Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Tomáš Puczek na Středoškolském výškařském poháru 194 cm

 

V úterý 6. února proběhl v tělocvičně 3. ZŠ Kolín letošní ročník halového Středoškolského výškařského poháru, kterého se zúčastnili skokané z 8 středních škol. Závod se skvěle vydařil především junioru Tomáši Puczkovi, který si dokázal posunout své osobní maximum na 194 cm.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeboru Prahy kvalitně Buranská, Seidlová i Pešová

 

O víkendu proběhl v pražské Stromovce otevřený halový přebor Prahy dospělých, juniorů a dorostu, kterého se zúčastnila i výprava kolínských atletů. Před nadcházejícími vrcholy domácí sezóny se v kvalitním světle představily především trojskokanka Šárka Buranská, sprinterka Zdeňka Seidlová a výškařka Denisa Pešová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ptejte se on-line Matyáše Daleckého

Ve čtvrtek 1. února mezi 14. a 15. hod. bude on-line odpovídat na dotazy čtenářů Kolínského deníku výškař Matyáš Dalecký. Otázky můžete zadávat na tomto odkazu: 

https://kolinsky.denik.cz/ostatni_region/ptejte-se-on-line-atleta-matyase-daleckeho-20180129.html

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tabulky 2017

 

V přiloženém souboru se můžete seznámit s výroční zprávou naší T.J. a našeho oddílu atletiky a tabulkami výkonů za uplynulý rok 2017. Tabulky_17_web.pdf

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští atleti na hvězdném Czech Indoor Gala

Foto: Aleš Graf

Největší letošní tuzemská halová událost - hvězdný ostravský mítink Czech Indoor Gala - proběhl i s kolínskou účastí. Na závodech, kde se představili špičkoví atleti z 32 zemí světa, se totiž s nejlepšími sprintery světa utkal na nejkratší sprinterské trati Štěpán Hampl a v národním programu se prezentovali Stanislav Jíra, Jana Šafránková, Tadeáš Krakuvčík a Martin Coubal.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý oddílový rekord Štěpána Hampla na Jablonecké hale

 

Skvělé představení předvedli na letošním ročníku tradičního mítinku Jablonecká hala sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka. Vynikající výkon ukázal především junior Štěpán Hampl, který dokázal hned dvakrát posunout historický oddílový rekord v běhu na 60 metrů jak v kategorii juniorů, tak mužů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Olympcupu rychlý čas Standy Jíry

 

Úterního 3. Olympcupu se v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce zúčastnila tréninková skupina Antonína Morávka. Jednoznačně nejkvalitnějším výkonem byl velmi rychlý nový osobní rekord loňského stříbrného halového dorosteneckého medailisty Stanislava Jíry na 60 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo přivezlo z přeborů kraje 15 medailí

 

O den později než dospělí, junioři a dorost se utkali v hale na pražském Strahově o tituly atletických přeborníků Středočeského kraje starší žáci a žákyně. V konkurenci téměř 400 závodníků bylo k mání ve 22 disciplínách celkem 66 medailí. Mladí kolínští závodníci jich vybojovali stejně jako loni 15 a z toho bylo 6 medailí zlatých spojených s tituly krajských přeborníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dospělí a mládež získali na přeboru kraje 10 titulů

 

První mistrovský závod letošní sezóny - přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu – se odehrál uplynulou sobotu v přetlakové hale na pražském Strahově. Atleti Sokola Kolín-atletika na něm vybojovali 26 medailových umístění, z toho 10 prvních míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vynikající výška Denisy Pešové!

 

Při svém prvním letošním startu se svěřenkyně trenéra Ratislava Šediny dorostenka Denisa Pešová blýskla neskutečným zlepšením osobního rekordu. V pražské hale Otakara Jandery na 1. Olympcupu zdolala ve výškařském sektoru laťku ve výšce 179 cm, a svůj osobní rekord tak posunula rovnou o 6 cm.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Halovou sezónu jsme začali v Chemnitzu

 

Do letošní halové sezóny naskočili kolínští mladí atleti účastí na mládežnickém mítinku v německém Chemnitzu. Početná výprava si v úvodu sezóny vedla velmi dobře, když kolínští závodníci vybojovali šest vítězství, tři druhá a osm třetích míst a padly i některé osobní rekordy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé výkony kladivářů na Silvestrovském házení!

 

Letos poprvé se se starým rokem v poslední den roku neloučili jen kolínští běžci tradičním Silvestrovským krosem, ale hned po skončení tohoto běhu stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách ovládli kladiváře v 1. ročníku Silvestrovského házení. Podmínky byly pro závod příznivé, když rtuť teploměru vystoupala až na 11 stupňů, a především kolínští kladiváři Dominik Král a Jan Balát předvedli uprostřed zimní přípravy vynikající výkonnost.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

58. ročník Silvestrovského běhu pro Milana Janouška

 

Letošní 58. ročník tradičního Silvestrovského běhu proběhl za teploty 10˚ C, ale po nočním dešti na rozbahněné trati. Právě déšť, který se spouštěl z oblohy ještě půl hodiny před startem, způsobil to, že nepadl účastnický rekord. Na startovní čáře se tentokrát tísnilo 271 běžců a běžkyň, tedy o 35 méně než při rekordním ročníku před dvěma lety. Fotogalerie St. Valty

Výsledky - Silvestrovský_běh_17.xlsx

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Silvestrák_17

PF 2018

pf_4.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbro Šafránkové a Konvaliny z Vánoční haly

 

V nafukovací hale na Strahově proběhl v sobotu 16. prosince za účasti 330 žáků a žákyň už 42. ročník tradičního mítinku Vánoční hala. Kolín na něm zastupovala tentokrát skromnější výprava 6 závodníků a závodnic. I tak se ale atleti v tradičních modrobílých dresech nevraceli bez medailových úspěchů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přes 250 závodníků na 10. ročníku Vánoční laťky

 

Právě včas skončila rekonstrukce sportovní haly SOŠ informatiky a spojů Kolín, aby mohl proběhnout letošní už 10. ročník Vánoční laťky pro žáky základních škol a soutěže O nejrychlejšího páťáka. O čilý závodní ruch se postaralo více než 250 startujících!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pohárový double kolínských mládežnických týmů

 

V neděli 10. prosince se na pražském Strahově uskutečnil halový Středočeský pohár družstev mládeže za účasti 12 týmů chlapců a 11 celků děvčat. Kolínští závodníci si vedli výborně a potvrdili letošní úspěchy, když  chlapci zvítězili o propastných 110 bodů a dívky v dramatickém závěru v boji o prvenství zdolaly atletky z Berouna.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žákyně výrazně přispěly ke stříbru našeho kraje

V pražské hale Otakara Jandery ve Stromovce proběhlo v sobotu mezikrajové utkání staršího žactva . Mnohem lépe se dařilo středočeským žákyním, které vybojovaly stříbro, zatímco žáci skončili na deváté příčce. Ve středočeském výběru se rozhodně neztratili ani kolínští závodníci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atlety Kolína Kateřina Šafránková, Štěpán Hampl a Natálie Olivová

 

V posledním listopadovém večeru byly slavnostně v kolínském hotelu Theresia odtajněny výsledky letošní ankety Atlet Kolína 2017. Před stopadesátičlenným publikem byli oceněni nejlepší závodníci v kategorii dospělých, ve společné kategorii mládeže a v kategorii žactva. Zároveň byli  také vyhlášeny Talenty Sportovního střediska Kolín a byl odměněn tým letošních mistrů České republiky v kategorii dorostu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Atlet Kolína 2017 - L. Kupka

Roman Pazdera osmý na MČR v přespolním běhu

 

Letošní poslední mistrovství České republiky - šampionát v přespolním běhu - přivítaly Dlouhoňovice, malá obec v Orlických horách. Kolínskou atletiku, která vzhledem k rovinatým terénům v Polabí ve své historii příliš úspěchů v této atletické disciplíně nezaznamenala, reprezentovala tentokrát čtveřice svěřenců trenérky Jany Šedinové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky