Jdi na obsah Jdi na menu

Druhá část sezóny se rozjíždí

Přiblížil se konec srpna a s ním také druhá část letošní atletické sezóny. Již o uplynulém víkendu využili někteří závodníci příležitost prověřit svou aktuální formu, další pak vstoupí soutěží v následujícím týdnu.

V Domažlicích startoval Matyáš Dalecký, který překonal 205 cm a obsadil 3. místo, když podlehl reprezentantu Baham Trevoru Barrymu (226) a Jaroslavu Bábovi (211). Druhým kolínským účastníkem tohoto mítinku byl Jiří Kunt, který zaběhl 300 metrů za 37,25 s.

Na Velké ceně Pacova se představila Šárka Vachata (dříve Buranská), která skočila do dálky 565 cm a skončila druhá, čtvrtá pak byla na 100 metrů za 13,06 s. Dorostenec Karel Hanuš poslal pětikilogramové kladivo na kvalitních 61,82 m a v závodě mužů skončil šestý výkonem 48,73 m.

Na kolínském stadiónu zahájí podzimní část sezóny ve středu 22. srpna, kdy se od 15 hodin uskuteční už 82. ročník Velké ceny Kolína, jednoho z nejstarších českých závodů vůbec, který má na pořadu klasický pětiboj mužů, sprinterský trojboj mužů a žen, míli mužů a závod na 1000 metrů mužů, dálku, výšku a oštěp obou kategorií. Hned o den později od 17 hodin proběhne již 6. kolínský vrhačský čtvrtek, na němž se představí kladiváři a oštěpaři.

V sobotu 25. srpna pak odjíždějí muži a ženy k závěrečnému kolu prvoligové soutěže do Jablonce nad Nisou. Ve středu 29. srpna pak čeká ve Vlašimi závěrečné kolo krajského přeboru dorostence, dorostenky, juniory a juniorky a v pátek 31. srpna zakončí své boje v letošním přeboru Středočeského kraje starší žáci a žákyně. O následujícím víkendu hostí moderní stadión ve Vítkovicích mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let s bohatou  kolínskou účastí.