Jdi na obsah Jdi na menu

58. ročník Silvestrovského běhu pro Milana Janouška

Letošní 58. ročník tradičního Silvestrovského běhu proběhl za teploty 10˚ C, ale po nočním dešti na rozbahněné trati. Právě déšť, který se spouštěl z oblohy ještě půl hodiny před startem, způsobil to, že nepadl účastnický rekord. Na startovní čáře se tentokrát tísnilo 271 běžců a běžkyň, tedy o 35 méně než při rekordním ročníku před dvěma lety.

Na tříkilometrové trati v kategorii mužů dominovali běžci domácího Sokola Kolín – atletika, kteří obsadili prvních sedm míst. Jasným vítězem se stal Milan Janoušek (9:37), zatímco o druhé příčce Jakuba Rychlíka (9.47) před dorostencem Romanem Pazderou (9:51) se rozhodlo až na dráze stadiónu. Čtvrtý doběhl Martin Coubal (9:58), pátý skončil Jan Šedina (10:01) a šestý Milan Římal (10:04).

Mezi ženami zvítězila členka Spartan Race Training Group Kolín a odchovankyně atletického oddílu Petra Sotonová (12:18), těsně před starší žákyní Sokola Kolín-atletika Vanessou Adamcovou (12:22) a juniorkou domácího klubu Kateřinou Doudovou (12:43). Čtvrtá doběhla Martina Hampejsová (12:50), pátá cyklistická reprezentantka České republiky Jana Czeczinkarová (13:20) a šestou příčku obsadila mladší žákyně Sokola Kolín-atletika Andrea Vlková (13:21).

Ve své neskutečné šňůře startů pokračoval Stanislav Plešinger, který doposud absolvoval všech 58 uskutečněných ročníků, na druhé příčce v počtu startů se na Jana Štrupa dotáhl Tomáš Pícha.

 

Náhledy fotografií ze složky Silvestrák_17