Jdi na obsah Jdi na menu

Na VC Kolína bohužel dva nové memoriály

Ve středu 23. srpna proběhne na stadiónu Mirka Tučka v Borkách už 87. ročník Velké ceny města Kolína. Závod s jednou z nejdelších tradic v České republice bude letos bohužel rozšířen o dva nové memoriály na počest zesnulých Ivana Kargera a Zdeňka Hejduka.

Mezi hlavní a finančně dotované závody tak bude patřit 87. ročník Prágrova memoriálu v klasickém pětiboji, tedy víceboji skládajícím se ze skoku dalekého, hodu oštěpem, běhu na 200 metrů, hodu diskem a běhu na 1500 metrů, 85. ročník Buzkovy míle, který se letos poprvé poběží jako memoriál Zdeňka Hejduka, který na konci července tragicky zahynul, 71. ročník sprinterského trojboje mužů, který ponese poprvé jméno dlouholetého kolínského závodníka, trenéra a funkcionáře Ivana Kargera, 33. ročník memoriálu Antonína Votruby ve skoku dalekém mužů, 32. ročník Ceny města Kolína a memoriálu Václava Širce ve skoku vysokém mužů, 24. ročník Ceny města Kolína v běhu na 1000 metrů žen a 19. ročník sprinterského trojboje žen.

Časový pořad mítinku pak doplní rámcové disciplíny, tedy závody v hodu kladivem a oštěpem mužské i ženské kategorie, ve skoku dalekém a vysokém žen a v kategorii mladšího žactva se uskuteční oblastní přebor České obce sokolské v pětiboji.