Jdi na obsah Jdi na menu

Skvělé kladivo v Kolíně!

V sobotu 20. dubna se v Kolíně uskutečnil letošní první kladivářský mítink a zároveň vrhačský pětiboj, na němž především v kladivářském sektoru padaly vynikající výkony a podíleli se na nich i kolínští závodníci.

V kladivářské soutěži mužů se utkali dva současně nejlepší čeští kladiváři a i v chladném počasí padaly opravdu špičkové výkony. Zajímavou bitvu vyhrál Volodymyr Myslyvchuk, který již získal české občanství a své kladivo poslal až na 76,56 m. Tímto skvělým hodem si vylepšil osobní rekord a hlasitě se přihlásil do boje o olympijskou Paříž! Druhý skončil další z reprezentantů pražské Dukly Patrik Hájek hodem dlouhým 74,63 m a třetí domácí Martin Buryan, který zahájil sezónu velmi kvalitním výkonem 65,71 m.

Další vynikající výkon předvedl hned v prvním startu sezóny starší žák Josef Pazdera. Svěřenec Tomáše Prajsnera poslal čtyřkilogramové náčiní až do vzdálenosti 63,19 m, čímž překonal téměř o dva metry kolínský historický rekord Dominika Krále a necelé dva metry mu chybí do hodnoty českého rekordu, který je v držení Lukáše Melicha!

Svůj první závod v juniorské kategorii absolvoval Ondřej Veselý výkonem 44,19 m a Eliška Kopecká, házející v kategorii žen do 22 let, předvedla výkon 43,19 m.