Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

O víkendu šest kolínských týmů startuje na mistrovství Čech!

 

Ve všech mládežnických kategoriích skončily letošní boje v přeboru Středočeského kraje, z nějž vždy první dvě družstva postoupila do bojů o medaile z mistrovství Čech, které se v kategoriích staršího žactva, dorostu i juniorů odehraje o nadcházejícím víkendu. Bojovat se bude také o postup do finálového závodu mistrovství České republiky. V letošním roce vůbec poprvé v historii kolínské atletiky se do mistrovství Čech probojovaly kolínské týmy ve všech šesti kategoriích!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Smolný den Kateřiny Šafránkové odsunul kolínské atletky na šesté místo

Foto: Eduard Erben

V neděli 10. září vyvrcholila letošní atletická sezóna družstev mužů a žen finálovým závodem mistrovství České republiky v Plzni. Mezi šestici nejlepších českých týmů se ze základní části extraligy probojovaly i kolínské ženy. Smolný den kapitánky Kateřiny Šafránkové je ale tentokrát i přes bojovný výkon těsně odsoudil až na konečnou šestou příčku.

 
Celý příspěvek

Kateřina Šafránková se po pěti letech dočkala medaile

Foto: Eduard Erben

Kolínské kladivářce se sice finálový závod mistrovství České republiky družstev žen vůbec nevyvedl, ale přesto Kateřina Šafránková zažila na plzeňském stadiónu velmi příjemné chvíle. Po pěti letech se totiž dočkala medaile z Evropského vrhačského poháru z černohorského Baru a plakety Českého atletického svazu za překonání českého rekordu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V neděli se bude v Plzni bojovat o týmové tituly

Foto: Jan Kucharčík

V neděli 10. září budou kolínské atletky bojovat v Plzni ve finále mistrovství České republiky družstev. Mezi šest nejlepších českých týmů postoupily z páté příčky po základní části extraligy a soupeři jim budou družstva USK Praha, AK Olymp Brno, SSK Vítkovice, PSK Olymp Praha a domácí AK Škoda Plzeň, tedy z mnohem větších měst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo je po jasném vítězství ve finále krajského přeboru

Foto: Antonín Morávek

Na čáslavském stadiónu ve Vodrantech se ve středu uskutečnilo třetí kolo skupiny B středočeského krajského přeboru družstev mladšího žactva. Soutěž jasně opanovaly oba kolínské týmy a mají tak již v podstatě jistý postup do finálového závodu, kam míří spolu s družstvy Kutné Hory, Čáslavi a Nymburka mezi chlapci a Čáslavi, Vlašimi a Nymburka v kategorii dívek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolíňáci s pěti tituly nejúspěšnějším klubem MČR do 22 let!

Foto: Eduard Erben

První zářijový víkend patřil kategorii mužů a žen do 22 let, která bojovala o tituly mistrů České republiky v pražském Edenu. Kolínskou atletiku zastupovalo 15 atletů a atletek, kteří prošli výběrem technických delegátů. Medailové ambice měli především sprinteři Helena Jiranová, Štěpán Hampl a Zdeňka Seidlová, mílařka Renata Vocásková a tyčkařka Zuzana Pražáková. 

 
Celý příspěvek

Žáci i v lijáku předvedli kvalitní výkony

 

Jak krásným letním počasím skončil měsíc srpen, tak tím nejhorším podzimním začalo září. A doplatili na to starší žáci, kteří měli 1. září absolvovat v Kolíně 4. kolo krajského přeboru. Vzhledem k hustým provazům deště bylo na úvodní poradě vedoucích družstev odhlasováno, že se mistrovský závod ruší, postup do mistrovství Čech si týmy Kolína a Kladna zajistily podle předchozích kol a závod proběhne pouze jako mítink pro ty, kteří i v počasí, do nějž by "psa nevyhnal", chtějí soutěžit.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Junioři, juniorky a dorostenci přeborníky kraje!

Foto: Klára Tučková

Poslední kolo krajského přeboru družstev juniorů a dorostu proběhlo za horkého počasí v čáslavských Vodrantech. Zatímco o prvním místě kolínských chlapeckých týmů už v podstatě bylo rozhodnuto po prvních dvou kolech stejně jako o postupu dorostenek z druhé příčky, juniorky čekal boj s družstvy Berouna a Staré Boleslavi o dvě postupová místa na mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová startovala na berlínském ISTAFu

 

Helena Jiranová startovala o víkendu na tradičním světovém mítinku ISTAF v německé metropoli. Jako členka české štafety na 4x100 metrů, která běžela ve složení Klára Seidlová, Helena Jiranová, Martina Hofmanová a Jana Korešová, vybojovala ve světové konkurenci sedmé místo v čase 44,61 s. Vítězkami se staly domácí Němky (42,17) před Američankami (43,07) a Švýcarkami (43,37).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínskou desítku vyhráli Schejbal a Veigertová

Foto: Luboš Hájek

Nejen s desetikilometrovou tratí a teplým počasím se museli v sobotu 26. srpna potýkat účastníci 11. ročníku Kolínské desítky, ale na běžce v lesoparku Borky zaútočil také roj sršňů, takže někteří museli být po jejich bodnutí ošetřeni. Kolize závodu s ligovými boji se sice neodrazila na počtu účastníků, vždyť 120 startujících je druhý nejvyšší počet v historii tohoto běhu, ale na špici chyběla vyšší kvalita.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští atleti udrželi prvoligovou příslušnost

Foto: Antonín Morávek

Když v prvním kole prvoligové soutěže skončili kolínští muži třetí jen pár bodů za vítězem, nikdo netušil, že před posledním čtvrtým kolem budou mít vážné sestupové starosti. Do Jablonce nad Nisou odjížděli s obavami, neboť měli pouze dvoubodový náskok na domácí a řadu výpadků v sestavě. Navíc v případě propadu na sestupovou příčku hrozila povinnost uspořádat 9. září v Kolíně baráž o setrvání v I. lize.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kvalitní velkou cenu Kolína ozdobily sprinty

Foto: Antonín Morávek

Už 81. ročník Velké ceny města Kolína proběhl ve středu 23. srpna za ideálního atletického počasí a ozdobila jej celá řada výborných výkonů. Kvalitní podívanou přinesly především závody ve sprinterském trojboji mužů a žen, ale k vidění byla celá řada dobrých výkonů i v dalších disciplínách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Již zítra se na Velké ceně Kolína představí závodníci české špičky

 

Už dnes proběhne na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách 81. ročník jednoho z nejstarších závodů v naší republice - Velké ceny města Kolína. A vzhledem k očekávanému ideálnímu atletickému počasí a předběžným přihláškách závodníkům z české špičky se můžeme těšit na kvalitní mítink.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zdeňka Seidlová posunula oddílový rekord na 300 metrů

 

Sérií regionálních mítinků se zvolna rozbíhá druhá polovina tuzemské atletické sezóny. Na nich se představili i někteří kolínští atleti. V Domažlicích se dva týdny před šampionátem mužů a žen do 22 let blýskla Zdeňka Seidlová, která na doplňkové trati 300 metrů posunula časem 39,06 s o jedinou setinku kolínský historický rekord Heleny Jiranové a na mítinku tuto trať vyhrála.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína již tuto středu

 

Podzimní část atletické sezóny zahájí na kolínském stadiónu už 81. ročník tradiční Velké ceny města Kolína. Po desítkách let se tento mítink letos přesunul kvůli kolizi s ligovými boji z nedělního termínu na středu 23. srpna od 15.30 hod. Kolínští diváci se mohou těšit na kvalitní atletiku a třešničkou na dortu bude i start osmé kladivářky z nedávného mistrovství světa v Londýně Kateřiny Šafránkové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijetí Kateřiny Šafránkové na kolínské radnici

Foto: Jana Martínková

Ihned po příletu z mistrovství světa v Londýně zamířila úspěšná reprezentantka České republiky a Sokola Kolín-atletika na pozvání vedení našeho města na kolínskou radnici. Zde přijali osmou nejlepší kladivářku světa za přítomnosti zaměstnanců městského úřadu oba místostarostové Michael Kašpar a Tomáš Růžička.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková je osmá na světě!!!

Foto: Eduard Erben

Obrovského úspěchu se dočkala na mistrovství světa v Londýně Kateřina Šafránková. Do finálového závodu nastupovala s nejhorším osobním rekordem ze všech finalistek, a tak věděla, že může v tomto závodě jenom překvapit. A to se jí podařilo hned prvním pokusem dlouhým 71,34 m!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková je ve finále světového šampionátu!!!

Foto: CPA Czech Photo Agency

Přesně pět minut po půl jedenácté londýnského času zahájila skupina A, v jejíž sestavě byla i kolínská kladivářka Kateřina Šafránková, svůj boj v kvalifikaci na mistrovství světa. Cesta do finále z pole celkem 32 nejlepších kladivářek byla pro svěřenkyni Dušana Krále jasná. Buď přehodit kvalifikační limit, nebo se vejít do nejlepší dvanáctky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MS Londýn - CPA Czech Photo Agency

Kateřina Šafránková nastupuje ke kvalifikaci v sobotu v 11.35 hod.

Foto: CPA Czech Agency

Ke svému prvnímu životnímu startu na mistrovství světa nastoupí Kateřina Šafránková v kvalifikační skupině A v 10:35 hod. londýnského času, tedy v 11:35 hod. času našeho. Kvalifikační limit byl stanoven na 71,50 m, pokud jej nesplní 12 a více závodnic, postoupí nejlepší dvanáctka v součtu obou kvalifikačních skupin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová znovu posunula sprinterské rekordy!

Foto: Denisa Kisialová

Helena Jiranová znovu prokázala aktuální skvělou formu, tentokrát na mezinárodním Josko běžeckém mítinku v rakouském Andorfu, kde startovala na obou hlavních sprinterských tratích 100 a 200 metrů. Na obou vzdálenostech si dokázala hladce poradit s kvalitní konkurencí a zároveň znovu vylepšila osobní i kolínské historické rekordy!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky