Jdi na obsah Jdi na menu

Na víkendovém MČR do 22 let bude Kolín reprezentovat 21 závodníků!

O následujícím víkendu proběhne jako první letošní republikový šampionát na dráze zcela nezvykle mistrovství ČR mužů a žen do 22 let, které v uplynulých letech mělo svůj pevný termín na začátku září. Kolínskou atletiku na něm bude podle rozhodnutí technického delegáta reprezentovat v individuálních disciplínách 21 atletů a atletek (!), a někteří mají i výrazné šance na špičkové umístění. 

Největší skupinu tvoří sprinteři. Na startu běhu na 100 metrů se představí Štěpán Hampl, Stanislav Jíra, Matyáš Koška, Marek Řehák a Jana Šafránková, jen Matyáš Koška ale poběží i dvojnásobnou trať. Na čtyřstovce se pak objeví Tadeáš Krakuvčík. Z překážkářů zakleknou na start Lenka Novotná na obou tratích a Tomáš Podnecký na čtyřstovce a z běžců budou reprezentovat kolínskou atletiku Roman Pazdera na 5000 metrů a Barbora Janůrková na 3000 m překážek. 

Ve skokanských sektorech budou startovat ve skoku vysokém Tomáš Puczek, Denisa Pešová a Anita Hrušková, ve skoku o tyči Jakub Vítek a Zuzana Pražáková a v trojskoku Dominik Holub. Ke startu bylo vybráno i pět vrhačů - kladiváři Dominik Král, Karel Hanuš, Martin Buryan a Eliška Drábková a oštěpařka Žaneta Vrbová.

Nejlépe jsou v aktuálních tabulkách postaveni sprinter Štěpán Hampl, který české tabulky na 100 metrů vede, tyčkařka Zuzana Pražáková a kladivář Dominik Král, kteří jsou druzí, sprinter Stanislav Jíra, vytrvalec Roman Pazdera, trojskokan Dominik Holub a výškařka Denisa Pešová, kteří drží čtvrtou příčku, a tyčkař Jakub Vítek, který je pátý. Vysoko může určitě pomýšlet také sprinterská štafeta mužů.