Jdi na obsah Jdi na menu

Oddílové rekordy na HESU mítinku v Kutné Hoře

V úterý 4. září proběhl na atletickém stadiónu v Kutné Hoře za účasti řady českých reprezentantů letošní ročník HESU mítinku Zuzany Hejnové. Závodu se zúčastnila i výprava kolínských atletů, z nichž někteří předvedli na sklonku letošní sezóny výborné výkony.

Pořadatelé mítinku zařadili do jeho pořadu řadu méně vypisovaných nemistrovských disciplín. A právě v jedné z nich, běhu na 150 metrů, se představili nejlepší kolínští sprinteři. Trojnásobný medailista z víkendového šampionátu mužů do 22 let Štěpán Hampl na této trati zvítězil ve výborném čase 15,91 s, kterým jako první kolínský sprinter v historii zdolal tuto vzdálenost v čase pod 16 sekund a svůj vlastní oddílový rekord posunul o plných 37 setin sekundy. Pod hranici starého rekordu se dostal rovněž výborným časem 16,14 s další junior z tréninkové skupiny Antonína Morávka Stanislav Jíra. V závodě žen na stejné trati posunula kolínský dorostenecký rekord časem 19,05 s Jana Šafránková, rychlá byla i druhá v cíli Kristýna Růžičková (19,27).

hesu_2.jpg

 

 

 

 

 

Ve skoku vysokém mužů se dařilo Matyáši Daleckému, který výkonem 209 cm podlehl pouze o 2 cm Jaroslavu Bábovi, který se loučil se svou bohatou kariérou vyšperkovanou i olympijskou medailí. V výškařském sektoru v závodě, který vyhrála juniorská mistryně světa Michaela Hrubá (184), skončila čtvrtá dorostenka Denisa Pešová (165).