Jdi na obsah Jdi na menu

Zveme vás na 65. ročník Polabských závodů

Ve středu 1. května proběhne už 65. ročník Polabských závodů, který startuje ve 14 hodin. Kolínští organizátoři věří, že se jim i přes brzký termín podaří na kolínský stadión přilákat českou špičku jak v kategorii mužů a žen, tak v kategoriích mládeže, a do ochozů početnou diváckou kulisu. 

Hlavních disciplín mítinku je šest. V kategorii mužů jde o závod v běhu na 100 metrů, 74. ročník Memoriálu Rudy Plešingera v běhu na 400 metrů, 29. ročník Memoriálu Mirka Tučka v běhu na 1000 metrů a 3. ročník Memoriálu Václava Širce v hodu oštěpem. Hlavními a finančními cenami dotovanými disciplínami v ženské kategorii jsou hod kladivem, který díky startu české rekordmanky Kateřiny Šafránkové slibuje vynikající výkony, a skok vysoký. 

Finanční prémie budou připraveny i pro vítěze 48. ročníku Memoriálu Josefa Holečka v běhu na 3000 metrů a 43. ročníku Václava Stárka ve vrhu koulí. Zkrátka nemusí přijít ani vítězové rámcových disciplín, kterými jsou u mužů běh na 110 m překážek, skok daleký a skok vysoký a v ženské kategorii běhy na 100 m, 300 m, 600 m a 100 m překážek, skok daleký, hod oštěpem a vrh koulí. Za překonání rekordu stadiónu je totiž v každé z disciplín vypsána prémie 2000,- Kč. Při kvalitě rekordů kolínského stadiónu Mirka Tučka v Borkách to ale nikdo z vítězů nebude mít jednoduché.

Organizátoři tohoto mítinku pevně věří, že si podívanou na kvalitní českou atletiku na startu s nejlepšími domácími závodníky nenechají ujít ani kolínští sportovní příznivci a přijdou do ochozů stadiónu Mirka Tučka v Borkách závodníky povzbudit. Vstup je tradičně zdarma!