Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Oslavy 120 let kolínské atletiky jsou přeloženy!

Slavnostní setkání kolínských atletů všech generací ke 120 letům trvání kolínské atletiky, které se mělo uskutečnit 7. listopadu 2020 v Městském společenském domě Kolín, je PŘELOŽENO NA SOBOTU 27. března 2021! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínský vrhačský pětiboj dne 24.10.2020 je zrušen!

Kolínský vrhačský pětiboj, který se měl uskutečnit v sobotu 24. října 2020, byl z důvodu protiepidemických opatření vlády zrušen!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Omezení provozu od středy 14. října

Podle usnesení vlády jsou od středy 14. října do úterý 3. listopadu zakázány hromadné akce konané v počtu osob vyšším než šest. Provoz našeho oddílu se proto na tuto dobu omezuje takto:
1) Nelze využívat žádné vnitřní prostory areálu.
2) Jsou zrušeny tréninky přípravek.
2) Tréninky ostatních kategorií jsou možné v maximálním počtu šesti osob (např. trenér + 5). Areál bude možné využívat v tomto počtu jak na hlavním, tak na rozcvičovacím stadiónu. Pro objednávání těchto prostor je zprovozněn rezervační systém na adrese atletikakolin.rezervacnik.cz. POZOR! Každý trenér si může jeden ze stadiónů v pracovní dny v době od 15 do 18 hodin zarezervovat pouze dvakrát v týdnu! Bez předchozí rezervace není trénink na stadiónu možný! Výbor T.J. doporučuje všem trenérům využívat po tuto dobu pro tréninky především prostory mimo stadión.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Omezení provozu na stadiónu

V souvislosti s vládními opatřeními bude od pondělí 12. října do změny vládních opatření omezen provoz na stadiónu takto:     

1) Jsou uzavřeny všechny vnitřní prostory související se sportovní činností - posilovny, tělocvičny, sauna, vířivka, šatny i klubovna 

2) Tréninky skupin přípravek a homogenních skupin mladšího žactva do počtu 20 osob ve skupině budou probíhat v lese, na stadiónu mohou trénovat ostatní skupiny do maximálního počtu 20 osob (včetně trenérů) na novém stadiónu a 20 osob na rozcvičovacím stadiónu - pro objednávání je znovu zprovozněn rezervační systém na adrese atletikakolin.rezervacnik.cz

3) Trénink hodu kladivem je prozatím možný pouze o víkendech

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drozdův lesní běh přeložen na 8. listopadu

Letošní 94. ročník Drozdova lesního běhu, který se měl uskutečnit v neděli 11. října, je z důvodu vládního nařízení, platného od 5. října 2020, umožňujícího pořádat sportovní akce pouze pro sportovce registrované ve sportovním svazu, je přeložen na neděli 8. listopadu. Všechny ostatní údaje z propozic včetně startu v 10.30 hod. zůstávají v platnosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky jsou druhý nejlepší tým v republice!

 

Skvělým způsobem zakončilo letošní sezónu družstvo juniorek Sokola Kolín-atletika, které po titulu mistryň Čech vybojoval ve finále mistrovství České republiky v Opavě po nadšeném týmovém výkonu nečekaně stříbrné medaile. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci skončili ve finále MČR šestí

 

Velmi dobrý výkon předvedli v sobotu mezi osmi nejlepšími týmy České republiky kolínští dorostenci, kteří vybojovali v Jablonci nad Nisou za větrného počasí po kvalitním výkonu šestou příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rozloučení s Ondrou Hodboděm je v pátek v 11.30 hod.

 

Poslední rozloučení s tragicky zesnulým Ondrou Hodboděm, závodníkem SKP Nymburk, který v uplynulých letech oblékal jako hostující závodník také dres našeho oddílu, proběhne v pátek 2. října v nymburském krematoriu. Vzpomínáme!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera korunoval sezónu třetím zlatem!

 

Roman Pazdera, svěřenec trenérky Jany Šedinové, dokázal v neděli 27. září po letošních titulech mistra České republiky v bězích na 5000 a 10000 metrů na dráze přidat třetí zlatou medaili na slavných Běchovicích v silničním běhu na 10 kilometrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přípravka obsadila ve finále páté místo

V neděli proběhlo v Berouně finále přeboru Středočeského kraje družstev přípravek. Kolínský tým obsadil mezi družstvy z 20 středočeských klubů kvalitní pátou příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Družstva staršího žactva na postup nedosáhla

Družstva staršího žactva na postup nedosáhla

Týmy staršího žactva bojovaly v mistrovství Čech ve dvou skupinách a kolínská družstva to měla v sobotním neatletickém počasí na stadiónu bez tribuny v Novém Městě nad Metují hodně těžké. Nakonec se ani jednomu týmu nepodařilo vmáčknout do medailové a zároveň postupové trojice, ačkoli děvčata byla k bronzu hodně blízko.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci v Třebíči vybojovali postup

 

Ani mistrovství Čech družstev dorostu tuto sobotu v Třebíči se nevyhnulo chladné a deštivé počasí, které závod proměnilo především v boj o body. Kolínští dorostenci, kteří v koutku pomýšleli i na boj o medaile, nakonec v těsném souboji s ústeckými závodníky vybojovali postup do mistrovství republiky z páté příčky. Dorostenky, z nichž devět nejlepších posílilo juniorky, skončily ve značně okleštěné sestavě dvanácté.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky jsou po dramatu mistryněmi Čech!

 

Za zcela neatletického počasí, teploty 8 stupňů, po celý den hustého deště, za zpřísněných hygienických opatření a dohledu pražské hygieny proběhlo na stadiónu pražské Slavie letošní mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. Celý závod tentokrát nebyl o výkonech, ale o boji s počasím a bodovém zisku pro tým. A to kolínské juniorky po nadšeném výkonu zvládly na jedničku!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mezistátku Roman Pazdera bronzový

 

V neděli 20. září se v polském městě Karpacz uskutečnilo letošní jediné mezistátní atletické utkání, a to dvojutkání Polsko - Česká republika v kategorii juniorů. Kolínská atletika na něm měla trojnásobné zastoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci vybojovali v Třinci čtyři finále

V Třinci bojovali o tituly mistrů České republiky a medaile žáci a žákyně. V obrovské konkurenci závodníků ze 128 klubů kolínští závodníci vybojovali čtyři finálová umístění, o které se zasloužila štafeta dívek na 4x300 metrů, Vojtěch Otta, Marek Málek a Matěj Rosenberger.  Videozáznam štafety dívek na 4x300 m

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Bronz Jany Šafránkové, rekord Jana Baláta

Na jablonecké Střelnici bojovali o tituly muži a ženy do 23 let. Kolínskou atletiku reprezentovala patnáctka atletů v individuálních disciplínách a štafeta mužů na 4x100 metrů. Mistrovské boje přinesly našemu klubu bronzovou medaili a čtyři umístění ve finálové osmičce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

O víkendu poslední vrcholy dráhové sezóny

O tomto víkendu proběhnou v Třinci a v Jablonci nad Nisou letošní poslední dráhová mistrovství České republiky. Ve Slezsku se utkají žáci na severu Čech budou bojovat muži a ženy do 22 let. Současně také v Karpaczi proběhne letošní jediné mezistátní utkání, a to juniorské klání Polsko - Česká republika. Na všech třech akcích bude mít kolínská atletika nemalé zastoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně přidaly pátý titul!

 

Sobotním vítězstvím týmů staršího žactva kolínské úspěchy v krajských soutěžích neskončily. V neděli se opět v Berouně utkala o tituly přeborníků Středočeského kraje družstva mladšího žactva a kolínská děvčata vybojovala pátý titul pro Kolín! A tak jediným týmem, který v rámci našeho kraje nevybojoval medaile, byli mladší žáci, kteří obsadili čtvrtou příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Překvapivý zlatý double staršího žactva!

 

V sobotu 12. září vyvrcholil letošní přebor Středočeského kraje družstev staršího žactva na stadiónu v Berouně. A kolínským týmům se finále až nečekaně vydařilo, když jak chlapci, tak zcela překvapivě i dívky získali zlaté medaile! V roce 120. výročí založení našeho klubu tak poprvé v jeho historii všech šest mládežnických týmů, tedy junioři, juniorky, dorostenci, dorostenky a starší žáci i žákyně, postoupilo do mistrovství Čech, z toho čtyři s titulem přeborníků kraje!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá štafeta, Roman Pazdera a další čtyři medaile na gigantu!

 

V Ostravě-Vítkovicích proběhlo dvoudenní mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, na němž bojovalo více než 30 mladých kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky