Jdi na obsah Jdi na menu

Sedm medailí z Vánoční haly žactva!

Jednou z posledních závodních příležitostí atletů žákovské kategorie v tomto roce byla účast na tradiční Vánoční hale žactva na pražském Strahově. Tohoto velmi kvalitního klání se zúčastnila i skupina závodníků Sokola Kolín-atletika a nevedla si vůbec špatně.

Nejvíce se dařilo sprinterce Kristýně Šlehubrové, která se představila ve vynikající formě. V běhu na 60 metrů se stala ze 67 (!) sprinterek celkovou vítězkou, když po vítězném rozběhu za výborných 7,85 s proběhla jako první cílem i ve finále v čase 7,88 s. Do B finále se probila i Rozálie Pesslová, která skončila celkově dvanáctá za 8,45 s, když v rozběhu byla ještě o 10 setin rychlejší. Do finále A ve stejné disciplíně žáků se kvalifikovali hned dva Kolíňáci. Na pátém místě skončil Tadeáš Zákora v čase 7,47 s (rozběh 7,45) a hned za ním doběhl Lukáš Soukal za 7,58 (rozběh 7,44).

Lukáš Soukal pak v maratónu běhu na 150 metrů zaběhl druhý nejrychlejší čas 17,47 s, Tadeáš Zákora pak skončil devátý za 17,90 s. Mezi děvčaty znovu zazářila Kristýna Šlehubrová, která v novém osobním rekordu 19,12 s vybojovala o pouhou setinku své druhé  vítězství na tomto prestižním mítinku.

Stupně vítězů okupovali borci v kolínských dresech i v běhu na 60 metrů překážek, když ve finálovém závodě stříbrnou příčku obsadil Josef Šedivý v čase 8,42 s a na bronzové příčce finišoval Jan Brát za 8,47 s.

Stejně kolínské obsazení měly i stupně vítězů ve skoku vysokém děvčat. Vynikajících 167 cm překonala letošní stříbrná medailistka z mistrovství ČR Natálie Olivová a i tentokrát to pro ni znamenalo stříbro, na bronz v konkurenci 28 výškařek stačilo Heleně Rothanzlové 152 cm.

Zisk sedmi medailových umístění byl tak velmi vydařenou tečkou za posledním halovým žákovským závodem tohoto roku.