Jdi na obsah Jdi na menu

Na šampionátu mužů a žen se představí devět kolínských atletů

V úterý byl zveřejněn seznam mužů a žen, kteří mají právo startu na letošním tuzemském vrcholu sezóny - Mistrovství České republiky. To proběhne o tomto víkendu v Ostravě a představí se na něm devět kolínských atletů.

Nejširší zastoupení bude mít kolínská atletika v nejkratším běhu na 60 metrů, v němž se představí Štěpán Hampl, Stanislav Jíra, Marek Řehák a Jana Šafránková, zatímco výrazné zrychlení Aleše Moravce na Czech Indoor Gala přišlo bohužel až den po uzavření přihlášek. Ve výškařském sektoru se představí Matyáš Dalecký, zatímco juniorka Denisa Pešová se chystá až o týden později na šampionát své kategorie. Ve skoku o tyči se utká s mnohem zkušenějšími soupeři letos teprve osmnáctiletý Jakub Vítek, mezi trojskokany pak bude bojovat dvojice mužů Lukáš Kozárek a Michal Sebera a mezi ženami Šárka Vachata. Bohužel jen pozice prvního náhradníka zbyla na koulaře Pavla Krejču, kterému mezi nominovanou čtrnáctku chybělo jen 8 centimetrů.

Jak se v posledních letech stalo tradicí, i letos může kolínská výprava pomýšlet na zisk některé z medailí. Opravňuje k tomu tabulkové postavení kolínských závodníků ve startovní listině jednotlivých disciplín. Nejlépe na tom jsou Matyáš Dalecký a Šárka Vachata, kteří jsou na druhém místě, sprinteři Štěpán Hampl a Stanislav Jíra drží třetí a čtvrtou příčku, na start s nimi se ale postaví vedle špičkových sprinterů i mistr světa z běhu na 400 metrů Pavel Maslák. O výsledcích se ale rozhodne až v bojích v moderní ostravské hale.