Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Helena Jiranová je nominována na mistrovství světa štafet!

Předsednictvo Českého atletického svazu schválilo nominaci reprezentantů na nadcházející mistrovství světa štafet, které bude ve dnech 11.-12. května hostit japonská Jokohama. Mezi patnáctkou českých sprinterů a sprinterek, kteří budou bojovat na tomto šampionátu i o nominaci na mistrovství světa v Dauhá, figuruje i jméno kolínské odchovankyně Heleny Jiranové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Máme 19 nových rozhodčích III. třídy!

Na konci března proběhlo na našem stadiónu školení rozhodčích atletiky III. třídy. Je víc než potěšitelné, že se náš sbor rozhodčích, který čeká v letošním roce více než 50 závodů, rozrostl o dalších devatenáct členů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz se z mistrovství světa vrátil s dvěma medailemi!

V polské Toruni se v posledním březnovém týdnu utkali na halovém mistrovství světa v pětiletých kategoriích veteráni. Kolínskou atletiku reprezentoval v závodech, které na rozdíl od klasického halového šampionátu obsahují v programu i dlouhé hody, Pavel Peňáz. Tomu jen pár dnů chybí do oslav padesátin, a tak musel ještě bojovat v kategorii M45 proti i o pět let mladším soupeřům.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na MČR v přespolním běhu nejlépe Mojmír Pavlík

Poslední březnovou sobotu se v mladoboleslavské Štěpánce sešli nejlepší čeští běžci z 97 (!) klubů, aby bojovali o tituly mistrů České republiky v přespolním běhu v kategoriích mladšího a staršího žactva a dorostu. Kolínskou atletiku na něm reprezentovala čtveřice mladých závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Byly zvoleny nové orgány T. J. a oddílu

Na valné hromadě Tělocvičné jednoty Sokol Kolín - atletika byly v pátek 22. března v sále kolínského CEROPu zvoleny nové orgány T. J. i oddílu. Starostkou jednoty byla pro období příštích tří let zvolena Mgr. Vlasta Šlezová, místostarostou Mgr. Jiří Tuček a jednatelem Mgr. Antonín Morávek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kandidáti do orgánů T.J. a oddílu

Ve středu 20. března 2019 skončila lhůta pro podání kandidatury do orgánů Tělocvičné jednoty Sokol Kolín-atletika a oddílu atletiky. Na jednotlivé funkce kandidují na valné hromadě jednoty a oddílu 22. března tito kandidáti:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští běžci získali na přeboru kraje pět medailí

V rámci populárního Běhu sady Vodranty proběhl v neděli 17. března v Čáslavi letošní přebor Středočeského kraje v přespolním běhu. Kolínská výprava na něm vybojovala pět medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Valná hromada T.J. Sokol Kolín-atletika - pozvánka

Valná hromada Tělocvičné jednoty Sokol Kolín-atletika a oddílu atletiky se uskuteční 22. března 2019 od 16 hodin v Centru rozvoje podnikání Kolín (vchod z nádvoří kolínského zámku). Pozvánku s programem valné hromady a seznam delegátů naleznete dále v článku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přihlášky na příměstské tábory otevřeny

 

Veškeré informace a přihlášky naleznete v sekci TÁBOR.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci a žákyně přivezli čtyři finálová umístění

 

Letošní poslední halový atletický šampionát hostila ostravská hala a o tituly bojovali žáci a žákyně. Kolínskou atletiku ve srovnání se šampionátem dorostu a juniorů tentokrát reprezentovala v individuálních disciplínách menší výprava 4 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na žákovský šampionát je vybráno pět Kolíňáků

O nadcházejícím víkendu se uskuteční letošní poslední halový šampionát - mistrovství České republiky v kategorii žáků a žákyň. V ostravské hale se představí také pětice vybraných kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jakub Vítek zlatý, Stanislav Jíra, Denisa Pešová a štafeta dorostenek stříbrní!

 

Nakonec 25 mladých kolínských atletů se představilo na letošním halovém gigantu – mistrovství České republiky juniorů a dorostu – v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce v konkurenci 749 závodníků ze 118 klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na "gigant" se může chystat 24 kolínských atletů!

V úterý odpoledne byla technickým delegátem letošního halového "gigantu", tedy mistrovství České republiky juniorů a dorostu, odtajněna tajenka, kdo z kolínských atletů si vybojoval právo víkendového startu mezi šestnáctkou (ve sprintech čtyřiadvacítkou) nejlepších Čechů. V klidu se nakonec může několik posledních dnů připravovat 24 Kolíňáků!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Matyáš Dalecký a Šárka Vachata vybojovali na šampionátu stříbro!

Foto: Adolf Horsinka

Nakonec deset Kolíňákû se v individuálních disciplínách představilo na letošním mistrovství ČR v ostravské hale, když z pozice náhradníka se do soutěže koulařů dostal i Pavel Krejča.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu mužů a žen se představí devět kolínských atletů

V úterý byl zveřejněn seznam mužů a žen, kteří mají právo startu na letošním tuzemském vrcholu sezóny - Mistrovství České republiky. To proběhne o tomto víkendu v Ostravě a představí se na něm devět kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Czech Indoor Gala si nejlépe vedl Štěpán Hampl

Foto: Aleš Gräf

Na největším tuzemském mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala, který proběhl v úterý 12. února v ostravské hale, se představila pětice kolínských sprinterů. Tři z nich startovali v národním programu, Štěpán Hampl a Stanislav Jíra potom v programu hlavním. Nejlepší výkon na hvězdně obsazeném mítinku předvedl Štěpán Hampl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V anketě Sportovec Kolína 2018 posbírali naši členové 13 ocenění!

 

V úterý 7. února se v Městském divadle Kolín uskutečnilo tradiční slavnostní předávání nejlepším z ankety Sportovec Kolína 2018. Našim atletům se podařilo vybojovat celkem 13 ocenění, což znovu dokumentuje výsadní postavení atletiky mezi kolínskými sporty.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Denisa Pešová překonala 180 cm!

 

O uplynulém víkendu začal kolotoč atletických halových šampionátů republiky mistrovstvím ve vícebojích a chůzi. Kolínská atletika zde letos zastoupení neměla, a tak první Kolíňáci vstoupí do boje o medaile až za týden, kdy se utkají v Ostravě nejlepší Češi v kategoriích mužů a žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nejlepší výkony uplynulého týdne

Už jen týden zbývá do uzavření nominace na halové atletické mistrovství ČR mužů a žen, o týden více mají na podání co nejkvalitnějšího výkonu junioři a dorost. Vzhledem k ubývajícím startovním příležitostem startovali kolínští atleti v uplynulém týdnu jen na mezinárodním atletickém mítinku v Otrokovicích a na přeboru Prahy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladšímu žactvu se příliš nedařilo

Letošní poslední halový přebor Středočeského kraje absolvovali v sobotu na pražském Strahově mladší žáci a žákyně. Kolínské výpravě se v konkurenci 300 závodníků z 21 oddílů našeho kraje tentokrát příliš nedařilo a v medailovém pořadí obsadila až osmou příčku se ziskem dvou medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky