Jdi na obsah Jdi na menu

Barbora Špotáková se znovu představí v Kolíně!

V sobotu 1. července přivítá kolínský atletický stadión Mirka Tučka v Borkách utkání I. ligy mužů a žen, na kterém se představí nejen tým domácích mužů, ale v dresu pražské Dukly také dvojice vynikajících oštěpařek. Po roce znovu zavítá do Kolína bronzová medailistka z loňských olympijských her v Riu de Janeiro Barbora Špotáková a s ní také letošní vítězka mistrovství NCAA (americká Národní vysokoškolská atletická asociace) Irena Šedivá.

Loni před odletem na olympiádu předvedla dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková v Kolíně velehod 66,06 m, jaký neviděli diváci ani na největších světových mítincích. Letos se zatím dostala nejdále na mistrovství ČR v Třinci na 64,09 m, což je vzdálenost, která ji řadí na 8. místo světových tabulek. Irena Šedivá, která v juniorském věku oblékala dres našeho klubu, poslala při svém vítězství na šampionátu NCAA v Eugene oštěp na 58,76 m. 

Závod oštěpařek, který je pro diváky nejlepší pozvánkou, začíná v 11 hodin, ale k vidění bude v prvoligové soutěži i řada dalších velmi kvalitních výkonů. Přijďte tedy povzbudit nejen Barboru Špotákovou a Irenu Šedivou, ale i další závodníky, především pak domácí muže na čele s letos nejrychlejším českým juniorem Štěpánem Hamplem, neboť kolínští závodníci nutně potřebují ve 3. kole na domácím stadiónu uspět.