Jdi na obsah Jdi na menu

Vojtěch Slavík je osmý nejlepší žákovský vícebojař

Druhý srpnový víkend byl v termínové listině věnován mistrovství České republiky ve vícebojích žákovských kategorií. O úspěch na něm bojoval i kolínský starší žák Vojtěch Slavík.

V úvodní disciplíně prvního dne, běhu na 100 metrů překážek si vytvořil osobní rekord časem 15,06 s, a to znamenalo 11. příčku. Po hodu diskem, který patří k jeho slabším disciplínám a v němž hodil 27,60 m, se pořadím propadl, ale naopak ve skoku o tyči se přehoupl přes osobní maximum 340 cm a posunul se na průběžnou devátou pozici. Na ní i přenocoval, když v poslední sobotní disciplíně, hodu oštěpem, si vylepšil třetí osobní rekord hodem dlouhým 39,64 m. Na osmičku ale svěřenec Jiřího Robovského ztrácí jen tři body.

První nedělní disciplína, běh na 60 metrů, ale Vojtovi nevyšel zcela podle představ, když zaběhl za 7,99 s, tedy 15 setin za osobním maximem, a vrátil se na 11. příčku, na níž začínal i první den. Ve skoku dalekém dosáhl Vojtěch Slavík šestého nejdelšího skoku 578 cm a posunul se o jedno místo vzhůru. Po vrhu koulí ale přišel zase sestup pořadím, neboť výkon 9,56 m byl až sedmnáctým nejlepším. Ve výšce ale Vojta překonal 165 cm, což byl šestý nejlepší výkon a v závěrečném běhu na 1000 metrů se zmáčkl k osobnímu rekordu 3:04,74 min. a to jej nakonec vyneslo v závěru devítiboje na nejlepší umístění v celém průběhu závodu, když celkový zisk 4700 bodů znamenal kýženou osmou příčku.