Jdi na obsah Jdi na menu

Přípravka bronzová ve finále krajského přeboru

Letošní finále přípravek se po několika letech přesunulo ze Staré Boleslavi na stadion TJ Lokomotivy Beroun. Přesun to byl pro kolínský desetičlenný tým příznivý. Skvělou atmosféru a výborné výkony kazilo snad jen sychravé podzimní počasí. To však kolínský tým neodradilo v boji o každé místo ve výsledkové listině mezi 17 týmy a 170 závodníky z celého Středočeského kraje. Systém bodování počítal vždy osm nejlepších závodníků z každého družstva v dané disciplíně součtem výkonů jednotlivých závodníků.

Na berounský stadión se vydal hájit kolínské barvy tým ve složení Sofie Bébrová, Aneta Benešová, Jaroslav Hnida, Ema Hrabáková, Vojtěch Kofroň, Lukáš Meloun, Kryštof Šantrůček, Amálie Schederová, Jakub Solom a Josef Vonšovský.

7.jpg

Nejprve se kolínští atleti představili v hodu raketkou. Nejdelší hody předvedl Josef Vonšovský, který s výkonem 36,24 m skončil na třináctém místě, Kryštof Šantrůček s 35,31 m na místě devatenáctém a Ema Hrabáková, která skončila třicátá sedmá za 31,60 m. Tato disciplína přinesla v součtu všech závodníků pro Kolínské 130 bodů a páté místo mezi týmy.

1.jpg

Další disciplínou byl sprint na 50 m. V tom se nejlépe vedlo Sofii Bébrové, která za skvělý výkon a osobní rekord 7.66 s skončila celkově čtvrtá a první mezi dívkami. Dále kolínské barvy nejlépe hájil Lukáš Meloun, který doběhl osmnáctý za 7.86 s a Aneta Benešová, dvacátá za 7.87 s. Celkově sprint na 50 m vynesl kolínskému družstvu 150 bodů a třetí místo mezi týmy.

2.jpg

Třetí disciplínou byl skok do dálky, kde se kolínským vedlo výborně. Téměř všichni členové týmu si skočili osobní rekordy, nejen díky povzbuzování a hecování se mezi sebou.  Vynikající sportovní atmosféru vytvořili také rodiče závodníků, a dopomohli tak k jejich lepším výkonům. Ty tak před závěrečnou štafetou napověděly, jaké jsou možné kolínské medailové šance v celkovém součtu. Nejlépe zaskákal Kryštof Šantrůček, který v novém osobním rekordu 424 cm skončil celkově sedmý. Za ním na osmém místě skončil Jaroslav Hnida za 421 cm, taktéž v novém osobním rekordu. Třetí nejlepší z týmu byl Lukáš Meloun s 417 cm, což znamenalo jedenácté místo. Skok vynesl se součtem 160 bodů kolínským druhé místo mezi týmy.

4.jpg

3.jpg

Poslední zbývala štafeta na 8x200 m, která již tradičně bývá silnou disciplínou kolínských závodníků. Ambice týmu se také potvrdily a během dramatického závodu se oddělila skupinka třech nejsilnějších štafet ve složení Neratovice, Stará Boleslav a Kolín. Ty nenechali nikoho na pochybách, kdo si to rozdá o přední příčky. V napínavém souboji nakonec kolínská štrafeta doběhla druhá za štafetou Neratovic a před třetí Starou Boleslaví. V celkovém součtu to znamenalo dalších 160 bodů, celkem tak Kolínští nasbírali rovných 600 bodů.

6.jpg

Ty jim oproti loňskému zklamání z čtvrtého tentokrát na třetí příčku stačily, a tým si tak mohl vychutnat krásné bronzové medaile a zaslouženou třetí příčku.

 

Kompletní výsledky zde.

 

8.jpg

9.jpg

10.jpg

12.jpg