Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Mladší žactvo vyhrálo i 2. kolo KP

V pátek 2. června proběhlo na kolínském stadiónu 2. kolo přeboru Středočeského kraje skupiny B družstev mladšího žactva. Za krásného počasí dominovaly domácí týmy v kategorii chlapců i dívek, druhá místa obsadili zatím neoficiálně chlapci Nymburka a děvčata Čáslavi a na třetí příčce skončili chlapci z Kutné Hory a dívky z Nymburka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužům se ve druhém kole vůbec nedařilo

Ačkoli po vydařeném startu kolínských atletů do letošního ročníku prvoligové soutěže, kdy v 1. kole skončili na 4. místě jen několik bodů od druhé příčky, se zdálo, že loňské sestupové starosti týmu jsou minulostí, druhé kolo ukázalo opak. V Novém Městě nad Metují se družstvu vedenému Michalem Satrapou vůbec nedařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští atleti na mítinku Praga Academica

V úterním večeru se uskutečnil na strahovském stadiónu Přátelství 52. ročník tradičního mítinku Praga Academica, jehož se zúčastnili necelých 10 dnů před vrcholem domácí sezóny i přední kolínští atleti. Černé bouřkové mraky, občasný déšť a měnící se vítr ale ubraly z kvality výkonů, a tak tentokrát žádné rekordy nepadaly. I tak ale byla vidět v kolínském podání velmi kvalitní vystoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová má životní formu!

Svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová má v těchto dnech životní formu. Po osobních a kolínských historických rekordech, které zaběhla v uplynulých týdnech na 100 a 200 metrů se jí  skvěle dařilo i na přeboru Prahy mužů a žen v závěru týdne minulého.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Jičíně padaly osobní rekordy

V sobotu 27. května startovala skupina dorostenců a juniorů A. Morávka v Jičíně v rámci krajského přeboru Libereckého kraje. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Kolíně bojovali kladiváři v Memoriálu Josefa Hájka

 

Za krásného téměř letního počasí se v Kolíně uskutečnil 2. ročník Memoriálu Josefa Hájka v hodu kladivem. Časový pořad závodu zahájil už v 10 hodin, kdy svoji soutěž započali žáci a žákyně, o hodinu později přišla na řadu kategorie dorostu, v pravé poledne začali svou soutěž junioři a juniorky, ve 13 hodin pak přišla na řadu výborně obsazená soutěž žen a o půl třetí hlavní soutěž mužů za účasti kompletní české špičky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Hájek

Mladí vícebojaři usilovali o české tituly

 

Aktualizováno Neděle 20:00 - Od pátku do neděle proběhlo v Olomouci mládežnické mistrovství České republiky ve vícebojích. Na šampionátu měla čtyřnásobné zastoupení i kolínská atletika, kterou reprezentovali dorostenec Jindřich Semotam, starší žákyně Natálie Olivová a mladší žáci Šimon Kratochvíl a Antonín Tvrzník.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín v sobotu uvidí nejlepší české kladiváře!

Už tuto sobotu proběhne na kolínském stadiónu 2. ročník Memoriálu Josefa Hájka v hodu kladivem, jehož pořadatelem je ASK Slavia Praha. Závod je vypsán pro všechny kategorie od žactva až po dospělé a diváci, kteří na závod dorazí, mohou na vlastní oči obdivovat i výkony nejlepších českých kladivářů současnosti na čele s bronzovým z mistrovství světa Lukášem Melichem či českou rekordmankou Kateřinou Šafránkovou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín hostil krajské finále Poháru rozhlasu

Ve středu 24. května proběhlo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách letošní krajské finále největší atletické náborové soutěže Poháru rozhlasu. Nejlepší školy z východní části Středočeského kraje se snažily nasbírat kvalitou výkonů co nejvyšší bodový zisk, aby si zajistily postup do celostátního finále soutěže, jíž se účastní desetitisíce žáků základních škol. Organizátoři ze Sokola Kolín-atletika se za vydatné pomoci žáků ze 7. ZŠ Kolín Masarykova zhostili pořádání tohoto nelehkého závodu velmi dobře. Fotogalerie

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné výkony kolínských atletů na Memoriálu Ludvíka Daňka

 

V úterý 23. května proběhl v Turnově velmi kvalitně obsazený tradiční mítink Memoriál Ludvíka Daňka. Na něm startovali i příslušníci špičky kolínské atletiky a vedli si výborně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atletickým žákům se přebor kraje vydařil

 

Téměř 600 závodníků se v neděli sešlo na kladenském Sletišti na přeboru Středočeského kraje kategorií staršího a mladšího žactva. A podobně jako loni se závod kolínským mladým nadějím vydařil, i když postrádali několik adeptů medailových umístění jako Jiřího Šámala, Jana Vilíma, Vojtěcha Teplého či Kristýnu Šlehubrovou. Vybojovali totiž jako nejúspěšnější středočeský klub 36 medailí, z nichž 12 bylo zlatých!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: KP_zci

Na přeboru kraje úspěšně i bez většiny špiček

 

V sobotu 20. května se ve staroboleslavské Houštce uskutečnil letošní atletický přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. V chladném a podmračeném počasí postrádali kolínští atleti většinu špiček, když nestartovali Kateřina Šafránková, Helena Jiranová, Matyáš Dalecký, Štěpán Hampl, Renata Vocásková, Zdeňka Seidlová či Jakub Vítek. I tak vybojovali atleti a atletky v modrobílém 42 umístění na stupních vítězů, z toho 18 prvních míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Krajský přebor

3. vrhačský čtvrtek

Za krásného téměř letního podvečera proběhl 18. května již třetí letošní vrhačský čtvrtek, na kterém se sešla téměř dvacítka vrhačů. Ačkoli rekordy tentokrát nepadaly, k vidění byla řada kvalitních výkonů, a to i v podání domácích kolínských závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel František Taftl

V sobotu 13. května zemřel náhle ve věku nedožitých 77 let někdejší vynikající závodník našeho oddílu František Taftl. Poslední rozloučení s výborným tyčkařem a překážkářem konce padesátých a šedesátých let se uskuteční v pátek 19. května ve smuteční obřadní síni na Gothardě v Hořicích. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo bojovalo o pětibojařské tituly

Za krásného počasí se na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách odehrály boje mladších žáků a žákyň o tituly přeborníků Středočeského kraje, skupina východ, v pětiboji. Zároveň to byla pro mladé atlety jedna z mála příležitostí předvést takový výkon, kterým by se nominovali na mistrovství České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Extraligové atletky na hraně postupu

Foto: Eduard Erben

Systém letošní Česká spořitelna atletické extraligy doznal podstatných změn. Po úvodních dvou kolech pouze první šestice postoupí do finále – Mistrovství ČR – při zachování dosažených hlavních bodů, zatímco sedmý a osmý tým čeká baráž s šesti prvoligovými celky z prvých dvou míst tří skupin. První kolo, konané na pražské Julisce, mělo napovědět, jaké šance kolínské družstvo v soutěži, jejíž úroveň se viditelně zvedla, má.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští atleti bojují o postup

Zatímco v loňském roce se prvoligovému týmu kolínských atletů vůbec nedařilo a v druhé nejvyšší české soutěži je zachránilo až odmítnutí této soutěže jedním z druholigových družstev s právem postupu, letošní ročník muži v modrobílém zahájili mnohem lépe. Na královéhradeckém stadiónu dokonce až do posledních chvil sahali po druhé příčce, zaručující po čtyřech kolech postup do baráže o extraligu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na starém mostě vyvrcholila Polabská výškařská tour

V neděli 7. května v rámci zábavného programu vyvrcholila letošní Polabská výškařská tour finálovým závodem. Před diváckou kulisou se nejvýše mezi chlapci dostal Tomáš Puczek, který je už ale středoškolákem, jenž překonal laťku ve výši 185 cm, a Barbora Hrodková, která se stala vítězkou v kategorii žákyň 9. třídy výkonem 145 cm.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Špičkové mládežnické výkony na Youth Athletics

 

Téměř 300 závodníků z 32 českých klubů startovalo na letošním ročníku mládežnického mítinku Youth Athletics – Sokol Grand Prix, který proběhl na kolínském stadiónu v pondělí 8. května. Ve 40 disciplínách v kategoriích staršího žactva a dorostu si výborně vedli i mladí domácí atleti, kteří vybojovali v kvalitní konkurenci 7 zlatých, 9 stříbrných a 7 bronzových medailí. Velká fotogalerie Jiřího Kotase zde.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Youth

Skvělá stovka Heleny Jiranové v Olomouci

Dva kolínští sprinteři, Helena Jiranová a Aleš Moravec, startovali o pondělním státním svátku na tradiční Velké ceně Olomouce. Původně měl v plánu start na tomto mítinku i Matyáš Dalecký, ale zranění nohy jej nakonec do sektoru nepustilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky