Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Na krosovém šampionátu bez úspěchu

V soboru 25. listopadu proběhl v Dříteči letošní poslední atletický šampionát - mistrovství ČR mužů, žen, juniorů  a juniorek v přespolním běhu. Kolínsku atletiku celkem pět závodníků. Nikdo z nich ale nedosáhl na významnější umístění. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Josef Neček byl prezidentem vyznamenán medailí Za zásluhy!

 

Při letošním předávání státních vyznamenání prezidentem České republiky při příležitosti státního svátku 28. října zaznělo i jméno dlouho spojené s kolínskou atletikou. Ing. Josef Neček (nar. 4.11.1927) obdržel z rukou prezidenta Petra Pavla medaili Za zásluhy o stát v oblasti sportu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drozdův lesní běh vyhrál po patnácté Jiří Miler

 

V neděli 8. října se za podmračeného počasí uskutečnil na stadiónu Mirka Tučka již 97. ročník nejstaršího kolínského závodu - Drozdova lesního běhu. Na start 4200 metrů dlouhého závodu se postavilo 69 běžců a běžkyň.  Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý oddílový rekord Milana Janouška v maratónu

 

Vynikající výkon předvedl v neděli 1. října při jubilejním 100. ročníku Mezinárodního maratónu míru v Košicích kolínský vytrvalec Milan Janoušek, který dokázal vylepšit o více než minutu již 48 let starý kolínský historický rekord v této disciplíně, který držel časem 2:23:17,0 Jan Štrup!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborný výkon žákovských týmů se smolným koncem

Hodně smolný konec pro kolínské barvy měl poslední velký závod letošní dráhové sezóny, kterým bylo finále mistrovství České republiky družstev žáků a žákyň. To proběhlo v Praze na Děkance za příjemného atletického počasí. Kolínští mladí atleti předvedli výborný výkon, ale závěr utkání byl trpký, když oba týmy skončily na čtvrtém místě jen těsně za medailemi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští "spojaři" vyhráli krajské kolo Středoškolského poháru

 

Za nádherného počasí proběhlo v Kolíně krajské finále letošního ročníku Středoškolského atletického poháru. Protože náš kraj je v této soutěži jako jediný rozdělen na dvě části, utkala se v Kolíně o postup do republikového finále vítězné týmy z okresů Praha-východ, Mladá Boleslav, Nymburk, Kolín, Kutná Hora a Benešov a vybraná družstva z druhé příčky v okresním kole s nejvyšším počtem bodů. V krajském finále tak soutěžilo osm týmů chlapců a sedm družstev dívek. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci po velikém boji čtvrtí v republice!

 

Den po juniorkách nastoupil k finále mistrovství české republiky družstev v Olomouci kolínští dorostenci. Za podmračeného počasí předvedli výborný bojovný výkon a do posledních disciplín nečekaně bojovali o medaili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky jsou osmým nejlepším týmem v Česku

Plzeňský stadión hostil v sobotu 23. září za citelného chladu finále mistrovství České republiky družstev juniorů a juniorek, do něhož se probojovaly i kolínské juniorky vedené Jiřím Jakoubkem a Janou Šafránkovou. Absence zraněných a nemocných Justiny Špringrové a Sofie Bébrové i zdravotní potíže a slabší forma některých dalších ale odsunula stříbrný tým z mistrovství Čech spíše do role outsiderů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Antonín Adam a Kateřina Bílková výborně reprezentovali!

 

První víkendový den patřil v Trnavě mezistátnímu utkání žactva Slovensko - Slovinsko - Maďarsko - Chorvatsko - Česká republika. Poprvé v životě oblékli český reprezentační dres také dva zástupci kolínské atletiky - kladivář Antonín Adam a stýplařka Kateřina Bílková, kteří si nominaci vysloužili výraznými úspěchy na nedávném žákovském šampionátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně ve finále přeboru kraje páté

V sobotu 23. září se uskutečnilo finále letošního přeboru Středočeského kraje družstev mladších žáků a žákyň. Z kolínských týmů se více dařilo děvčatům, která obsadila pátou příčku, zatímco chlapci byli až desátí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Čtyři kolínské medaile z žákovského šampionátu!!

 

Za nádherného atletického počasí hostil břeclavský stadión poslední letošní šampionát na dráze - mistrovství České republiky žactva. Na něj se svými výbornými výkony do konkurence více než šesti stovek mladých atletů ze 147 českých a moravských klubů prosadilo v individuálních disciplínách 19 kolínských závodníků a další se představili ještě ve štafetách. A Kolíňáci byli jaksepatří vidět!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na žákovský šampionát je nominováno 19 Kolíňáků!

O víkendu se uskuteční v Břeclavi poslední letošní český šampionát na dráze - mistrovství České republiky žáků a žákyň. Na základě výkonnosti byli k účasti na šampionátu vybráni chlapci a dívky z celkem 148 českých a moravských klubů. Techničtí delegáti vybrali rekordní počet kolínských závodníků. Těch se představí v individuálních disciplínách devatenáct v 27 startech a navíc si nominaci vyběhly i všechny čtyři štafety. Sokol Kolín-atletika má tak jednoznačně nejvyšší zastoupení ze všech zúčastněných klubů, z nichž žádný další se nedostal nad dvacet startů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci v domácím prostředí stříbrní!

 

Jako poslední kategorie se o tituly mistrů Čech utkali v neděli 10. září dorostenci a dorostenky, a to v Kolíně na stadiónu Mirka Tučka. V domácím prostředí se kolínským dorostencům dařilo a k zisku zlatých medailí starších žákyň a stříbru juniorek a starších žáků přidali rovněž stříbrné medaile a samozřejmě i postup do finále mistrovství České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky mají stříbrné medaile z mistrovství Čech!

 

Pardubický stadión hostil v sobotu 9. září mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. Zatímco kolínští junioři, kterým chyběla celá řada opor, už při odjezdu věděli, že tentokrát o medaile a postup bojovat nejedou, juniorky posílené o nejlepší dorostenky tušily, že je sice čeká tuhý boj, ale postup do finále mistrovství ČR je reálný.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žákyně jsou mistryněmi Čech, žáci mají stříbro!

 

Velmi vydařenou sobotu mají za sebou týmy kolínských starších žákyň a žáků. Poté, co před týdnem postoupily z prvního a druhého místa z finále přeboru Středočeského kraje, dokázaly po výborném výkonu zopakovat stejné umístění i na mistrovství Čech, které proběhlo na bílinském stadiónu, a postoupily mezi deset nejlepších družstev na mistrovství České republiky!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

O víkendu na sedmi frontách

O tomto víkendu čekají důležitá utkání hned sedm kolínských celků. Všechna mládežnická družstva mají před sebou mistrovství Čech. Nejdále jedou starší žáci a žákyně, a to do Bíliny. Odjíždějí rovněž v sobotu od stadiónu a sraz mají již v 6.50 hod. Přispat si mohou junioři a juniorky, kteří ve stejný den jedou do Pardubic v 8.15 hod. Až v neděli svedou boj o medaile a o postup dorostenci a dorostenky, kteří nastoupí v domácím kolínském prostředí. Rovněž v neděli mužské béčko čeká poslední kolo krajského přeboru v Roztokách a tým odjíždí v 7.30 hod. od stadiónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mistrovství ČR družstev ženy desáté a muži jedenáctí

Mistrovství ČR týmů proběhlo letos v novém formátu 2.-3. září v Hodoníně. Oba kolínské týmy, které vyhrály svou prvoligovou skupinu, se zde utkaly se všemi extraligovými družstvy a vítězi dalších dvou skupin první ligy. Podle očekávání na týmy z měst, z nichž nejmenší je sedmdesátitisícové Kladno, a v nichž působí profesionální atleti včetně zahraničních akvizic, nestačily a obsadily desátou a jedenáctou příčku.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žákyně jsou přebornicemi kraje, žáci stříbrní

 

Berounský stadión přivítal v neděli 3. září deset nejlepších týmů starších žáků a žákyň ve finále letošního přeboru Středočeského kraje. Obě kolínská družstva si vedla výborně a zajistila si postup do mistrovství Čech, dívky ziskem titulu a chlapci stříbrnými medailemi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo postoupilo do finále přeboru kraje

Čtvrtým kolem skončila v Kutné Hoře základní skupinová část přeboru Středočeského kraje družstev mladšího žactva. Kolínská děvčata obsadila druhou příčku a ze stejného místa postoupila do finálového utkání, chlapcům se tentokrát kolo nepovedlo a skončili až pátí, přesto však svou skupinu vyhráli a postupují z první příčky. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská desítka přilákala 70 běžců

V neděli 27. srpna se uskutečnil už 17. ročník Kolínské desítky, na jehož startu se sešlo 70 běžců a běžkyň. Výrazné ochlazení, které přišlo ze soboty na neděli, samozřejmě všichni účastníci kvitovali. Při letošní absenci běžců a běžkyň z české špičky patřilo vítězství Drahomíru Randovi a Ivě Kroužilové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky