Jdi na obsah Jdi na menu

Natálie Olivová posunula letošní první oddílový rekord

Dorostenka Natálie Olivová starší žákyně Barbora Štěrbová chyběly na krajských přeborech na pražském Strahově. Důvod byl jednoduchý, neboť se rozhodly využít jednu z mála možností kvalifikovat se při otevřeném přeboru Libereckého kraje ve vícebojích na mistrovství České republiky. A v konkurenci téměř pěti desítek dorostenek a osmi desítek (!) žákyň si vedly výborně.

Dařilo se především svěřenkyni Martina Radikovského Natálii Olivové. Ta hned v úvodní disciplíně běhu na 100 metrů překážek posunula oddílový rekord na 15,11 a ve skoku vysokém si výkonem 169 cm vyrovnala osobní maximum. Krizi měla ve třetí disciplíně, kdy kouli poslala jen do vzdálenosti 10,04 m, tedy o dva metry méně, než umí. Na pozitivní vlnu se ale vrátila hned ve skoku dalekém, kde výkonem 545 zaostala jen o 5 cm za osobním rekordem a osobní maximum vylepšila i na závěrečné osmistovce časem 2:27,87 min. I přes výpadek v kouli nasbírala 3667 bodů, v závodě jasně zvítězila a na loňském šampionátu by jí tento bodový zisk stavěl na třetí příčku!

Nominaci na mistrovství ČR si zajistila zcela určitě i svěřenkyně Ondřeje Dudáše Barbora Štěrbová, která po výkonech 9,42 s na 60 metrů překážek, 151 cm ve skoku vysokém, 7,74 m ve vrhu koulí, 490 cm ve skoku dalekém a 2:39,75 min. na 800 metrů nasbírala celkem 2952 bodů, což jí stačilo na pátou příčku a na šampionátu před rokem by ji to řadilo na desáté místo.