Jdi na obsah Jdi na menu

Sedm Kolíňáků čeká reprezentační víkend

Reprezentačním svátkem bude pro mladé kolínské atlety tento víkend, kdy se v dresu České republiky představí na mezistátním utkání Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - Česká republika a na mistrovství Evropy v běhu do vrchu sedm juniorů a juniorek, což je nevídané zastoupení našeho klubu!

V maďarském Györu obléknou reprezentační dres sprinteři Matyáš Koška a Stanislav Jíra, tyčkař Jakub Vítek, kladiváři Dominik Král a Karel Hanuš a výškařka Denisa Pešová. Na "mezistátku" nebude startovat vytrvalec Roman Pazdera, který by do reprezentačního týmu svou výkonností i stříbrem z juniorského šampionátu patřil, ale to jen proto, že ve stejný den bude hájit barvy České republiky na mistrovství Evropy ve švýcarském Zermattu.

Vedení Českého atletického svazu také schválilo nominaci na mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, které bude hostit ve dnech 11.-14.7. švédské Gävle. I tady bude mít Sokol Kolín-atletika dvojnásobné zastoupení, když nominováni byli sprinter Štěpán Hampl a tyčkařka Zuzana Pražáková.