Jdi na obsah Jdi na menu

Přípravka zabojovala v Nymburce

V neděli 20. 5. 2018 proběhl další závod přípravek tentokrát v Nymburce. Naši nejmenší atleti opět ukázali velkou bojovnost a skvěle reprezentovali oddíl Sokol Kolín-atletika. Ročník 2007 jasně deklasoval soupeře ve štafetě na 8x200m.

V první disciplíně, běhu na 60m ročníku 2007, si mezi dívkami nejlépe vedla Sofie Bébrová, která s časem 9.23s obsadila třetí příčku. Za ní v těsném závěsu na čtvrtém místě skončila Aneta Benešová. Mezi chlapci si nejlépe vedl Jaroslav Hnida, který si dosprintoval pro parádní stříbrnou medaili. Stejně jako Aneta Benešová si i Kryštof Šantrůček dosprintoval pro bramborovou medaili.

Mezi mladšími dívkami si nejlépe vedla Michaela Kroužilová, která obdsadila pátou příčku v ročníku 2008. Skvělé zastoupení v ročníku 2009 našel Kolín v Petře Matouškové, která vybojovala druhou příčku. Chlapci si vedli ještě o kousek lépe, kdy hladký sprint ročníku 2008 vyhrál Marek Převrátil a Vojtěch Kofroň doběhl pátý. Ti nejmenší měli zastoupení v Janu Málkovi, který získal bronzovou medaili. Jiří Havlůj za svůj sprint získal čtvrtou příčku.

Další disciplína v pořadí byl skok daleký a i zde se kolínským dařilo. Aneta Benešová vyskákala skvělou stříbrnou medaili za 383cm a její tréninková kolegyně Sofie Bébrová skončila jen dva centimetry v závěsu a vybojovala placku bronzovou. Kluci byli tentokrát o krůček níže, kdy Jakub Solom obsadil třetí a Kryštof Šantrůček čtvrtou příčku. Mezi mladšími dívkami ročníku 2008 se nejlépe vedlo Lucii Kaňkovské, která obsadila páté místo. U nejmaldších atletů ročníku 2009 nejlépe reprezentovala Petra Matoušková na třetím místě a Adéla Dušková na místě čtvrtém. Kolínský atlet Marek Převrátil vyskákal druhé místo v ročníku 2008 a Vojtěch Kofroň místo čtvrté. U nejmladšího ročníku 2009 se o čtvrtou a pátou příčku podělil Jiří Havlůj a Jan Málek.

Hod kriketovým míčkem není v podání dívek ročníku 2007 nejsilnější disciplínou, a tak nejdelší předvedený hod kolínských dívek stačil na pěkné šesté místo v podání Amálie Schederové. Naopak mezi chlapci se dařilo lépe, Josef Vonšovský zazářil a získal zlatou medaili. V mladších dívkách si nejlépe vedla Agáta Málková, která obsadila krásné čtvrté místo. V nejmladším ročníku svým výkonem oslnila Petra Matoušková, která získala zlatou madaili. Na třetím místě skončila Karolína Krulická a zabojovala i Aneta Vantuchová s místem pátým. V mladších chlapcích krásnou zlatou medaili do sbírky přidal Marek Převrátil. Skvěle take zaházel Vojtěch Kofroň, který skončil čtvrtý.

Nakonec soutěžního klání byla zařazena štafeta na 8x200, i tam si kolínští atleti vedli výborně. V ročníku 2007 naši atleti jasně předčilii soupeře a vyhráli o více jak 100m. Štafeta ve složení Kryštof Šantrůček, Amálie Schederová, Albína Tvrzníková, Josef Vonšovský, Jakub Solom, Jaroslav Hnida, Sofie Bébrová a Aneta Benešová si tak suverénně doběhla pro zlaté medaile. Ročník 2008 získal stříbrné medaile ve složení Kateřina Millerová, Jaroslav Vaněk, Jiří Havlůj, Lucie Kaňkovská, Vojtěch Kofroň, Josef Hůla, Simona Grumlová a Marek Převrátil. I nejmenší v ročníku 2009 ukázali svoji sílu a taktéž vybojovali stříbrnou příčku. Štafeta se předvedla ve složení Jan Málek, Petra Matoušková, Adéla Dušková, Adam Kotlaba, Karolína Krulická, Kamila Soukupová, Aneta Vantuchová a Jakub Coubal.

 

Výsledky zde