byla nominována i kolínská juniorka Natálie Olivová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal s reprezentační štafetou stříbrný

 

V sobotu 16. července se uskutečnilo ve slovinském Mariboru mezistátní pětiutkání juniorské kategorie Polsko - Česká republika - Maďarsko - Slovensko - Slovinsko. Kolínskou atletiku na něm reprezentoval ve štafetě na 4x100 metrů svěřenec Antonína Morávka Lukáš Soukal.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera a Martin Buryan byli nominováni na mezistátní utkání

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na mezistátní utkání mužů a žen do 22 let Česká republika - Polsko - Slovinsko - Maďarsko, které se uskuteční 5. srpna v maďarském Györu. Vzhledem k tomu, že utkání se uskuteční ještě před letošním mistrovstvím České republiky této kategorie, o nominaci rozhodoval nejlepší výkon dosažený v letošní sezóně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na vrhačském minimítinku padaly mládežnické osobáky

Ve čtvrtek 7. července proběhl na kolínském stadiónu uzavřený vrhačský minimítink. K vidění bylo nejen několik kvalitních osobních rekordů kolínských mladých vrhačů, ale také daleké hody kladivem v podání Volodymyra Myslyvchuka a Kateřiny Šafránkové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ke zlatu z koule přidal Pavel Peňáz bronz z disku!

Na probíhajícím mistrovství Evropy veteránů ve finském Tampere se ve středu 6. července představil Pavel Peňáz ve třetí disciplíně - hodu diskem. A po vyrovnaném boji získal svou druhou medaili na tomto šampionátu, tentokrát bronzovou!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Úraz Matyáši Čudlému start v evropském finále neumožnil

 

Letošní mistrovství Evropy dorostu proběhlo od 4. do 7. července v izraelském Jeruzalémě. Kolínskou atletiku na něm reprezentoval svěřenec Martina Radikovského a Oldřišky Marešové Matyáš Čudlý. Ten nastoupil do kvalifikace výškařů v úterním odpoledni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková znovu překonala kolínský rekord!

Tyčkařka Sokola Kolín - atletika Zuzana Pražáková má v letošním roce životní formu. Znovu to potvrdila při tyčkařském závodě na pražském Strahově, kde vylepšila o jeden centimetr svůj vlastní kolínský rekord na 441 cm. V soutěži prohrála se současnou českou jedničkou Amálií Švábíkovou při stejném výkonu pouze na pokusy, když na rozdíl od ní překonala 441 cm až na druhý pokus. Tento výkon řadí Zuzanu Pražákovou aktuálně na 35. příčku evropských tabulek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Pražských memoriálech výborní Šafránková, Krejča a Nedvěd

V pátek 1. července se na stadiónu pražské Slavie v Edenu uskutečnil letošní ročník tradičních Pražských memoriálů, na kterých startovalo i sedm kolínských atletů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky