Jdi na obsah Jdi na menu

Dorostenky jsou týmem roku, Štěpán Hampl, Dominik Král a štafeta mužů skončili druzí

V pondělí 17. února byly v kolínském divadle slavnostně vyhlášeny výsledky ankety Sportovec města Kolína za rok 2019. Vydařeným večerem provázel olympijský vítěz v desetiboji z Atén 2004 Roman Šebrle a v rámci kulturního programu vystoupila zpěvačka skupiny Jablkoň Marie Puttnerová, taneční skupina Freaks Crew a vynikající rokenrolové páry z Kolb Dance Praha.

Hned tři nejcennější trofeje si tentokrát odnesli sportovní gymnasté kolínského Sokola, protože sportovci roku se stali mezi dospělými Daniel Radovesnický, mezi mládežníky František Marghold a trenérem roku byl vyhlášen jejich trenér Martin Taftl. Trofej pro nejlepší družstvo v kategorii dospělých získali cyklisté Expres CZ Tufo Teamu Kolín.

Ale i kolínští atleti byli při bilancování úspěchů roku 2019 opět výrazně vidět. Vítězem v kategorii družstev mládeže se stal tým dorostenek, které v roce 2019 vybojovaly titul mistryň České republiky, a tento historický úspěch děvčatům zajistil i jednoznačné prvenství u hlasujících. Ve třech kategoriích se kolínští atleti dočkali umístění na stříbrné příčce. Mezi dospělými si pro trofej za druhé místo došel sprinter Štěpán Hampl, pro nějž to bylo rozloučení s kolínskou atletikou, protože od podzimu je už členem pražského Olympu, mezi mládeží se jen před vítězem musel sklonit dvojnásobný mistr ČR v hodu kladivem Dominik Král a v kategorii družstev dospělých skončila jen devět bodů od vrcholu sprinterská štafeta mužů Matyáš Koška, Dominik Holub, Stanislav Jíra a Štěpán Hampl. Navíc druhou příčku, i když tentokrát nevyhlašovanou, obsadil mezi trenéry také Antonín Morávek.

Na jeviště si pro ceny ale došli i další atleti. V kategorii dospělých to měl nejtěžší výškař Matyáš Dalecký, který si na cestu pro ocenění za čtvrté místo musel po operaci kolena vzít berle. Šestá skončila tyčkařka Zuzana Pražáková a desátý vrhač Pavel Peňáz. V kategorii mládeže si ve velké konkurenci 28 nominovaných vybojovala osmé místo výškařka Denisa Pešová a devátý skončil tyčkař Jakub Vítek. Smůlu mělo družstvo mužů, které získalo stejný počet bodů jako pátí hokejisté, ale na jeviště je nepustil menší počet vyšších umístění u jednotlivých hlasujících.

Fotogalerie Kolínského deníku