Jdi na obsah Jdi na menu

Roman Pazdera osmý na MČR v přespolním běhu

Letošní poslední mistrovství České republiky - šampionát v přespolním běhu - přivítaly Dlouhoňovice, malá obec v Orlických horách. Kolínskou atletiku, která vzhledem k rovinatým terénům v Polabí ve své historii příliš úspěchů v této atletické disciplíně nezaznamenala, reprezentovala tentokrát čtveřice svěřenců trenérky Jany Šedinové.

Největším úspěchem v dosavadní kariéře skončil závod kategorie dorostenců pro Romana Pazderu. Kolínský běžec si ve startovním poli 83 (!) závodníků nejtěžšího běžeckého závodu roku, neboť na šampionátu v krosu se utkávají v jediném závodě dráhoví specialisté ze všech středních a dlouhých tratích na dráze, vedl výborně. Hned od počátku držel kontakt s čelem závodu a nakonec proťal cílovou čáru na osmém místě, pouhých 10 sekund od medailových příček.

Dobře si vedla i děvčata, především starší žákyně. Těch se na start postavilo rovněž úctyhodných 83 a Vanessa Adamcová mezi nimi dokázala vybojovat kvalitní 17. místo, když ji tak jediná příčka dělila od zařazení do atletického sportovního centra mládeže. Linda Radoňská pak doběhla na 27. příčce. Poslední kolínská zástupkyně Kateřina Doudová skončila mezi 28 juniorkami na 18. pozici.